Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 22:19, 21 sty 2015

Do góry
Ogród prawie romantyczny 22:18, 21 sty 2015

Do góry

Ogród prawie romantyczny 22:16, 21 sty 2015

Do góry
To może jeszcze kilka kwiatków Niech chociaż tutaj zapanują wiosna i lato

W Gąszczu u Tess 22:12, 21 sty 2015

Do góry
Bogda napisał(a)
Z szuflady?jak to?

Ano z szuflady. Starego, drewnianego mebla, bo już tylko w takich można znaleźć porządną drewnianą szufladę - w nowych są jakieś plastiki.
Tu - z biurka, ale może być z kredensu czy komody.
eM jest chomik, prawie niczego nie wyrzuca, no i zachomikował te szuflady, bo może się przydadzą.
No i się przydały

Tu gdzie jest daszek był front szuflady.
Czyli dorobione są przegródki i połozony kawałek blachy na dach.
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 22:08, 21 sty 2015

Do góry

zabawa naszej wnuczki

W Gąszczu u Tess 21:47, 21 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Wklejam dla Marzeny lawendę ze stipą. Wprawdzie miałam wkleić skołtunioną, ale zdaje się, że takich zdjęć nie upubliczniałam.

Dziekuję Teresko, wydaje mi się, że u mnie w tym miejscu za mało miejsca na takie zestawienie. Chociaż wygląda ciekawie
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 21:46, 21 sty 2015

Do góry

moje róże w tle i Noemi nasz kwiatuszek
Moja bajka 21:45, 21 sty 2015

Do góry
Katkak napisał(a)

To bardzo się cieszę . Z tym talentem nie ma co przesadzać. Zerknij do Ewy z gródka Ewy" - Ona to ma talent . Buziaki.

Kasiu zawstydzasz mnie.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:33, 21 sty 2015

Do góry
Haniu pozdrawiam moja droga popatrze poczytam i spadam bo w pracy

Z okazji dnia babci calusy hi hi hi

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 21:29, 21 sty 2015

Do góry
Mysza napisał(a)

Witaj, miałam się nie odzywać i tylko przejrzeć od początku do końca Twój wątek (lubię początki wątków, te burze mózgów i ciągłe zmiany), ale tak mi się słowa cisną, że się powstrzymać nie mogę Tak więc:
Ten plan jest genialny oczami wyobraźni to widzę. Zwłaszcza ten ostatni pokoik taki romantyczny z ławeczką,.. dla dwojga.. Z góry będzie to fajnie wyglądało ale z poziomu będzie super widok taki tajemniczy.. ogród wyda się większy i bardziej ciekawy. Zwłaszcza jak podrosną żywopłoty dzielące pokoje. Te wersje z dużą połacią trawnika też były fajne ale wszytko widać odrazu, nie ma efektu zaskoczenia, ale za to jest dużo trawnika w jednym kawałku i duże połączone rabaty. Decyzję masz niełatwą. No ja się zakochałam w tej Twojej narysowanej wersji
Dziewczyny Ci dużo podpowiadają i opcji masz do wyboru więc powodzenia życzę

Ps. a klon jak się zadba przeprowadzkę przeżyje-nie takie drzewa się na ogrodowisku przesadza
Ogród prawie romantyczny 21:19, 21 sty 2015

Do góry
Napia napisał(a)

Agnieszko co to za róża? wydaje mi się że jest taka jak moja bezimienna którą dostałam, może wreszcie zostanie zidentyfikowana

Ogródeczek jagody99 21:19, 21 sty 2015

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Hej, hej! Zasypało Ciebie? Jak zdrowie? Buziaczki od naszej ogrodowej paczki!

Hanusiu
nie ma sniegu bylo pare dni bardzo zimno i to tyle
W pracy nie bardzo moge odwiedzac ogrodowisko a w domu ciagle biegiem juz chyba taka natura ze z du...pa nie posiedzi
Caluje cala paczke pozdrawiam
Ogród na Opak 21:18, 21 sty 2015

Do góry
horcia napisał(a)
Posiadam jeszcze kilka rododendronów różnej maści i jednego na nóżce.

Rosną u mnie też magnolie różowe, pierwsza taka(obok hortensja ogrodowa)

I jeszcze juki ok 10szt.

Co z tymi roślinami począć, może jakieś wrzosowisko ???????

Cieszę się na widok takich rh i azalii, ale tu Bogdzia, będzie miała głos i ci pomoże jak utrzymać je w dobrej formie

Moją drugą radością są Magnolie, które posadziłaś w ogrodzie.

Masz piękny widok i nigdy go nie zasłaniaj, pamiętaj rośliny rosną ....u mnie ssąsiad przysłonił brzozami

Co ci doradzić?

Nie kupuj więcej jałowców
Z grupuj jukki w jednym miejscu,

Skarpa. ...ma coś w sobie, ale.....przemyśl ją od nowa.....jest za bardzo rozczochrana.....potrzebuje odnowy.....nie wiem jak wygląda wiosną, latem?

Rozpoznałam, jodłę balsamiczną, to ta mała śliczna kulka...jałowca Horstmen... taki dziwoląg przy domu

Pozdrawiam i miłej nocki.....wpadaj z pytaniami, bo mamy dużo podobnych nasadzeń, klimat i otoczenie, i obydwie za dużo jałowców

Wrzosowisko mam lubię i osobiście polecam
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 21:03, 21 sty 2015

Do góry
moja miłość i pasja róże
mój ogród Zacisze w Księżym Lesie 21:00, 21 sty 2015

Do góry
Witan i życze miłego wieczoru
Ogródek Iwony 20:59, 21 sty 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Zamieniłam kolejność trytomy i kanny. I chyba mniej traw, bo się rozrosną. Między trawy dam kanny. Trytomy przed nie.
Przesunęłam też liliowce i nachyłki na tył. Czy teraz będzie lepiej?

Orliki dawaj jako wypełniacz pomiędzy innymi roślinami. Jako pierwszy plan to one się nie nadają.
Przy dalii żółtej i nachyłkach i FC będziesz mieć jeszcze miejsce... Może daj plamę z pełnika europejskiego, bo na maj to tu nic nie ma.. tylko orliki.
Tulipany możesz dać gdzie kany.. wykopiesz kany posadzisz tulipany, a w czerwcu wykopiesz tulipany, posadzisz kany. Do czerwca będziesz je gonić w donicach. Tulipany się ucieszą, że są wykopywane... sadź tylko w koszykach większych, łatwo się wykopuje
Rząd tuj, miskantów, dalii.... i w zasadzie finito.. więcej na szerokość się nie zmieści... na brzeg pasuje coś zimozielonego... a z daliami jak wyżej.. tylko niskie odmiany tulipanów. Ale może jak ściśniesz to FC się zmieści.
Krokusy pomiędzy liliowce..
Po prawej stronie gdzie nachyłki , dałabym zamiast bergenii bordowe żurawki i zamiast kuklika też pojechała żurawkami. Nachyłki niech przytulą się do żurawki.
Po prawej i lewej od miskantów wepchnęłabym rozplenice.. popatrz jak fajnie miskant i rozplenica wygląda razem u mnie... dziś wrzuciłam foto.
W trawy daj lilie
Rozumiesz mój bełkot????

Daje się upieram że firletka tu nie pasuje!!!
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:46, 21 sty 2015

Do góry
Jola jak jest większy egzemplarz to idzie łatwo zwłaszcza przy tych zwykłych
te bardziej pokręcone szło gorzej może były za młode

tego prawie straciłem

Ogród w budowie - nieustającej 20:42, 21 sty 2015

Do góry
Gabrysiu gratki na 500 stronkęOczar przepięknie zakwitł, ja czekam czy moja parocja perska zakwitnie Alberich pięknie wygląda w takim krzaku, ale dla mnie za duży
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:28, 21 sty 2015

Do góry
JoannA napisał(a)
Za oknem resztki śniegu, a tak pięknie było wczoraj i dziś rano
Przytargałam ciemierniki do domu, ciekawe czy eM zauważy?
Koło zlewu może nie zauwazyć, połóż koło talerza Brak słoneczka mi chyba szkodzi bo żart może sie okazać nieżartem
Czy z chaosu powstanie „Ogród z wielkimi ambicjami”? 20:27, 21 sty 2015

Do góry
Katka napisał(a)
Cały sezon zajęło nam z M ogarnięcie (bo jeszcze daleko do zakończenia) małego wydzielonego paseczka działki. Strach pomyśleć ile zajmie zagospodarowanie całej.
Ta dolna część z założenia i tak ma być najmniej formalna z lekka chaotyczna z jednym założeniem, że kolorami przewodnimi (oprócz zieleni) ma być biały i różowy .

Witam,

Piękne i eleganckie to zestawienie białej altanki z soczystym różem kwiatów. Super! podrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies