Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 06:10, 24 lut 2015

Madżen u mnie wczoraj słońca nie było, a dziś kropi deszcz.

Kasya niestety duzo kwiatów w upale szybko przekwita. Jak zima dluga to też szybko bo przyroda nadgania zaległości.

Reszcie życzę miłego dnia.... czyli szorujemy do pracy.

A piesa.... zrobil pobudke o 4 i teraz poszedł spać. Godna starość kazdemu sie należy. Wczoraj poczul sie lepiej to obchod całego gospodarstwa zrobił. ... może o kilka dzikich kotow będzie mniej. Kopce w rozach całe rozwalone, trawy osrane... o ptakach nie wspominam. Mam już z 10 różnych. . Marcuja tak ze uszy bolą. Kota nigdy sobie nie wezmę. Obcych mi wystarczy.

Jeszcze tydzien i bedzie krokusowo
Mala_Mi 06:56, 24 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Aniu
Moze warto podlac trytome srodkiem grzybobójczym, nie pryskać? U mnie tez tak kiedys wygladała i myślałam, ze wygnila. Po dwoch latach odbiła i kwitła.

Podleje ale jeszcze za zimno by to mialo sens.
agata19762 10:11, 24 lut 2015

Aniu u mnie też mokro siąpi ...bo deszczem nie można tego nazwać
miłego dnia
lojalna_ 18:47, 24 lut 2015

No piesa niezły sajgon zrobiła .... moj nie lepszy loto tam i nazad i wszystkie czosnki zadeptane Zdrowiejesz? Nie zaniedbuj werbeny ... Co tam wiosna , lato idzie
Justyna 20:39, 24 lut 2015

Anula, dziękuję Ci za pamięć
Gratuluje 'Double" szczęścia
U mnie też większe psisko (Efi) choruję. Tam gdzie nie ma dywanów, sama już nie wstanie. W domu więc dywanów przybywa. Starość nie radość. Trudno się towarzyszy w odchodzeniu.
Zdąrzyłaś sobie wyrobić zdanie o zawciągowcu? pamiętam, że kupiłaś go w Wojsławicach. Myślę o nim, jako o konadydacie na obwódkę przed liliowce, co by jesienią przykuwał oko.
Ciekawe jak w tym roku zakwitnie Twoja Kiku. Powinien być szał, jak w ubiegłym Pewnie też tulipanowiec będzie miał więcej kwiatów. No i będziesz miała więcej lotosów. Ach, będzie cudnie Będę zaglądała
Madzenka 22:39, 24 lut 2015

O kurcze ale zarobiona jesteś, myślałam że mi umknęły powiadomienia....
Mariusz 06:35, 25 lut 2015

Ciekawe sprawozdanie ... stare liście ciemiernikom ścinam, są po czarnej plamistości zazwyczaj, ta choroba wpisała się w ich cykl, usuwanie liści traktuje jako profilaktyka w zwalczaniu tej choroby.
O smutkach i radościach piszesz ... samo życie, choć o tych drugich chciałoby się częściej czyta.
Lotosiki już niebawem, jak będzie ciepło, to i w połowie marca można sadzić.
makkasia 09:40, 25 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Madżen u mnie wczoraj słońca nie było, a dziś kropi deszcz.

Kasya niestety duzo kwiatów w upale szybko przekwita. Jak zima dluga to też szybko bo przyroda nadgania zaległości.

Reszcie życzę miłego dnia.... czyli szorujemy do pracy.

A piesa.... zrobil pobudke o 4 i teraz poszedł spać. Godna starość kazdemu sie należy. Wczoraj poczul sie lepiej to obchod całego gospodarstwa zrobił. ... może o kilka dzikich kotow będzie mniej. Kopce w rozach całe rozwalone, trawy osrane... o ptakach nie wspominam. Mam już z 10 różnych. . Marcuja tak ze uszy bolą. Kota nigdy sobie nie wezmę. Obcych mi wystarczy.

Jeszcze tydzien i bedzie krokusowo

Cieszę się, że pieskowi się polepszyło.
Moje dwa koty wc mają w domu ale obce koty kuwetę zrobiły sobie w Makowie szlag by to trafił !!!!
agata19762 11:26, 25 lut 2015

Rench 11:36, 25 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)

Gratulować będziemy za jakiś czas.. a na razie.. nie zapeszamy

Seria ogrodowe porażki

trytomy dopadł grzyb.. wyglądają tragicznie... zima bez zimy im zaszkodziła

Moje są takie same, w tamtym roku miałaś inne po zimie ?
Ja nie pamiętam,wydawało mi się,że one tak jak liliowce ,wiosną wyrywa się suche liście.