Z 3 lata temu zainteresowałem się palmami różne gatunki nawet mam swoje od nasiona
Polecam je do ogrodu bo robią klimat jak by się w ciepłych krajach ja mam ich ok 30 szt
Podlewam co 2-3 dzień jak ziemia przeschnie nawożę nawozem do roślin zielonych
Irenko lilie cudne, juz jestem na nie zdecydowana.
Ja chyba na wiosne będę musiała zrobić napad na bank. U mnie te nasadzenia wolno będa postępować, ale z biegiem czasu mam nadzieję, że będzie tak pięknie jak u Ciebie
Danusiu, wiesz, że ja tam mam normalnie raczej i rzecz zdarzyła się z dnia na dzień, więc to coś, co podali w prasie i w necie, że 23.09 nad Polskę dotarły, nie tylko zresztą, szkodliwe wiatry i deszcze znad Islandii.
Między nimi są odstępy, tu są zdrowe, więc nie ma ciasnoty...
A przy okazji , wróciłam do twoich artykułów na temat turzyc, doczytałam, że jesienią i wiosną można dzielić, czy to aktualne? bo podzieliłam carexy
Przeczytałam dziś jeszcze raz cały wątek. Doczytałam się, że jak rozmnażacie to wstawiacie doniczki w zacienione miejsce. Czy to prawda? Ja swoje trzymałam blisko okna, ale na doniczkę nie padało światło bezpośrednie, tylko przez firankę. Teraz zrobiłam nowe "wylęgarki", słońca teraz mało, więc postawiłam tak samo, za firanką. Czy tak może być, czy raczej powinny mieć ciemniej.
Z mojego inkubatora wyrosły takie sadzonki. Niestety nie znam ich nazwy, bo to prezent od znajomych. Nawet nie wiem jak kwitną.
Danusiu, mam mało czasu na ogród, właściwie raz w tygodniu, zatem muszę działać na maksa, latem lepiej, bo dzień długi i codziennie coś się skubnędzięki
U ciebie na temat lilii i traw, więc namawiam cię na połączenie traw i lilii, tu mam same cudne orientalne, piękne i intensywnie pachnące, uwielbiam je
sezon zaczyna się na tej rabacie krokusami, narcyzami, tulipanami, potem orliki i ostróżki, potem hosty, potem jeżówki, lilie i trawy
a jeszcze wysiały się tam naparstnice, wiosna zakwitną
i muszę rozszyfrować tę różową hortensję, nie wiem czy da się ja rozmnożyć z patyka
przy okazji spojrzałam na ogród który wygląda różnie czasem żałośnie a czaseśmiesznie no jedno jest pewne zawsze mozna by coś robić - jak to jest że nigdy końca nie ma
maliny posadzone wiosną co nie kwitły wlaśnie się zadomowiły
stale gdzieś się pojawiają róże takie bidulki
eksperymentalna kapusta tylko się wybarwiła ale nie rośnie
ta żurawka z daleka świeci seledynem i jakby nie pasuje do klimatu w tej chwili