Marzenko-wedle życzenia. Na pierwszym i trzecim zdjęciu, ta ciemniejsza to Laguna, z drugiej strony pergoli John Davis.
Druga fotka to moja wspaniała, ogromna Lykefund, która zdominowała tą część ogrodu. Musiałam przesadzić dwie róże z jej sąsiedztwa.
Czwarta jest podpisana tylko napis firmowy ją przysłonił- Pireutte.
Na ostatnim zdjęciu jaśniejsza, to Coral Dawn i ciemniejsza Etiude, którą musiałam przesadzić. Rosła za blisko wyjścia z domu i zaczepiała przechodzących.
Oto jej nowa miejscówka, na której pięknie się prezentuje.
Wszystkie róże, które przedstawiłam są różami pnącymi.
Bardzo ładne połączenie, delikatne, romantyczne zestawienie.
Dużo masz roślin w swoim ogrodzie teraz tylko to wszystko uporządkować, poprzenosić z flanki na flankę ( zapożyczone od Małej Mi), dla lekkości dodać trawy i będziesz zachwycona
No łapy poucinam, jak nic, poucinam!
Zobacz, jaki fajny pomysł miałaś z zagospodarowaniem żywopłociku.
Pomysł z horensjami fajny. Nie widzę jednak tego połączenia z wierzbą. Tu wierzba nie pasuje.
Napisz mi, z czego jest ten żywopłot wysoki z tyłu? Jeśli jest w dobrym stanie (zielony, niepodeschnięty) to zastanów się nad jego pozostawieniem.
Daje ładne tło, przesłonę, nawet zimą.
A szmaragdy są przereklamowane
Poza tym doczytałam, że za tym żywopłotem jest warzywnik? Fajna taka naturalna przesłona.
Czy masz jego zdjęcie latem?
Czy widziałaś ogród Pszczółki (Pszczelarnia)?
Obejrzyj koniecznie. Też prowadzi agroturystykę, fajny klimat w ogrodzie i obejściu uzyskała nieskomplikowanymi metodami.
Jej ziołownik wart jest kopiowania, polecam. To się na pewno będzie podobało turystom.
Robiłam późną jesienią porządek w ogrodzie i narwałam pędów bluszczu, zaczął mi się panoszyć nie w tym miejscu co chciałam. Ciekawa jestem czy przyjmą się, jeżeli zakończy się to powodzeniem to mam już miejsce na nie
Grembosiu, gęba mi sie uśmiecha kiedy patrzę na skrawek Twojego domu......mamy podobną podłogę.....wkleję w moim wątku zdjęcie, porównaj sobie
Pozdrawiam noworocznie
Luki, przemiany ogrodu cudowne. Pomysłów było masa
Proszę, opisz zestaw roślin na tej rabacie od prawej do lewej nie wszystko rozpoznałam
I piszesz o tym, ze znalazłes idealny zestaw na bylinowa. Wymien proszę ten zestaw
posadzę samą bonicę z lawendą, krzaczki chopin są szczepione dlatego takie malutkie przesadze je na wiosne w inne miejsce w odległości 1m, tak sobie pomyślałam że im będzie za ciasno a chopin zasłoni dodatkowo murek gdzie rosną drobne niskie różyczki. Przy samej pergoli gdzie zostanie więcej miejsca ostróżki w kolorze fioletu. studnie obudujemy kamieniem a na góre lobelle różową i niebieską. Zastanawiam się czy te iglaki nie będą przeszkadzać czy je nie przesadzić w inne miejsce. W jakich odstępach sadzić bonice 60cm wystarczy i ile od lawendy?
Róże chopin przeszadze chyba na rabate na zdjęciu poniżej. Po lewej stronie jest dzika róża jej się pozbędę. Żywopłot na razie zostaje przed żywopłotem posadzę tuje szmaragd jak podrośnie wytnę żywopłot.
niesamowite, Niesamowite!!!!
Byłam tutaj parę razy na początku Twojej przygody z ogrodem, mieszkasz w pięknym miejscu ale teraz to jest bajka. Gratulacje naparstnicowa Królowo - Pięknie