Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

anka_ 20:27, 04 lut 2015

Agnieszko kupowałaś dzięgiel w szkółce Przytok- może mi powiedzieć czy zakupy zgadzały się odmianowo?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Madzenka 20:48, 04 lut 2015

Fajna ta twoja rabata różano -lawendowa
agniecha973 21:29, 04 lut 2015

anka_ napisał(a)

Agnieszko kupowałaś dzięgiel w szkółce Przytok- może mi powiedzieć czy zakupy zgadzały się odmianowo?

Ja tam byłam na miejscu w drodze na małe wakacje, więc sama wybierałam. Ogólnie Pan bardzo zorientowany, służy dobrą radą i zna się na rzeczy. Byliny mieli różne i swojej produkcji i te były takie akurat, i takie nabyte hurtem,one w p9 więc skromne były jak na środek lata. MYślę, że na wiosnę będą mieli nową dostawę. Dzięgliel był właśnie w p9, ale i tak kupiłam. Nie mieścił się już w tej doniczce ale raczej pojedyncze liście miał. Urośnie. A oni w ogóle mają sprzedaż wysyłkową?
agniecha973 21:30, 04 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Fajna ta twoja rabata różano -lawendowa

Fajna będzie dopiero zgodnie z tym co Magnolia przewiduje
Tess 22:28, 04 lut 2015

Aga, pokazywałaś już dzięgiel?
Bo nie zapamiętałm, że masz.
agniecha973 22:54, 04 lut 2015

Mały był, posadziłam na koniec lata taki roczny chyba. W tym roku powinien się rozrosnąć. Zobaczymy. Nie pamiętam czy robiłam zdj.
agniecha973 23:02, 04 lut 2015

Marta, natknęłam się na takie zdjęcia różanki. Tu ciut kwitnie szałwia. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1184-wszedzie-pieknie-ale-u-siebie-najlepiej?page=968
anka_ 23:54, 04 lut 2015

agniecha973 napisał(a)
A oni w ogóle mają sprzedaż wysyłkową?
Jejku, ale mi głupio. Doczytałam się, że kupowałaś u nich, weszłam na ich stronę, znalazłam dzięgiel, cenę, ale z tej radości nie doczytałam, że to tylko info handlowe i nie wysyłają. Przepraszam Agnieszko za zamieszanie.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kuklik 08:56, 05 lut 2015

Przeczytałam o problemach nornicowych. Łączę się w bólu. U mnie nornice trzy lata ucztują w mojej ukochanej kolekcji host. One mają takie mięsiste kłącza... rarytas jakiś dla tych paskud, bo przez pół ogrodu kopią i żrą Ubiegły rok upłynął mi na ostrej walce. Mąż pułapki pozakładał, ale tylko krety się złapały. Ja zakupiłam odstraszacze ultradźwiękowe i górę trucizny... okaże się wiosną...
Walcz, pomścij krokusy Jak wymyślisz skuteczną metodę, daj znać, trzymam kciuki
magnolia 09:08, 05 lut 2015

dzięki Aga- ładne zdjęcia rabaty.
Szałwia rozrosła się do jesieni?

Moją w sezonie żarły pomrowy. zresztą wiesz że żarły wszytsko co się dało.