Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

zawitka 16:49, 04 lut 2015

Polinko -- o fajnie ze zajrzałas polatałam tak szybciutko i znalazłam u Ciebie tę trawkę .Moja też była taka ładna ale się wyłożyła więć dziabnęłam .fajnie pooglądać metamorfozy A florowitu nakupuję zeby wszystko tak pieknie rosło Czy kupujesz w płynie czy w granulach ????Pozdrawiam i będę u Ciebie goscić
polinka 17:34, 04 lut 2015

Zawitka,mówisz o kostrzewie sinej? Kurcze zapomniałam poszukać dla Kasi

Florovit kupuję w płynie, jeden do kwitnących, drugi do zielonych W tym roku chyba ograniczę nawozy mineralne i tylko azofoską sypnę na wiosnę a póżniej biohumus.
Miałam postanowienie zimowe, że choć trochę przyswoję wiedzę o nawozach naturalnych...i na postanowieniu się skończyło...
polinka 08:10, 05 lut 2015

Przypomnę moją rabatkę kwiatową

Lista roślin:
Róże Chopin (białe) 2 szt.
przetacznik (fioletowy) 5 szt.
liliowce (pomarańczowe) 10 szt.
szałwia ( fioletowa) 5 szt.
pęcherznica (bordowa) 3 szt.
bergenia ( zimozielona) 5 szt.
Machonia ( zimozielona) 1 szt.

Rabatka będzie prostokątna Budynek gospodarczy murowany, na ścianę jako tło posadzę bluszcz.

Wymyśliłam takie coś

Dla mochonii nic nie wymyśliłam i pójdzie do doniczki...

Myślicie, że będzie to jakoś wyglądać?

Rabata będzie w części gospodarczej i mało kto tam ma prawo wejścia ale jakiś ład muszę mieć zachowany
siakowa 08:39, 05 lut 2015

mi się podoba przetacznik kwitnie na zmianę z szałwią więc ciagle bedzie fioletowo, tylko nie wime czy lubisz połączenie fioletowego z pomarańczowym?
bo fajne połaczenie bbiałe róże bordowe tło i fioletowe nóżki i różowo zielony przód na jesień ale ten pomarańcz hmmm
siakowa 08:44, 05 lut 2015

polinka napisał(a)
Zawitka,mówisz o kostrzewie sinej? Kurcze zapomniałam poszukać dla Kasi
......

na tej 208 stronie ją widać
rozark 09:19, 05 lut 2015

ładnie będzie,
w kwietniu, maju będzie kwitła bergenia, przetacznik, róże kwitną od czerwca, liliowce, szałwia w lipcu, sierpniu
polinka 09:20, 05 lut 2015

siakowa napisał(a)
mi się podoba przetacznik kwitnie na zmianę z szałwią więc ciagle bedzie fioletowo, tylko nie wime czy lubisz połączenie fioletowego z pomarańczowym?
bo fajne połaczenie bbiałe róże bordowe tło i fioletowe nóżki i różowo zielony przód na jesień ale ten pomarańcz hmmm

Kasiek czy lubię?? Ja ogólnie nie bylinowa jestem...a te kwiatki muszę jakoś upchnąć na tej rabacie i tylko taka koncepcja przychodzi mi do głowy

polinka 09:22, 05 lut 2015

siakowa napisał(a)

na tej 208 stronie ją widać

Kasiek dzięki Czytasz, czytasz różne wątki
siakowa 09:25, 05 lut 2015

a no czytam i chłonę.......mój eM wczoraj z politowaniem patrzac na mnie wieczorem jak do O podpieta byłam pyta czy ja w parcy nie mam dostępu do O bo on po tylu godziach to ma wstret do komputera a ja rumieńców dalej dostaje
polinka 09:25, 05 lut 2015

rozark napisał(a)
ładnie będzie,
w kwietniu, maju będzie kwitła bergenia, przetacznik, róże kwitną od czerwca, liliowce, szałwia w lipcu, sierpniu

O Reniu, jak Ty tam mówisz, różana dziewczyno to jestem już trochę spokojniejsza

Zastanawiam się jak postępować z pęcherznicą? Pozwolić jej swobodnie rosnąć czy ciać? Czy do kwiatów i rabat bylinowych bardziej pasuje taki naturalny pokrój?