Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 21:56, 07 lut 2015

Ktoś tu kiedyś powiedział, że pod orzechem nic nie urośnie Ewciu, nie pamiętam już kto. A co do serbów to podobają mi się jak diabli, ale jednak za duże do mojego chudziaka, miałaś rację.
Toszka 22:28, 07 lut 2015

Katkak napisał(a)

Ogródek ma 4 ary, ale jest wąski i długi. Zależy mi na tym świerku z uwagi na obłędny kolor, a także dlatego, że nie urośnie na 30 metrów. Może uda mi się kupić większe drzewka. I na to szczerze mówiąc liczę. Potrzebuję tylko dwa, bo żywopłot ma być mieszany. Wolno rośnie, ale jest piękny i do mojego chudziaka jak znalazł . Ale dziękuję za radę, każda jest cenna. A pokażesz zdjęcia swojego świerka?

Będę upierdliwa - że 4 ary to wiem, ale chodzi mi o szerokość i długość.

Odnośnie koloru Iseli - tu wyprowadzę cię z błędu - to nie Hoopsi o niemal fosforyzującym, niebieskim kolorze. Iseli jest szaro-stalowy. Nie bije po oczach. Jest matowy w kolorze. Nie wierz w reklamy sprzedawców.

Zdjęcie poglądowe

Tak wygląda przez większość sezonu. Ładniejszy, niebiesko-zielony kolor mają tylko młode przyrosty, ale trwa to krótko...może z miesiąc.
Jak sama widzisz, niezbyt ten świerk wyróżnia się na rabacie.
Daj znać to zdjęcie usunę.
Katkak 14:12, 08 lut 2015

Toszko długi na 40m, szeroki na 9m. Te zdjęcia trochę Ci zobrazują jego wielkość. Widok od domu po bramę i od bramy po dom. Mnie się ten świerk naprawdę podoba. Może faktycznie nie taka niebieska żarówa jak Hopsii, ale sama zobacz, gdzież ja zmieszczę Hopsii? Jak będzie mały t ok, ale co potem? A zdjęcie zostaw proszę, jest bardzo ładne

z boku, przy samym domu jest jeszcze taki mały skrawek
malgorzata_s... 14:21, 08 lut 2015

Kasiu zasypało cię? U mnie Krzyś zamiecie a wiatr zawieje Buziaki
Katkak 15:02, 08 lut 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu zasypało cię? U mnie Krzyś zamiecie a wiatr zawieje Buziaki

Gosiaczku faktycznie sporo śniegu nasypało, ale topnieje bo jest na plusie. Wieczorkiem pewnie coś przymrozi . Matko, jak mi się marzy już ta wiosna...
elzbieta_g 15:56, 08 lut 2015

Katkak napisał(a)
Ktoś tu kiedyś powiedział, że pod orzechem nic nie urośnie Ewciu, nie pamiętam już kto.

dziś w Mai właśnie właściciel ogrodu obalił mit , że pod orzechem nic nie urośnie pod tym drzewem miał piękne cieniolubne roślinki , ale dodał, że musi nawozić i częściej podlewać
buziaki
Katkak 16:16, 08 lut 2015

Fajnie, obejrzę jutro na necie . Dzięki Eluś
Katkak 16:57, 08 lut 2015

biegusiem po ogrodzie
Bogdzia 16:59, 08 lut 2015

Katkak napisał(a)
Ktoś tu kiedyś powiedział, że pod orzechem nic nie urośnie Ewciu, nie pamiętam już kto. A co do serbów to podobają mi się jak diabli, ale jednak za duże do mojego chudziaka, miałaś rację.

W dzisiejszej audycji Mai była pokazana bardzo bogata grzadka pod orzechem , rośliny jak z żurnala, obejrzyj.

P.S Nie zauważyłam że juz Ela o tym napisała.
Katkak 17:05, 08 lut 2015

akuku

powyżej ogolony orzech i cis, którego spróbuję wiosną jakoś fajnie uformować (o matko )