Gruszka_na_w...
20:46, 23 maj 2023
U Ciebie na zdjęciach tradycyjnie "magia ogrodu". Idealnie podkreślony detal. Bardzo miły w oglądzie. A wystawa balkonowa wygląda imponująco.
Przepis na śledzie zamieszczę tutaj
Potrzebne składniki to:
1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku
1/2 puszki mandarynek lub 2-3 sztuki świeżych bezpestkowych
5 łyżek majonezu
5 łyżek jogurtu naturalnego
1-2-3 łyżeczki curry (ilość zależna jest od upodobań, u mnie zwykle są 2)
3-4 płaty śledzia
Opłukane śledzie moczę w mleku kilka godzin.
Groszek wrzucam na 1 min do wrzącej osłodzonej wody. Studzę. Mandarynki kroję na drobne cząstki. W miseczce mieszam majonez z jogurtem, dodaję curry, mieszam. Wrzucam śledzie, mandarynki i groszek. Całość wkładam do słoiczka i umieszczam w lodówce. Po kilku godzinach jest zdatne do konsumpcji.
Pyszne są też śledzie w tej samej mieszance majonezu i jogurtu z dodatkiem 5 ząbków przeciśniętego czosnku.
Przepis na śledzie zamieszczę tutaj
Potrzebne składniki to:
1/2 szklanki mrożonego lub świeżego zielonego groszku
1/2 puszki mandarynek lub 2-3 sztuki świeżych bezpestkowych
5 łyżek majonezu
5 łyżek jogurtu naturalnego
1-2-3 łyżeczki curry (ilość zależna jest od upodobań, u mnie zwykle są 2)
3-4 płaty śledzia
Opłukane śledzie moczę w mleku kilka godzin.
Groszek wrzucam na 1 min do wrzącej osłodzonej wody. Studzę. Mandarynki kroję na drobne cząstki. W miseczce mieszam majonez z jogurtem, dodaję curry, mieszam. Wrzucam śledzie, mandarynki i groszek. Całość wkładam do słoiczka i umieszczam w lodówce. Po kilku godzinach jest zdatne do konsumpcji.
Pyszne są też śledzie w tej samej mieszance majonezu i jogurtu z dodatkiem 5 ząbków przeciśniętego czosnku.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz