Posadzone! Wyglądają komicznie malutkie - trochę jakby perz tam powschodził. Niech rosną szybko.
Na Caradonnę też czekam, ale na wersję Compact. Jakbyś widział to daj znać.
U mnie problem jest z bezdomnymi samcami - obsikują elewację i wycieraczkę przed drzwiami wejściowymi. Słyszałam o kopaniu w świeżo posianych grządkach w warzywniku, ale u mnie nic takiego jeszcze się nie zdażyło. Sąsiadka mi mówiła ostatnio, że nornica grasuje, więc mogłyby okoliczne koty wziąć się do roboty.
Płyty firmy Jadar (fabryki mają w kilku miastach w Polsce) model Megan 50x100cm ( są inne wymiary też), kolor zima. Kolor arktyczny był już dla mnie zbyt kontrastowy w sobie. Tutaj delikatniejsze te zmiany odcienia.
WYBÓR KOSIARKI. Już niebawem mam nadzieje nastanie dzień pierwszego koszenia trawy. Ma urosnąć na conajmniej 10 cm, tak? Czas wybrać kosiarkę. Na jakie parametry zwrócić uwagę?
Czy takie byłyby wystarczające (wstępnie wybrana kosiarka polskiego producenta)?
Silnik: jednocylindrowy, 4-suwowy
Pojemność silnika: 224 cm3
Moc znamionowa: 6.0 KM
Uruchamianie: rozrusznik ręczny i akumulatorowy dla łatwego uruchomienia kosiarki
Napęd na koła
Szerokość koszenia: 53 cm
Pojemność kosza: 75 l
Regulacja wysokości koszenia: centralna, 2.5 - 7.5 cm
Rozmiar przednich kół: 20 cm
Rozmiar tylnych kół: 27 cm
Waga: 42 kg
Funkcje pracy: zbieranie do kosza, mulczowanie, wyrzut boczny i tylny
My mamy najtańszą spalinową z juli. Firmy Mak. I powiem Ci działa jak ta lala już ze 4 lata conajmniej.
Też mi się marzyła z tymi wszystkimi bajerami ale ta jest bardzo dobra.
Zależało nam by była spalinowa i łatwo się ustawiało wysokość bo wczesniej mieliśmy na prąd i to była męczarnia.
Nasza nawet nie jest samojezdna bo żadnych wzniesień i spadków nie mamy.
Nasi synowie 14 i 17 lat kosza więc nie jest ciężka w prowadzeniu
Mój futrzak czasem skacze na drzewa ozdobne, ale kiedy to widzę, to go przeganiam. Szkód z tego powodu nie widzę.
Zdarzało mu się też kopać albo tarzać się na grządkach w warzywniku. U mnie jest lekka ziemia, piach, więc kotu to pasowało. Ale mimo to warzywa jakoś urosły.