Dobrze będę pamiętała. Miałam też wyrzucać chyba o przytaczniku czytałam u ciebie to też wyśle. U mnie się rozsiewa a u ciebie śmiało może rosnąć przy rowie jest nie do zdarcia. Czego nie życzę mul przysypuje a on wyrasta.
Jest brzydka pogoda. Wieje i robi się zimno blisko Kołobrzegu. O kąpieli przynajmniej nie ma mowy. No coz trafiłam po dobrej pogodzie. Przez 5 lat byli pięknie.
Z Śląska zależy gdzie jest dobra droga. Ślązaków jest mało
Basiu jeszcze nie zostało tydzień.
Basiu beton z szamba raczej nie przesiąknie, ale trzeba zrobić jakiś otwór i miałam na myśli, że woda może się dostać przez otwór. Po rzeciez przez właz nie będziesz do niej chodziła
Kiedyś też lubiłam przetwory robić i tak się cieszyłam jak miałam wszystko obstawione czekało na wyniesienie do piwnicy. Teraz inne odżywianie więcej surowego i kiszonej kapusty jemy.
Grzegorz piękne widoki. Ładnie wszystko kwitnie. U mnie arbuzy też duże. Jestem nad morzem syn pisze, że olbrzymy przy tym podlewaniu i ciepłej pogodzie.
Na środkowym wybrzeżu ciepło, ale pochmurno więc chyba wrócę nie łapiąc się w morzu. Jeszcze tydzień może pogoda się odwróci. Woda dosyć ciepła ale te chmury czarne nie napawają optymizmem.
Basiu bardzo ładne góreczki. Ja odkad mam na bazarku lepsze od moich które kisilam nie robię przetworów szkoda mojej pracy. EM jedzie każdą sobotę przywozi dwa słoiku i się zajadamy.
Zresztą u nas jest zatrzęsienie różnych przetworów na bazarku. Niech robią ci którzy się na tym znają.
Widajak kryształ 19-20 stopni. Dzisiaj przeszły 2 potężne ulewy raz zmoklismy oj były problemy. Drugi raz na szczęście zdarzylismy przed budzą kilka minut lunelo. Jest bardzo ciepło więc nawet te burza mają zbawienny wpływ.
Na drugiej focie morze zabrało dużo plaży. Myjestesmy na tym szerszym odcinku na samej górze foty
Elu dziękuję za pochwały
Gobasiowa pierwszy rok po posadzeniu tak ma ,za rok będzie ok .Zima jej nie straszna ,
Elu gdzie się podziewałam? No jakoś tak sie to wszystko potoczyło .Poszlam do szpitala na 2 doby ,a przelezałam 2 tyg.Prawie już 2 m-ce a ja nadal dochodze do siebie.:"Tak czasami się zdarza " usłyszałam od lekarza
pytałaś wcześniej o wnuczka z Olsztyna.Ma już od 3 tyg siostrę Zuzię.Byłam u nich w sobotę
Pewnie, że z tojescia będzie dobrze. Jedna jest zielona druga bardzo jasna zieleń obydwie ładne. Posadziłam ja na skalniaku i zawladna nim.
Skalniak jeszcze mi leży na wątrobie po urlopie się zabieram za porządki.
Rozplenice mają 8 lat są bardzo duże ta pierwsza po lewej teraz ma ok 1 m wysokości bez kotów. Niczym nie podlewam u nas często pada mają mokro. Pewnie mają bardzo głęboko korzenie. Chciałam je rozsadzbic,/podzielić, ale potrzebny drwal.
Wlasnie- dlatego staram sie sadzic wedlug opisow a potem w przeciagu 2 lat przesadzam.Tylko teraz mam wiekszosc roslin drugiego i trzeciego planu a mialy byc z przodu
Oj tak Memory ma ok 2 metrów boje się, że jak przyjdzie wichura ja połamie bo ona dosyć cienka i może się położyć. Miskanty to raczej źdźbła mają masywne a Memory nie za bardzo może przez to że tak wyrośnięta.
Z oczkiem już ty music wiedzieć co dobre dla niego. Tojeść rozesłana bardzo ekspansywna
Masz mnóstwo kwiatów w różnych wzorach i kolorach Ślicznie jest
Zgodnie z Twoją radą codziennie starałam się dolać świeżej wody do oczka.
Niestety, okazało się, że forma jest dziurawa na górze i woda ucieka.
Trudno, nie będę już rujnować otoczenia oczka i całej rabaty, tylko zamaskuję brzeg formy tojeścią rozesłaną i innymi roślinami.
Jeszcze oczko przed wyjazdem trzeba wyczyścić z żółtych liści woda bardzo ciepła więc żółkną. Trzeba będzie zrobić podmianie wody nawet ryby w głębinach pływają nie wychodzą na wierzch.
W listopadzie w takim razie przesadze.Z zoltych mam big kahuna, sliczna jest.Pogoda u nas podobna i szczerze to sie ciesze, bo chociaz nie musze praktycznie podlewac. Dla mnie tez najlepsza pogoda to 22-23 stopnie -nie nawidze i zimna i upalow tez zawsze czytam jakie wysokosci osiagaja rosliny a jednak u mnie inaczej rosna niz w opisie.Stad przesadzanie.