Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 19:55, 14 sty 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
chciałoby się do majowego raju

ale chwilowo mamy jeszcze karnawał - pana nie ma koty harcują dobrze że chociaż psina trzeźwa

Zbyszek już nie długo gratki na 400 stronkę muszę jednak kupić sobie Acroconę
Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:49, 14 sty 2015

Do góry
Nie myślcie, że to jest wszystko o tym ogrodzie. Bo nie jest....

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:44, 14 sty 2015

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:41, 14 sty 2015

Do góry
Marek burza u nas była wczoraj około 12 w nocy, normalnie się błyskało, a dzisiaj byla piękna była pogoda słoneczko, pachniało wiosną, potem około 14.00 popadał deszcz a potem po nim była 14.25, zobaczyłam piękne światło patrzę i widzę..... podwójną tęcze

potem ją zasłoniły te chmury z lewej ale jakieś 5 minut miałam śliczny widok a na winorośl to za wcześnie poczekaj do lutego, ja różom potem poobrywam chyba te liściezakupów nie robię na razie pozdrówka
Mały miejski ogród Ewy 19:40, 14 sty 2015

Do góry

Tył ogródka w części tarasowej, zdjęcia z lewej strony tarasu. Ta część ze świerkami jest chyba najbardziej udana. Gorzej jest na "wysokości" tarasu i po jego prawej stronie. Ale to pokażę za chwilę licząc na Waszą pomoc w zmianach.

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:37, 14 sty 2015

Do góry

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:28, 14 sty 2015

Do góry

Pomóżcie wyczarować mi ogród 19:27, 14 sty 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Jakiś czas temu obiecałam sobie i Wam, że zrobię rysunek dokumentujący moje poczynania w moim pierwszym sezonie czyli w roku 2014 I oto on:

To są tylko większe rośliny uwzględnione na tym rysunku, nie ma tu jednorocznych, bylin, roślin w donicach, ani rabatki przy domu.

Muza nie dała mi spokoju i w ferworze zabawy z kredkami postanowiłam narysować również fragment miejsca, które jest dla mnie szczególne, bo:
1. Widać go na przestrzał z tarasu
2. ciemnozielony płot sąsiada bardzo przyciąga uwagę
3. Stoi tu mój ukochany czyli kompostownik, ale wolę go przysłonić bo już zaczyna tracić swój urok
4. W tym narożniku rosną piękne brzozy, które dodatkowo przyciągają wzrok
5. Zależy mi na ładnym wyglądzie nie tylko latem.

To jest to wyszczególnione miejsce z pierwszego rysunku z czerwonym znakiem zapytania, które chcę rozplanować w najbliższych dniach.

Proszę doradźcie, sama nie podołam.

Najpierw trzeba ustalić co chcesz mieć na działce.
Kompostownik jest i widać gdzie.
Plac zabaw dla dzieci?
Altana?
huśtawka?
warzywnik?
oczko wodne?

W jakie kształty idziemy????

Te 3 brzozy Dorenbos już rosną???
Czytałam że ogród w stylu Angielskim Ci się marzy... a to oznacza róże, byliny.. wiec pasuje mieć jak najwięcej słonecznych rabat...

Pęcherznica nawet przycinana to średnica minimum 1,5m... chyba rośnie ciut ciasno..

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:19, 14 sty 2015

Do góry

Ogródek Iwony 19:13, 14 sty 2015

Do góry
Napierw pytanie do Małej Mi.
Napisałaś, Aniu, że trytomy nie zanikają na zimę, tak jak juki. To juki zanikają na zimę??? Nigdy mi żadna nie zanikła, ani w cieplym mieście, ani w zimnej podlaskiej wsi.Nie związuję, nie przykrywam...

Teraz moje propozycje - do rozważenia.
Zdaje mi się, że bergenia ze względu na: kolor kwiatów, termin kwitnienia (maj) zimozieloność, ale także wysokość (piętrowość nasadzeń) by "się nadała" Zdjęcie z majowego weekendu.

Może warto rozważyć irysy syberyjskie? Wprawdzie nie ma chyba takich w jaskrawych barwach, ale do kompozycji z innymi chyba byłby przydatny. Poza okresem kwitnienia daje masę zieleni, co też może być cenne. Tu w kompozycji z tojeścią i piwonią.
Bo chciałam dodać, że i piwonia w mocnym bordzie/burgundzie by się "nadała". Początek czerwca.

No i może maki? Krótko kwitną, ale jakże efektownie wyglądają.

Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:11, 14 sty 2015

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:08, 14 sty 2015

Do góry

Kwiaty

Aniu, bodziszek wpadł mi w oko u Vivy. Twój pasowałby mi kolorystycznie, koniecznie czekam na nazwęi rzeczywiście ładnie wygląda...czy to obecna fotka, naprawdę?
Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:06, 14 sty 2015

Do góry

Kwitnące skarpy 19:04, 14 sty 2015

Do góry
Witam wszystkich właśnie wróciłem z 3 dniowe wyprawy z Czech byłem tam na targach ogrodniczych arboeko z szefową i znajomą z pracy jestem padnięty nogi bolą i tyłek od siedzenia w samochodzie ale powiem że było warto widziałem same pięknotki piękne buksy, kule i stożki oraz mnogość innych roślinekkupiliśmy ogrom magnolii oraz magnolię kobus która ma około 3 metry jest piękna, gęsta i bardzo okazała
Parę fotek

i troszkę Pragi

zapomniałem dopisać że temperaturę mieliśmy iście wiosenną 12 stopni na plusie
Ogród Stefanie - Eastleach House w Cotswold 19:02, 14 sty 2015

Do góry
Pociągnę dalej temat.

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 18:59, 14 sty 2015

Do góry
jazzy napisał(a)

Jakby ktoś jeszcze nie wiedział to tak właśnie wygląda ogród który żyje w zgodzie z naturą
Miał być w stylu nowoczesnym ale trochę nie wyszło bo coś weszło.
Pomóżcie wyczarować mi ogród 18:42, 14 sty 2015

Do góry
Dla lepszego zobrazowania wrzucę jeszcze zdjęcia tego miejsca (pierwsze zdjęcie nie jest aktualne).

[/img]
Tak jak widać na tym zdjęciu, wysokie drzewo musi być (zasłoniłoby miejsce parkingowe sąsiada, jak odsłaniam okno w salonie to prosto patrze czym dziś sąsiad przyjechał do domu ( po prostu jestem zazdrosna )
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:35, 14 sty 2015

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Zanim odpowiem na pytania to poakże, ze wiosna tuż tuż.
Poszłam z latarką (!!!) sprawdzić czy ciemierniki wypuszczają pąki kwiatowe.... i co widzę???? na lisciach GĄSIENICA!!! W środku stycznia!!! Wycina mi falbanki w liściach!

Marzenko, to będziesz miała śliczne koronkowe liście
Nasz przydomowy ogródek 18:34, 14 sty 2015
Do góry
Czy nadal myślisz o posadzeniu miskanta Morning Light? Tak wygląda u mnie zimą,nie wiązany,oparł się wichurom,choć w tym samym wietrznym "korytarzu",podmuch wyrwał dużego jałowca.
ML ma teraz pokręcone źdźbła, jak loki
Czytam Twój ogrodowy dziennik i dziękuję za pozdrowienia, odwzajemniam.

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:30, 14 sty 2015

Do góry
Zanim odpowiem na pytania to poakże, ze wiosna tuż tuż.
Poszłam z latarką (!!!) sprawdzić czy ciemierniki wypuszczają pąki kwiatowe.... i co widzę???? na lisciach GĄSIENICA!!! W środku stycznia!!! Wycina mi falbanki w liściach!

Dzisiaj wyszłam z biura w południe i słońce strzeliło mi w twarz cipłem, ze aż wierzyć się nie chce. W plaszczu było mi za ciepło! Przy takiej pogodzie krokusy tuż tuż ! Zobaczcie w jakiej są fazie

A w sobotę ma spaść śnieg! I dobrze, niech dzieci na sankach pojeżdża a mrozy do -5 nie wyrządzą szkód przyrodzie

I ciekawe - zdjecia z lampa blyskową wyglądają jak y w poludnie byly robione
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies