Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Hortensjowo 22:12, 18 kwi 2023

Do góry

Jeszcze tak

Będzie zmiana na innego carexa
Hortensjowo 22:11, 18 kwi 2023

Do góry
Nawet pyłek z Montany jest wart uwagi

Nadmiar siewek

Ten trzcinnik Overdam pięknie przezimował i się rozrasta a zaraz obok inny egzemplarz padł, ciekawe co mu było

Ogród Muszelki 22:10, 18 kwi 2023

Do góry
Proszę bardzo

Hortensjowo 22:09, 18 kwi 2023

Do góry

Hortensjowo 22:08, 18 kwi 2023

Do góry
Trochę wiosny

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:58, 18 kwi 2023

Do góry
anuska2507 napisał(a)
Exotic Emperor z biedry. Coś niskie takie takie mają być?

Rzeczywiście dziwnie niskie. Zastanawiają mnie też szerokie i pofalowane liście...
Ogród Basi i Romka 21:55, 18 kwi 2023

Do góry
Basieksp napisał(a)

I mój niewielki grujecznik bardzo mi się podoba i ładnie urósł od zeszłego roku startuje jako jeden z pierwszych

Basiu, piękne kolorki, hiacynt i barwinek, też bardzo lubię.
Śliczny kolor mają te młodziutkie listeczki grujecznika, podoba mi się.
Sałatka pokrzywowa 21:35, 18 kwi 2023

Do góry
April napisał(a)

Fajny pomysł Piękne są.

Zdjęcia poglądowe siewek mi się przydadzą Muszę pilnować żeleźniaka, chciałabym żeby się wysiał na rabacie, bo nie zdążyłam zebrać nasion

Pomysł fajny, bardzo popularny w internetach. Ja już w łikend źle się czułam i widzę, że nieostre te moje ostatnie zdjęcia. Tu mam chyba trochę lepsze ujęcie

Z żeleźniakiem to u mnie fajna historia - ktoś tu na forum mnie zapytał, czy się sieją. Nie zauważyłam siewek, ale sprawdziłam, że produkują nasiona, więc je zebrałam. Przemroziłam trochę na balkonie - i teraz wzeszły
Tak samo były potraktowane lnica i werbena. Głowaczek to niestety niewypał, trzeci raz z nim próbuję i nic.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:28, 18 kwi 2023

Do góry
Powiększa się doniczkowo

Już nawet w nich coś widać.

W donicy róża Alba Meidiland

Jakie to wszystko jeszcze malutkie.
Pachnący różami, malowany bylinami 21:24, 18 kwi 2023

Do góry
Zaskoczona jestem niektórymi różami.

Ale są też kompletne golce. Ciekawe, która pierwsza zakwitnie?.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:19, 18 kwi 2023

Do góry
Exotic Emperor z biedry. Coś niskie takie takie mają być?
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:17, 18 kwi 2023

Do góry
Purple Prince i Candy Prince

Tu widać 2 kwiaty z cebuli, która miała cebulę przybyszową
Pachnący różami, malowany bylinami 21:11, 18 kwi 2023

Do góry

Kwitną resztki hiacyntów i pięknie pachną.

W ogródku Martki 21:05, 18 kwi 2023

Do góry
Update i wydarzenie dnia. Obeliski autorstwa Witka Danusi przyjechały. Jeszcze nie stoją na docelowym miejscu, stanie się to zapewne w weekend majowy.

Rozkwitły też na dobre narcyzy Moonlight Sensation. Są urocze.

To był jeden miskant. Dzielenie tych traw jest dla twardzieli. Ja wymiękłam. Moja siostra jeszcze nie wie, co ją czeka za czas jakiś

Jeśli sny mogą być kolorowe, to wyobrażam je sobie dokładnie tak:

Dobranoc!

Pachnący różami, malowany bylinami 21:05, 18 kwi 2023

Do góry
Magdziu, Bożenko, Agnieszko zakupiłam dla Was dodatkową ławkę, powinno Wam być wygodniej Muszę jeszcze zamówić porządny stół, żeby było na czym kawkę serwować.

Sadzę róże i ciągle mam nieposadzone. Powinnam mieć zakaz wychodzenia z domu do sklepów. Znowu przywlekłam różę. jest w doniczce, to może poczekać zanim pójdzie do gruntu.

Udało mi się upolować białego orlika. Szkoda, że jest pojedynczy.

I nowe nabytki do donic. Podlewają się w oczu wodnym

W kamiennym kręgu od początku 21:03, 18 kwi 2023

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ach, już czekam na ciąg dalszy Pozdrawiam Aniu

Mariolka, cieszę się bardzo, że mnie odwiedziłaś
Mam nadzieję, że pokażesz w końcu Twój ogród, bo bardzo mi go tutaj brakuje
Dla Ciebie moje donice
W kamiennym kręgu od początku 21:00, 18 kwi 2023

Do góry

Za ogrodem
W kamiennym kręgu od początku 20:59, 18 kwi 2023

Do góry
Będzie co podziwiać
W kamiennym kręgu od początku 20:57, 18 kwi 2023

Do góry
Moje narcyzy
W ogródku Martki 20:53, 18 kwi 2023

Do góry
Rysko, dziękuję coś zaczyna się wreszcie dziać 

Aga Nowa12, tak, narcyzy o poranku zaskoczyły mnie. Białe są piękne.

Lidko, spokojnie, są wcześniejsze i późniejsze odmiany, u mnie niektóre dopiero wyłażą z ziemi. Może masz późniejsze?

Roociko, koniecznie, polecam, choć u mnie widzę, że słabo w drugim sezonie… może im zbyt ciężka gleba nie odpowiada? Może nie zasiliłam?

Sarenko, dziękuję, poranki bywają przemagiczne.

Jolu, może ktoś coś wymyśli, co będzie w rozsądnej cenie. „Własna” ściółka zabiera trochę czasu, u mnie to jest cały dzień mielenia, ale na tego rodzaju towar wciąż zapotrzebowanie będzie zawsze.

Mgdusko, nie mogę uwierzyć, ile zmieniło się w ogrodzie przez ostatni tydzień. Jednak patrzę na zdjęcia, one mówią prawdę. Sieczka - to była odważna decyzja (pomyślałam, najwyżej sprzedam młynek, jeśli się nie sprawdzi), na szczęście udało się. Miesiąc przed wybuchem wojny. Potem już wiadomo, ceny poszybowały. Ciekawa jestem bardzo, co sprawiło, że udaje się z narcyzami? Napisz proszę więcej.

Dario, miło mi bardzo, oranżeria jest w ciągłym użyciu, przez wszystkie pory roku. Przechowywanie … utrapienie z nim, miejsca w garażu zaczyna brakować, za rok z pewnością pojawi się dodatkowy domek do przechowywania gratków ogrodniczych, tak nie da się żyć, utrzymanie porządku w zasadzie stało się niemożliwe

Judith, pamiętam, że obawiałaś się o rabatę za oranżerią, że zasłonię sobie na nią widok Fakt, gdyby nie dodatkowe rabaty otaczające oranżerię, byłoby łyso. Cieszę się też, że ogród podzielił się na części dzięki niej. Jest „przed” i „za” oranżerią.

Zuzo, dziękuję bardzo! Narcyzowa biel mnie urzeka, nie pozwala wzroku oderwać.

Haniu, gdy trafia się taki widok o poranku, myślę sobie, dla takich momentów warto mieć ogród… i … być w nim o poranku Do perełki daleko, zadowoli mnie ogród, za którym będę mogła nadążać. Na razie droga wyboista. Sieczka dziś została użyta na rabacie z cisem od strony drogi. Tam zawsze wysiewa się mniszek z przeciwległej łąki.

Veva, dziękuję w nocy też nieźle się prezentuje przy kominku jest bardzo klimatycznie, tryskam szczęściem i spokojem

Edyto, cudne one, Mount Hood polecam.

Anusko, nie mam tu źródła takiej słomy zbożowej. Przemówiła do mnie koncepcja Marysi Mary, wszystko co jest w ogrodzie, w nim pozostaje. Wydaje mi się bardzo rozsądnym podejściem, za tym poszła decyzja o młynku. Traw mam dużo, nie tylko miskanty.

Alicjo, dziękuję i cieszę się, że widok podoba się. Wyłonił się dość nagle z tego chłodu i łysych rabat
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies