Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Napia 18:47, 27 lut 2015

ewsyg napisał(a)
Agnieszko, widziałam dzisiaj bociany

Bociany w lutym znaczy się, wiosny nie będzie. A nad moim domem przelatywały kolejne sznury dzikich gęsi i leciały jeszcze bardziej na północ
Napia 18:56, 27 lut 2015

Bogdzia napisał(a)

Wtv też mówili że przyleciały i bardzo dużo osób z forum też je widziało. Miłego weekendu Agnieszko.

Bociany to taki nasz wiosenny symbol. W naszej wsi gniazdo jeszcze puste, ale pewnie to się niedługo zmieni
Weeken zapowiada się baaardzo miło - jutro z przyjaciółkami wybieram się na Gardenię i mam też nadzieję spotkać się ze znajomymi z forum pooglądać stoiska, zasięgnąć informacji, może skusić się też na jakieś drobne zakupy a sobotni wieczór spędzę w teatrze już się na to wszystko cieszę
Miłego weekendu Bożenko
Napia 19:01, 27 lut 2015

Kasya napisał(a)

wcale nie taka wąska ta rabatka, ja bym tam jeszcze cos wcisnela...

Haha, ja też planuję pomiędzy hortensjami a szmaragdami przyjdzie jeszcze pas z miskantów ML, i to nieszczęsne drzewko, o którym myślę. Postaram się w niedzielę zrobić zdjęcia tej rabaty z kilku miejsc. Mam szerokie okapy i one mogą być przeszkodą - nie każde drzewko mogę tam posadzić.
Napia 19:02, 27 lut 2015

Potwierdzenie, że w moje okolice też dotarła wiosna
Kasya 19:28, 27 lut 2015

Napia napisał(a)

Haha, ja też planuję pomiędzy hortensjami a szmaragdami przyjdzie jeszcze pas z miskantów ML, i to nieszczęsne drzewko, o którym myślę. Postaram się w niedzielę zrobić zdjęcia tej rabaty z kilku miejsc. Mam szerokie okapy i one mogą być przeszkodą - nie każde drzewko mogę tam posadzić.

Ja tez będę u siebie robiła coś podobnego
Tylko jakieś większe miskanty i nie postanowiłam jeszcze co na przód
Rench 22:10, 27 lut 2015

Też sobie kupiłam w tym roku astry,a co
Wy macie,to i ja chcę takie
Napia 00:38, 28 lut 2015

Kasya napisał(a)

Ja tez będę u siebie robiła coś podobnego
Tylko jakieś większe miskanty i nie postanowiłam jeszcze co na przód

Ja mam jednak obawy przed większymi. ML już wydają się duże.
Ale zasłonić się od sąsiadów jakoś muszę, na granicy są posadzone tuje szmaragd, a z ich strony pęcherznica kalinolistna, ale szmaragdów za wysoko puścić nie mogę, bo zacienią ten fragment ogrodu, wolałabym jakieś liściaste drzewko, które zimą gubi liście i nie zabiera światła. Chyba jednak zdecyduję się na Amanogawę.
Napia 00:39, 28 lut 2015

Rench napisał(a)
Też sobie kupiłam w tym roku astry,a co
Wy macie,to i ja chcę takie

Moim zdaniem są bardzo wdzięczne i samoobsługowe Też już kupiłam nasionka
Napia 18:27, 01 mar 2015

Niestety nie mam zdjęć z Gardenii, ale na wątku poświęconemu targom jest ich sporo Na szczęście
Miałam okazję poznać sympatycznych ludzi, obejrzeć interesujące wystawy. Przebojem były bordowe magnolie i ciemierniki. Mnie bardzo spodobały się drzewa rozpięte na bambusach, prowadzone w formie ekranów, stożki bukszpanowe i z ostrokrzewów i bardzo wiele różnych odmian ciemierników. Udało się kupić dwie sztuki odmian yorientalis Double Crown, bulwy białych dalii Ice Crystal oraz cebule tuberozy. I jeszcze kilka drobiazgów, których absolutnie nie miałam zamiaru kupować, bo przecież przyjechałam na targi tylko pooglądać. Taki właśnie miałam zamiar
O 12.00 w hali nr 5 przewidziane było spotkanie osób z Ogrodowiska i miałam okazję poznać radosnych, miłych i sympatycznych ludzi. Bardzo się cieszę, że miałam okazję uczestniczyć w tym spotkaniu
Bogdzia 18:53, 01 mar 2015

Spotkania zawsze są fajne bo tu sami fajni ludzie są. Dobrze ze mogłas ich poznac.Leszczyzna i przylatujace ptaki to niezbity dowód na wiosnę , no i w końcu juz jest marzec.Pozdrówka.