Chcę wymienić te sadzone w 2013 czyli dwuletnie. Boje się że w tym roku będą z nich jeszcze większe potfory.
Na pierwszej fotce widać taką dwuletnią, trzy pozostałe to roczne.
Sama widzisz jaka jest różnica w wyglądzie.
Dlatego decyzja o wymianie juz zapadła
Tak, w taki zimowy czas każdy kolorek miły
Ula znlazłam zdjęcie kuklikowej z początku czerwca i nieudane z początku lipca. Dalszych chyba nie mam ale trzyma fason cały sezon i swą neutralnością porządkuje rabatę.
Niestety wszystko co przyjemne szybko się kończy...
Nasza droga powrotna była taka... biała ... dobrze że byliśmy na 4 samochody ... zresztą zobaczcie
po chwili było już tak
po prawej Dunajec
Witam
Od dawna przeglądam Twój ogród, jest on po prostu obłędny!!! Zaczęłam od początku, ale nie sposób tego wszystkiego obejrzeć, więc potem zaczęłam od końca. Zachwyca mnie różowy kolor w Twoim ogrodzie i z związku z tym mam pytanie. Co to są za trawki na tym zdjęciu, obok rozchodnika?
Bardzo gratuluję tak pięknego ogrodu i podziwiam, że zrobiłaś go sama
Drogie Ogrodniczki nie wiem co dla Was jest najbardziej krzepiące o tej porze, ale dla mnie to ten cud natury, który już niebawem się wydarzy
Ze śpiących, niemal półżywych patyczków, gałązek, pędów obudzi się życie i będziemy oglądać takie widoki.
Dla mnie to największa wiosenna przyjemność
Ponieważ kilka dni temu na forum odtrąbiłam wiosnę, to chyba w nagrodę wczoraj zasypało nas totalnie A dziś powtórka z rozrywki
Mając nadzieję, że to mimo wszystko ostatnie widoki zimowe tej zimy, skusiłam się na kilka fotek...
Mirko, tu ukorzeniałaś sadzonki hortensji. Czy możesz opisać bardziej tę metodę dla Mirreli? Podam jej linka do Ciebie. I czy to są rolki papieru w ziemi? Sadziłaś potem razem z rolką? jak one wyglądały później po wsadzeniu do gruntu?
Dwa lata temu zakupiłam gazetę Magnolię czy tez inne pismo o ogrodach. Nie pamiętam już jakie. Do gazetki zostały dołączone nasionka trawy. Trawę wysiałam. Wyrosła mi na ponad dwa metry. Wyglądem przypomina miskanta olbrzymiego tylko na jego końcach wyrastają kolby z nasionkami. Na jednym z krańców działki postawiłam skrzynkę na kompostownik. Pomyślałam sobie, że dobrze byłoby ją czymś zakryć, więc czy nie wysiać takiej trawy?
Oto nasionka, może pomogą w identyfikacji.
Przemek, u nas są tylko sklepy ogrodnicze (z ubogą ofertą roślin) i sprzedaż ryneczkowa. Więc lawendy są dwie odmiany "jasna" i "ciemna" hehe.
Ja już w domu świra dostaję, obstawiłam parapety hiacyntami i żonkilami i udaję, że trochę wiosny już mam.
Toszka widzisz nasadzenia po drugiej stronie ulicy? to to miejsce. Nie w ogrodzie, ale troszkę moje: