Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród z tatarakiem w tle 16:44, 06 lis 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Witam
ładnie się zapowiada
może będzie tam pasowała aspiryna
tylko nie wiem jak duże docelowo dorosną Twoje rozchodniki
mi ta okrywowa white fiery dość słabo rośnie
tutaj z lawendą

Iwonko dzięki za odwiedziny.
Szczerze mówiąc, to nie wiem jak duże urosna rozchodniki, bo to prezent. Rosna u mnie już ze 3 lata i raczej rozrastają się w szerz, niż w zwyż (max. 60-70 cm). Na tej rabacie sa posadzone rozchodniki rozdzielone ze starszych kęp, dlatego są trochę niższe i chudsze

Dzisiaj poszerzyłam odrobinę te rabate i pomyślałam o tym, że może lepiej w środek koło śliwy dziecięcej, pomiędzy hortensje limelight dać np. 3 sztuki miskanta ml, a na obrzeze rabaty dać róże the fairy w lekkim odcieniu różu. Pociągnąć rabate wzdłuż kulek bukszpanowych, sadząc za nimi dalej te róze okrywowe i dalej zrobic kopię tej rabaty przy wjeżdzie. Co o tym myślisz?
Sugerowałm się takim zdjęciem.
Do raju daleko - u Ewy 16:34, 06 lis 2014

Do góry
Dostałam dziś przesyłkę Z myślą o nowym sezonie Już nie mogę się doczekać

Rękawiczki do róż

a te zwykłe ogrodowe

Prośba o pomoc w wykończeniu rabat 16:09, 06 lis 2014

Do góry
skarpa skłąda się w zasadzie z prostych linii, prześlę aktualne zdjęcie jak dam radę zrobić za dnia, to chyba rano, przed pracą.
miejsce drewniane - na siedzenie, fajny pomysł. Ale czy bloczki nie są zbyt surowe? Myślałam o czymś bardziej naturalnym, jakieś kamienie, łupki, itp
oglądam własnie: https://www.ogrodowisko.pl/watek/302-murki-oporowe

może tutaj coś znajdę

Domek mam raczej bez charakteru, ani nowoczesny ani w starym stylu. Kupiony z rynku wtórnego, więc wyboru nie było. Sąsiedzi nazywają go stodołą
tutaj "ogród" zaraz po zakupie. Obok bliźniaczy domek, sąsiadów.
Wygląda jak wygląda, ale go lubie, bo jest to pierwszy nasz wspólny zakątek. Staram się jakoś zaaranżować najbliższą okolicę
Zielono mi! 15:40, 06 lis 2014

Do góry
grama napisał(a)
Nowa aranżacje tarasu.
Widok na wprost.

I z boczków.
Jest śródziemnomorsko? Bo miało być?

Grazynko byłam u ciebie kiedys w ogrodzie na pewno, pamietam te pierwsze strony twojego wątku i opowieść o historii ogrodu, teraz wróciłam znów po informacj o wizycie i nagraniu Maji u ciebie.......alez ten twój ogród jest piekny, wcale sie nie dziwie że chca go pokazywac w TV i że firmy wynajmuja go jako plenery do fotografii reklamowych bo jest u ciebie naprawdę bosko

Chciałbym nawiązac do fotek z aranżacja tarsu i zapytac czy sami roboliście ten stól z nogami od maszyny do szycia ? w jaki sposób ? Czy blat masz na nim kamienny czy drewniany ? jak jest mocowany do nóg ? i w jakiej technologii malowane sa nogu? u mnie w garazu stoi taka włąsnie stara maszyna po teściowej a druga podobna jest u mojej mamy jakby odpowiadały wysokościa to mogłabym zrobic z nich jeden wiekszy stolik albo 2 pojedyncze i uzywac ich na tarasie własnie...z tym ze dobrze by było żeby blat sie nie niszczył zbyt szybko....
Teraz jesien i zima w zanadrzu sprzyjająca przemyśleniom i planom na wiosne wiec byłby czas na takie prace.....
Pozdrawiam i raz jeszcze gratuluje pieknego ogrodu !
Co się stało kwiatom ... 15:37, 06 lis 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
tak było Eden poniżej

oj oj...chyba musze kupic kolejną
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:35, 06 lis 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Tu miałam wywalić te irgi przy tarasie-z tyłu na fotce, ale chyba obetnę je w żywopłocik i zostawię. Fajny kolor

Tak będzie fajnie. Ja swoje też tnę na krótko.
Postawić trawkę nad i... 15:33, 06 lis 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

Nie umiem rozpoznać czegoś tegoś? Co to jest?

Co się stało kwiatom ... 15:31, 06 lis 2014

Do góry
Zbyszek, I wszystko jasne, nie załapałam o co chodzi
Ale cudny widoczek pokazałeś Czarny staw pod Rysami i Morskie Oko
Rysy nie, śnieg leży w wyższych partiach i oblodzenia, coś niżej ale klimatycznie na pewno będzie.
Bogdzia, Widzę że kwiecień przerabiasz, przejdź do czerwca tam znajdziesz róże
Mariola, Miło że zaglądasz, tak było Eden poniżej

Ogród zamknięty w skrzyniach 15:18, 06 lis 2014

Do góry
Prace w ogrodzie wciąż trwają. Powstaje brukowany podjazd i ścieżka na około domu - koniec tych prac planuje dopiero na wiosnę... Zniknęły podwyższone kolomby sprzed domu a kwiaty powoli przenoszę do nowych skrzyń.
Mini sadzawka się sprawdziła więc jest nadal. Beczkę z truskawkami musiałam zlikwidować ze względu na miliony mrówek, które w niej zamieszkały Warzywnik chyba się nie zmienił... Doszło trochę drzewek owocowych, które dość "swobodnie" formuję w szpalery.

Zdjęcie poniżej z czerwca lub lipca 2014 - już trochę nieaktualne ale rabata przy domu jest nadal i ma się dobrze

Kocimiętka, lawenda, szałwia, goździki i róża Leonardo da Vinci. W miejscu "trawnika" już jest kostka....

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 15:12, 06 lis 2014

Do góry
Do weekendu brak czasu na forum. Zostawiam fotkę tematyczną
Z miłości do bukszpanów... 15:02, 06 lis 2014

Do góry
kamasja napisał(a)

dzień dobry! ogródek elegancki
mam pytanie: z czego są wykonane obwódki rabat u Ciebie? Sama mam sporo różnic w terenie Twoje wyglądają ciekawie.
Ogród zamknięty w skrzyniach 14:52, 06 lis 2014

Do góry
Z pewna taka nieśmiałością wracam do mojego ogrodu.... Witam Was wszystkich ponownie

Ogród w skali mikro cz.II 14:48, 06 lis 2014

Do góry
Witajcie ... Już czwartek i wielkimi krokami zbliża się długi weekend

A co się dzieje w mikro ogrodzie ??
Rozplenica.... Dalej na wolności ... Coś mi tam szeptała ,źe kokardy by kciała , ale kazałam jeszcze jej poczekać

No i mój niedawny nabytek .. Klon crimson sentry .. Był piękny bordowy a teraz..ma kolor intensywnej miedzi ..pomarańczu .. Cudo po prostu sami zobaczcie

Noo i goście ..goście .. To stado sikorek jest już stałymi bywalcami

Buziaki dla Was .. I oby do piątku

W cieniu - zacieniona 14:40, 06 lis 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Pięknie uchwyciłaś światło na liściach bodziszka. Jesień w tym roku wyjątkowo piękna i ciepła. Dzisiaj byłam w lesie, chociaż było pochmurno, ale było malowniczo. Dołączam się do życzeń urodzinowych. Dużo dobrego Bogusiu.
Dziękuję...tez byłam w lesie...ale przyniosłam tylko pojedyńcze grzybki...4 koźlaczki, kilka prawdziwków i kurki...i ...starczyło na de'volaje.
Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 14:36, 06 lis 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Najpierw kffiatuch, bo sirota jestem i przegapiłam, jak odpowiedni czas był

Wiesz, że to nie moje hortki...ale piękne i Ci się należą

To co? Przyjeżdżacie z Karolcią? Po berberyski? W poniedziałek wolne, pojedziemy kupić
Szybciorem się decyduj, jeszcze zdążę jakieś zakupy zrobić

Dzieki za kwiatuchy. piękne- to chyba jakiś Magical Moonlight. Cudeńko.

A z tym zaproszeniem to nie kuś, bo skorzystam. bo strasznie bym chciała. Ale co za duzo to wiesz.....
Postawić trawkę nad i... 14:19, 06 lis 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)

No pięknie po prostu piszesz, że wstążki po podwórku fruwały u mnie jakoś się trzymały, ale były inne- takie jakby parciane- nie śliskie. Na przyszłość musimy korzystać z rady Sebka- najpierw sznureczek...albo gumeczka

Ja jeszcze nie wiązałam traw...ale chyba już czas...za gorąco im nie będzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 14:18, 06 lis 2014

Do góry
trochę kwiecia zostawię dla wszystkich odwiedzających

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:14, 06 lis 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Śliczny ten buk. Ja sobie sama demolkę urządziłam (nowa brama gospodarcza!). Nawet pokażę zamiast tych smaczków i detali, o które prosiłaś. Czekam tylko na słońce. Ta przerwa ma swoje dobre strony. Z wiosną ruszysz.

Ewa nowa brama to nowa inwestycja a jak inwestycja to nie cofanie się do tyłu tylko hej do przodu i tak ma być - u mnie wczoraj było słońce i 21 st.

Przerwa w ogrodzie to dobre nie jest bo ogród wymaga systematyczności.
Jedynie rabata bylinowa u mnie skorzysta i ja bo będzie może sporo siewek a tak już bym kompostu dosypała i podziabała

siedzi ogrodnik na ławce i duma - hmm no piękna ta jesień

listopad rudościami stoi i delikatnością tawuł
świątynia dumania i aktualnie sala rehabilitacyjna

a te donice trzeba pochować przed mrozami - bo ich prędko nie było
za to kolor tych tawuł jest wyjątkowy jakby wiosenny

Ogrodowy spektakl trwa ... 14:05, 06 lis 2014

Do góry
justi napisał(a)
Mira piękna ta Twoja trzmielina. Moja bardziej "matowa" i "bura" po prostu taki pzrygaszony ma kolor. Jak ją zimujesz w tej donicy?

Justi mam ją kilka już lat i cały czas w tej donicy i na razie przetrwała zimy i rośnie mocno ją tnę i nie wiem czy w kulę czy puścić w górę
w poprzednich latach też miala taki przygaszony kolor taki bury i wcale mi się nie podobał
w tym roku jest inaczej bo kolor radosny i nawet u nasady żółty - nie wiem od czego to zależy bo jest w donicy i podlewana - choc ostatnio dawno nie i chyba lekko listki takie oklapłe - no niestety ja tylko fotki mogę robić i to już mnie cieszy

dzisiejsza jeszcze przywalona dobrami z przedogródka

Ogród w duszy mi gra... 14:02, 06 lis 2014

Do góry
Witam, nie wiem czy ktokolwiek jeszcze tu zagląda - cóż w moim "ogrodzie" jeszcze nie ma tylu roślin żeby je ładnie pokazać, więcej rozkopanego niż posadzonego. i więcej planów niż reaizacji
Ponieważ ostatnio bardzo jestem w rozjazdach w związku z pracą - wczoraj zaliczyłam Częstochowę, Katowice i Opole wkleję fotki z moich wojaży Zachwyciło mnie Opole uwielbiam to miasto bardzo cieszę się że będę pracować w tak pięknym mieście. Kilka jesiennych widoczków:

to miejsce na pewno znacie z tv

i śliczna żółciutka kurczaczinka

tylko jakoś tak krzywo rośnie mi się wydaje

W planach mam kopać następną rabatę tak by się wysłonić od ulicy jak mówiła Toszka tylko wg własnego projektu, nie wiem czy się uda - syn chory, córka też. Oby! Pozdrawiam ciepło!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies