Napia
18:47, 27 lut 2015

Bociany w lutym
 znaczy się, wiosny nie będzie. A nad moim domem przelatywały kolejne sznury dzikich gęsi i leciały jeszcze bardziej na północ
 znaczy się, wiosny nie będzie. A nad moim domem przelatywały kolejne sznury dzikich gęsi i leciały jeszcze bardziej na północ 

pooglądać stoiska, zasięgnąć informacji, może skusić się też na jakieś drobne zakupy
 pooglądać stoiska, zasięgnąć informacji, może skusić się też na jakieś drobne zakupy a sobotni wieczór spędzę w teatrze
 a sobotni wieczór spędzę w teatrze już się na to wszystko cieszę
 już się na to wszystko cieszę

pomiędzy hortensjami a szmaragdami przyjdzie jeszcze pas z miskantów ML, i to nieszczęsne drzewko, o którym myślę. Postaram się w niedzielę zrobić zdjęcia tej rabaty z kilku miejsc. Mam szerokie okapy i one mogą być przeszkodą - nie każde drzewko mogę tam posadzić.
 pomiędzy hortensjami a szmaragdami przyjdzie jeszcze pas z miskantów ML, i to nieszczęsne drzewko, o którym myślę. Postaram się w niedzielę zrobić zdjęcia tej rabaty z kilku miejsc. Mam szerokie okapy i one mogą być przeszkodą - nie każde drzewko mogę tam posadzić.

i nie postanowiłam jeszcze co na przód
 i nie postanowiłam jeszcze co na przód  

Też już kupiłam nasionka
  Też już kupiłam nasionka 

Na szczęście
 Na szczęście