Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały

NowaKiKi 17:07, 27 maj 2023

Piękne sadzonki! Rzeczywiście szybko rosną, mnie az zaskoczyła sesleria w tym roku tak się rozrosła i urosla
Patrycja_KG_Lu 20:15, 27 maj 2023

Marcin89 napisał(a)
O super, już są Wyglądają ok w tej cenie.

To chyba przemyślę, czy już nie zamówić, bo potem różnie bywa z dostępnością. Tak samo nie widać mojej Caradonny.

Posadzone! Wyglądają komicznie malutkie - trochę jakby perz tam powschodził. Niech rosną szybko.

Na Caradonnę też czekam, ale na wersję Compact. Jakbyś widział to daj znać.
Patrycja_KG_Lu 20:17, 27 maj 2023

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajne sadzonki
Też takie sadziłam.

Tylko jeśli masz glinę to ją rozluźnij piaskiem i nie dawaj obornika czy kompostu,bo ta trawa lubi bardziej ubogą glebę i suchą latem. Im ma gorsze warunki tym lepiej rośnie

Piasek był dodany Obornik tylko w innych rabatach, bo miałam świeży, koński.
Patrycja_KG_Lu 20:21, 27 maj 2023

Marcin89 napisał(a)
Do mnie zaś przychodzą obce koty na polowanie (rano widziałem jak kot uciekał z czymś w pyszczku). Ale też są ślady na ziemi w warzywniku. Myślicie, że koty mogą zrobić jakieś poważne szkody? W necie widziałem posty o obdrapanych pniach drzew ozdobnych. Ogólnie nie jestem przeciwnikiem, do póki nie zrobią mi dużych szkód.

U mnie problem jest z bezdomnymi samcami - obsikują elewację i wycieraczkę przed drzwiami wejściowymi. Słyszałam o kopaniu w świeżo posianych grządkach w warzywniku, ale u mnie nic takiego jeszcze się nie zdażyło. Sąsiadka mi mówiła ostatnio, że nornica grasuje, więc mogłyby okoliczne koty wziąć się do roboty.
Patrycja_KG_Lu 20:21, 27 maj 2023

NowaKiKi napisał(a)
Piękne sadzonki! Rzeczywiście szybko rosną, mnie az zaskoczyła sesleria w tym roku tak się rozrosła i urosla

Masz zdjęcie przed i po? Ciekawa jestem jakich przyrostów się spodziewać.
Wiaan 21:06, 27 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Posadzone! Wyglądają komicznie malutkie - trochę jakby perz tam powschodził. Niech rosną szybko.

Na Caradonnę też czekam, ale na wersję Compact. Jakbyś widział to daj znać.

Patrycja jakie to są plyty? Możesz wysłać namiary?
Patrycja_KG_Lu 21:44, 27 maj 2023

Wiaan napisał(a)

Patrycja jakie to są plyty? Możę wysłać namiary?

Płyty firmy Jadar (fabryki mają w kilku miastach w Polsce) model Megan 50x100cm ( są inne wymiary też), kolor zima. Kolor arktyczny był już dla mnie zbyt kontrastowy w sobie. Tutaj delikatniejsze te zmiany odcienia.
Patrycja_KG_Lu 21:48, 27 maj 2023

WYBÓR KOSIARKI. Już niebawem mam nadzieje nastanie dzień pierwszego koszenia trawy. Ma urosnąć na conajmniej 10 cm, tak? Czas wybrać kosiarkę. Na jakie parametry zwrócić uwagę?

Czy takie byłyby wystarczające (wstępnie wybrana kosiarka polskiego producenta)?
Silnik: jednocylindrowy, 4-suwowy
Pojemność silnika: 224 cm3
Moc znamionowa: 6.0 KM
Uruchamianie: rozrusznik ręczny i akumulatorowy dla łatwego uruchomienia kosiarki
Napęd na koła
Szerokość koszenia: 53 cm
Pojemność kosza: 75 l
Regulacja wysokości koszenia: centralna, 2.5 - 7.5 cm
Rozmiar przednich kół: 20 cm
Rozmiar tylnych kół: 27 cm
Waga: 42 kg
Funkcje pracy: zbieranie do kosza, mulczowanie, wyrzut boczny i tylny
Makao 21:58, 27 maj 2023

My mamy najtańszą spalinową z juli. Firmy Mak. I powiem Ci działa jak ta lala już ze 4 lata conajmniej.
Też mi się marzyła z tymi wszystkimi bajerami ale ta jest bardzo dobra.

Zależało nam by była spalinowa i łatwo się ustawiało wysokość bo wczesniej mieliśmy na prąd i to była męczarnia.
Nasza nawet nie jest samojezdna bo żadnych wzniesień i spadków nie mamy.

Nasi synowie 14 i 17 lat kosza więc nie jest ciężka w prowadzeniu
anuska2507 00:18, 28 maj 2023

Marcin89 napisał(a)
Do mnie zaś przychodzą obce koty na polowanie (rano widziałem jak kot uciekał z czymś w pyszczku). Ale też są ślady na ziemi w warzywniku. Myślicie, że koty mogą zrobić jakieś poważne szkody? W necie widziałem posty o obdrapanych pniach drzew ozdobnych. Ogólnie nie jestem przeciwnikiem, do póki nie zrobią mi dużych szkód.

Mój futrzak czasem skacze na drzewa ozdobne, ale kiedy to widzę, to go przeganiam. Szkód z tego powodu nie widzę.
Zdarzało mu się też kopać albo tarzać się na grządkach w warzywniku. U mnie jest lekka ziemia, piach, więc kotu to pasowało. Ale mimo to warzywa jakoś urosły.