W ubiegłym roku kupiłam dwa grudnie kwitnące, po przywiezieniu do domu zrzuciły wszystkie kwiaty i pączki. Za karę wylądowały na oknie w spiżarce. W tym roku pięknie się zawzięły i cieszą oczy już od dłuższego czasu.
Jak wyciepiesz te brzozy... to jak budzi duddzi przyjadę i spiorę na kwaśne jabłko. Są cudne. Z trawkami i resztą wyglądają jak z bajki.
Wyciepaj te dwie po drugiej stronie, bo nie konweniują do tych I straszą takie przycięte, jakby były smukłe to może by było, ale takie poszarpane do całości ogrodu nie pasują. Sorki, ale teraz trzeba trzymać klasę.. z takim ogrodem to byle co już nie przejdzie.
W kwestii żwiru nie doradzam.... bo nie mam zdania.
A z tojeścią purpurową się pożegnałam definitywnie... już jest na kompostowni. Razem z pomidorowymi krzakami Takie byle co to było... połowa sadzonek wogle zdechła.
tutaj widać z tyłu, daleko żółto-pomarańczowe drzewo, dalej są te miskanty, trzmielina, liście miłorzębu, sieknięte funkie, wszystko w tych samych odcieniach z wyjątkiem żurawek
jak zamienię żurawki na pomarańczowe to może będzie mdło?
a jednak coś mi nie gra w tej jesiennej szacie
dzięki
to się pochwal bąbkami
pokażę Wam jeszcze zapożyczony krajobraz od sąsiadów, przebarwiona na żółto pigwa, no mój zakątek nie prezentuje się narazie okazale, kupka darni itp., ale w przyszłości będą brązowe kwiatostany hortensji w tym narożniku, zdjęcie zrobione z okna kuchennego
może puścić żywotniki wyżej, by zasłoniły choć 1 daszek, altanę sąsiadów...
no i jest tam łysa śliwa wiśniowa, która urośnie i zasłoni nieco te domy
Byłem dzisiaj na zakupach po hortensje bukietowe Limelight na nową rabatę Sadzonki już zrzuciły liście ale bardzo ładnie się prezentują i cenę też miały fajną
Sadzenie u mnie czegokolwiek to mordęga Trzeba przebić się przez warstwę kamieni by dotrzeć do ziemi Po wywiezieniu dwóch taczek gruzu i wpakowaniu po worku ziemi pod każdy krzak maleństwa posadzone
Zostaje tylko usypanie kopczyków w celu zabezpieczenia krzewów na zimę
Po pRostu zachywacajaca!!! Nie ma już miejsca aby ją tak posadzic.... Chyba ze wymienie frosted curls na nia w bukszpanach? Co o m sądzisz? Zerknij prosze na dzisiejsze zdjęcie z magnolią i doradż prosze
No wzdycham mocno na widok kostrzewy i kulek, i wymyśliłam
Zobaczysz u mnie czy to będzie też ach?
A tekst z odrostami brzozy... błuhahahhahaa popłakać się można ze śmiechu