Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:27, 06 sty 2015

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aga, dziś wreszcie śnieg i sypie o rana non stop. ja też kulką nie dostałam i wcale się do tego nie spieszę. Ciekawe kiedy dotrę na Twoją górę żeby te widoki pooglądać muszę kupić sobie nawigację

Zabawa na śnieżki pewnie u Ciebie....my się odkopujemy ze śniegu...a ty kupuj nawigację

sikorki wybierają, to co im jeszcze zostało

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:22, 06 sty 2015

Do góry
Karol99 napisał(a)
O jeju, ile śniegu
A u mnie słońce i cieplutko, jak w marcu

U Agani jak już przyjdzie zima, to śnieg leży długo i jeszcze dosypało
Wczoraj auto się ślizgało, pod górkę cężko było wyjechać

Różomaniaczka wita wszystkich ogrodowo zakręconych 11:19, 06 sty 2015

Do góry
Marzenko-wedle życzenia. Na pierwszym i trzecim zdjęciu, ta ciemniejsza to Laguna, z drugiej strony pergoli John Davis.

Druga fotka to moja wspaniała, ogromna Lykefund, która zdominowała tą część ogrodu. Musiałam przesadzić dwie róże z jej sąsiedztwa.

Czwarta jest podpisana tylko napis firmowy ją przysłonił- Pireutte.

Na ostatnim zdjęciu jaśniejsza, to Coral Dawn i ciemniejsza Etiude, którą musiałam przesadzić. Rosła za blisko wyjścia z domu i zaczepiała przechodzących.

Oto jej nowa miejscówka, na której pięknie się prezentuje.

Wszystkie róże, które przedstawiłam są różami pnącymi.
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:04, 06 sty 2015

Do góry
rozark napisał(a)

Witaj Reniu

Bardzo ładne połączenie, delikatne, romantyczne zestawienie.

Dużo masz roślin w swoim ogrodzie teraz tylko to wszystko uporządkować, poprzenosić z flanki na flankę ( zapożyczone od Małej Mi), dla lekkości dodać trawy i będziesz zachwycona

Pozdrawiam z mrożnej i śnieżnej Doliny Baryczy
Pod Laskiem 10:51, 06 sty 2015

Do góry
No łapy poucinam, jak nic, poucinam!
Zobacz, jaki fajny pomysł miałaś z zagospodarowaniem żywopłociku.

monia napisał(a)
Witam, ponownie o to zmiany jakie bym chciała wprowadzić w moim ogrodzie na wiosnę zacznę od tych najprostszych. Przygotowałam już parę projektów zmian, ale nie wiem czy w rzeczywistości będzie też tak wyglądało.

Wizualizacja wiosny. Rabata składałaby się z budleji 2 lub 3 krzaków oraz hortensji różowych posadzonych w donicach. Także dosadziłabym tuje szmaragd oraz wierzbę lanata

a tak latem.

i tak teraz

Pomysł z horensjami fajny. Nie widzę jednak tego połączenia z wierzbą. Tu wierzba nie pasuje.

Napisz mi, z czego jest ten żywopłot wysoki z tyłu? Jeśli jest w dobrym stanie (zielony, niepodeschnięty) to zastanów się nad jego pozostawieniem.
Daje ładne tło, przesłonę, nawet zimą.
A szmaragdy są przereklamowane
Poza tym doczytałam, że za tym żywopłotem jest warzywnik? Fajna taka naturalna przesłona.
Czy masz jego zdjęcie latem?

Czy widziałaś ogród Pszczółki (Pszczelarnia)?
Obejrzyj koniecznie. Też prowadzi agroturystykę, fajny klimat w ogrodzie i obejściu uzyskała nieskomplikowanymi metodami.
Jej ziołownik wart jest kopiowania, polecam. To się na pewno będzie podobało turystom.
Ogród w cieniu drzew 10:44, 06 sty 2015

Do góry
Żeby nie było, że nie mam kulek ogrodowiskowych...

W kamiennym kręgu od początku 10:41, 06 sty 2015

Do góry
Wklejam zdjęcie z pozdrowieniami dla Grembosi

Drzewulcowo 10:40, 06 sty 2015

Do góry
Kapibara napisał(a)
M z radością oddał trochę trawnika, to sobie pomurowałam, a co!

Jakbym siebie słyszała
Ogród w cieniu drzew 10:39, 06 sty 2015

Do góry
Robiłam późną jesienią porządek w ogrodzie i narwałam pędów bluszczu, zaczął mi się panoszyć nie w tym miejscu co chciałam. Ciekawa jestem czy przyjmą się, jeżeli zakończy się to powodzeniem to mam już miejsce na nie
Grembosiowo 10:38, 06 sty 2015

Do góry
grembosia napisał(a)
Pozdrowienia poświąteczne przesyłam z życzeniami pomyślności w nowym roku.

W tym roku syn zafundował mi "choinkę z talią". To efekt zbyt późnego wyjazdu po drzewko. Już chciałam sztukowac gałązki, ale w efekcie dośc oryginalnie to wyszło.

Grembosiu, gęba mi sie uśmiecha kiedy patrzę na skrawek Twojego domu......mamy podobną podłogę.....wkleję w moim wątku zdjęcie, porównaj sobie
Pozdrawiam noworocznie
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 10:33, 06 sty 2015

Do góry
Ania, Pola i Ula dzięki wielkie

Pozdrawiam Was i ściskam w ten zimowy czas

Ja tęsknię za takim ogródeczkiem

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 10:13, 06 sty 2015

Do góry
Dziś -10 zimowo
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:07, 06 sty 2015

Do góry
Luki napisał(a)

Pod koniec miesiąca skończyłem rabatę z hortensjami...

... a chwile później kolejna rewolucja, jałowiec wyciąłem bez zgody, nie ma to jak postawić przed faktem dokonanym
[img size=640x427]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/76/764422/original.JPG[/img

Luki, przemiany ogrodu cudowne. Pomysłów było masa
Proszę, opisz zestaw roślin na tej rabacie od prawej do lewej nie wszystko rozpoznałam
I piszesz o tym, ze znalazłes idealny zestaw na bylinowa. Wymien proszę ten zestaw
Lawendowy zawrót głowy 09:59, 06 sty 2015

Do góry
No i ten pomysł tez mi sie mysli kotłuja chciałam z tyłu werbene z grackami a teszta w rzedach poziomych lawenda w małych kepach ......

Juz mi Toszka wykląd zrobiła co pod lawende mam dac wiec teoria jest

A własnie Toszko zyczenia dla Ciebie Noworoczne nigdzue Cie nie spotkałam wiec pozdrawiam serdecznie i wszystkiego naj zycze
Pod Laskiem 09:44, 06 sty 2015

Do góry
Rench napisał(a)

Wydaje mi się,że tam jest za wąsko az na trzy rodzaje . Tessa ma rację.
Bonica z lawendą jest prześliczna,też pomyślałam o Jurajskim kiedy te murki Twoje zobaczyłam
Chopin jest wielką różą, Twój na fotce to chyba młody roczniak.
Moje w drugim roku i w drugim kwitnieniu osiągały ok 2m wysokości i niemal 1m szer.
Znajdz dla niego inne miejsce

I zaraz na początku sezonu opryskaj tę bonicę na czarną plamistość.

posadzę samą bonicę z lawendą, krzaczki chopin są szczepione dlatego takie malutkie przesadze je na wiosne w inne miejsce w odległości 1m, tak sobie pomyślałam że im będzie za ciasno a chopin zasłoni dodatkowo murek gdzie rosną drobne niskie różyczki. Przy samej pergoli gdzie zostanie więcej miejsca ostróżki w kolorze fioletu. studnie obudujemy kamieniem a na góre lobelle różową i niebieską. Zastanawiam się czy te iglaki nie będą przeszkadzać czy je nie przesadzić w inne miejsce. W jakich odstępach sadzić bonice 60cm wystarczy i ile od lawendy?
Róże chopin przeszadze chyba na rabate na zdjęciu poniżej. Po lewej stronie jest dzika róża jej się pozbędę. Żywopłot na razie zostaje przed żywopłotem posadzę tuje szmaragd jak podrośnie wytnę żywopłot.

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:40, 06 sty 2015

Do góry
Widok na niebo

W cieniu - zacieniona 08:57, 06 sty 2015

Do góry
monteverde napisał(a)
Jeszcze te znalazłam

Myślalam ,że są tylko pojedyńcze ,a ty pełne pokazujesz ,no ładne
Ogrodowe skarby 08:28, 06 sty 2015

Do góry

niesamowite, Niesamowite!!!!
Byłam tutaj parę razy na początku Twojej przygody z ogrodem, mieszkasz w pięknym miejscu ale teraz to jest bajka. Gratulacje naparstnicowa Królowo - Pięknie
Ogródek Anity 02:23, 06 sty 2015

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Marzenko no trochę by tego było- chyba bym was zanudziła....ogólnie mam kilka rodzajów - złote zwierzątka ( renifery, koniki, motylki, ważki) szklane jajka faberge ( wielkie i małe) i okrągłe szklane. Trochę sopelkow,aniołków i ptaszków wszelkich
Np jaja faberge

Przesliczne ! Pokaż więcej
W Gąszczu u Tess 01:14, 06 sty 2015

Do góry
Tess napisał(a)
Dziewczyny dziękuję, że o mnie pamiętałyście

Cholewcia,jakie gustowne muszki dałaś tym trzem przystojniakom ,że nie wspomnę o kitkach tych poniżej

Z tym trawnikiem to przeginasz,jaki lepszy chciała byś mieć w styczniu ? Chyba nie w naszym klimacie...
Carexy evergol rewelacja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies