Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:01, 08 lis 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Poczytałam, nadrobiłam Aż zazdroszczę tego czasu, który możesz w dzień poświęcić na ogród, oczywiście tak troszkę Wreszcie popadało porządnie, a już miałam jutro podlewać, bo susza totalna była. Pozdrawiam i ucałuj Muminka, bo coś dawno go nie widziałam

Mariola, a ja zazdroszczę tym co nie maja czasu.... bo mają pracę. Stałą pracę.

Ja mam swoja działalność, wiec sama sobie reguluję godziny pracy.... a pracy jak na lekarstwo...grrr ... idzie w depresję wpaść.. i nic się nie chce.. Jak miałam dużo roboty, to więcej miałam czasu niż teraz.... bo byłam zorganizowana, a tak czas ucieka pomiędzy palcami. Jedyna zaleta przestoju w robocie, że wreszcie uporządkowałam nasadzenia w ogrodzie.. na tyle, że już tak mocno nie drażni. I chwałą że mam ogród, bo dzięki niemu lepiej psychicznie znoszę pewne niedogodności życiowe.

Dla ciebie też zmienność rabaty..

Wiosny kawałek..hortka po prawej, widać kawałek bo jak nie kwitnie to fotek nie robię

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:58, 08 lis 2014

Do góry
babka napisał(a)
Wow ale duże te cisy, nie wiem czemu ale miałam wyobrażenie, że one będą jakieś maluśkie takie A tu proszę, cudny szpaler ! a wiosną to dopiero będzie szał . Gratejszyn !!

Dzięki Ola
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:56, 08 lis 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Agatko ,wiesz jak może ta trawka ,ala bambus się nazywa jakiś czas temu kupiłam ,ale bez nazwy .pozdrawiam

Nikt tej nazwy nie lubi, ale to skrzyp....ale ja go polubiłam i korzystam z jego wartości i nie patrzę na niego już jak na chwast, a na dodatek zaczęłam się nim bardziej interesować....nad wodą mi się szczególnie spodobał

Skrzyp zimowy
http://oczkowodne.net/sitowie.php?sitowie=skrzyp
należy do grupy sitów
Rododendronowy ogród II. 20:53, 08 lis 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

ależ miłe te rozczarowania, prawda? Boski widok!
Do mnie nie zaglądaj, nic ciekawego nie ma...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:50, 08 lis 2014

Do góry
renatamama3 napisał(a)

Agatko ,cudna ta aleja ,zdecydowałaś jakie trawki koło brzozy posadzisz ?

Chciałam turzycę Frostet Curls i tulipany, ale jak ściągnęłąm darń, to korzenie częste i tuż pod darnią, nie dam rady nic posadzić, ale się uśmiecham jak widzę ten pieniek

i jest idealnie prosty
Rododendronowy ogród II. 20:50, 08 lis 2014

Do góry
eda napisał(a)

Macham Eduś do Ciebie.
Rododendronowy ogród II. 20:48, 08 lis 2014

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:47, 08 lis 2014
Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Tak było latem ... tu trawek nawet nie widać.. takie miernotki.. ale urosną..

A tak teraz

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:45, 08 lis 2014

Do góry
Olili napisał(a)

A co się działo/dzieje z jodłami?

Specjalnie dla ciebie zrobiłam foto.. i nic z nich nie będzie bo tam gdzie powinny rosnąć maja zgrubienia jak jakiś rak... coś zatkało i nie ma przyrostów wcale.. takie drapaki

Rododendronowy ogród II. 20:44, 08 lis 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 08 lis 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Aga ---oooo już 6 stówek ale pędzisz do przoda ha ha Wypatrzyłam u Ciebie stokrotkę tę fioletowa czy to z sadzonek czy z nasion masz jest szansa na jedno choć nasionko jak masz ????jesień cudna ja na wiosnę też kupuję iglaki niskie

Ja kupiłam sadzonki wiosną, ale nasionka zbiorę jutro dla Ciebie
stokrotka się nie przejmuje listopadem
Rododendronowy ogród II. 20:43, 08 lis 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Witaj. Nie chciałem Cie męczyć, ale jesteś, to proszę spójrz na raniuszki w moim wątku, foty niestety kiepskie , ale cieszy sam fakt że się pojawiły. U Ciebie pod lasem pewnie częściej jej widujesz. Są też piękne zdjęcia Roberta. Piękna jesień zawitała w rododendronowym, napisałem gdzieś, że skąpi przebarwieniami - pośpiech zły doradca. Pozdrawiam

Ja juz też myślałam ze w tym roku nie bedzie kolorowo . Klon Atropurpureum nie przebarwił sie ale na szczęście nad jeziorkiem klonik po bardzo długim namyśle zaczerwienił sie i sprawił mi wiele radości. To zdjecia jeszcze sprzed deszczu , nie miałam kiedy wkleic.

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:43, 08 lis 2014

Do góry
Mira - liście jarzębiny nie chorują, ale szybko je gubi..

Agnieszka moja rabata, ale jeszcze młoda.. foto wyszło fajne, ale w realu widać że jej brakuje dojrzałości.. trawki jeszcze wątłe. Bo najpierw rozdałam nadwyżki trawkowe, a potem Iza podsunęła pomysł by jeżówki połączyć z trawami.. Wiec jedna moją kępkę podzieliłam chyba na 8..
Tak było latem ... tu trawek nawet nie widać.. takie miernotki.. ale urosną..

A tak teraz

Ogródek Ewy 20:41, 08 lis 2014

Do góry
Buksiki mają nowe przyrosty.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:40, 08 lis 2014

Do góry
Jak tam trawocha skoszona ? u mnie ciągle rośnie e Muś kosiarę schował i już sezon zakończony mówi o Jeszcze po święcie kopanie warzywniaka i przykrywanie chyba ;D w nocy coraz zimniej a w dzień coraz więcej słońca ha ha buziaki

Maczek

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:40, 08 lis 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Agatko, pozdrawiam z rana,u mnie dziś pada, ale to dobrze bo na Kujawach to ogólnie kiepsko z deszczem,no i żal nie będzie jak wróce z pracy, a tu szrawo i nie czas do ogrodu wychodzić Buziole

U mnie też pada sobota nie w ogrodzie, ale dużo się u nas wydarzyło
Moja bajka 20:38, 08 lis 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:35, 08 lis 2014

Do góry
Irenko piękna z Was para

Listopadowe kolory ładniejsze od październikowych
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:33, 08 lis 2014

Do góry
Napia - bo ja wodnik też jestem

Ula - u mnie padało w nocy, w dzień było ładnie, biegałam w cienkim podkoszulku.. i poszłam za ciosem i wykopałam jeszcze więcej.. i albo to posadzę w przyszłym tygodniu, albo padnie i nie będę mieć nadwyżek.. i problemu gdzie to posadzić.. teraz kropi deszcz. Oczywiście zamiast sadzić to prawie cały dzień wycinałam brzydkie byliny i liście, liście, liście..

Madżen - dziękuję za miłe słowa... fotka dla Cię... będzie spokój na wątku, bo mam Muminka, wreszcie zasnął.. i mam go jutro cały dzień, wieczorem gości..

Poranny widoczek.. berberys admiration jarzy po oczach, aż miło.

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:32, 08 lis 2014

Do góry
Aniu śliczności jeszcze u Ciebie są różyczki piękne i takie cudo co to ?
buziaki i miłego wypoczywania

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies