Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Działeczka Asi :) 14:46, 09 cze 2021

Do góry
Ładnie Asiu.

Polibin w tym roku wyjątkowo kwitnie nie było przymrozku majowego. Zapach rozlega się nie samowity. Czy ty swojego przycinasz po przekwitnięciu?
Mój już pokaźnych rozmiarów i chyba przytnę radykalnie.

Już tulipany opanowałaś chodzi o przycinanie. Nie równo przekwitają i ciągle trzeba koło nich chodzić i przycinać.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 14:35, 09 cze 2021

Do góry
Dorotko ta naturalność się rozpanoszyła na całego. Jak tylko floksy okwitna zaraz robię tam porządki. Poduchy porosły zajmują już połowę skalniaka i inne też się sieją i rozrastają i kamieni już nie widac.
Milunia w ogrodzie - z widokiem na rozlewisko 14:27, 09 cze 2021

Do góry
Myślę sobie jakąś nową dama przybyła na ogrodowisku czytam a to Milunia. Dopiero zaskoczyłam jak weszłam na twój wątek.
Robisz figle.

Stipy coś tam się wysialo, ale to pojedyncze sztuki. Przycielam jesienią durna bo się sklejały zamiast wyczesać a potem przyciąć.
Anna i Ogród 14:24, 09 cze 2021

Do góry
Makao_J napisał(a)
Po zimie nie wyrosły moje gaury Tyle zim przetrwały a tej nie

I jedna rzplenica

Koniec zdjęć.

U mnie biała gaura ładnie przezimowała gorzej z różowymi z 5 sztuk jedną się ostała. Trawy też mam kiepskie. U ciebie to wszystko wyrośnięte ładna zieleń.
Wracając do gaury poczekaj a może się siewki pokażą mają listki nakrapiane czerwone piegi. Usuń chwasty żeby było czysto łatwiej dojrzysz czy są siewki.
U ciebie gorzej bo tam płyta betonowa

Ja zawsze jak przycinam jesienią Gaure to wytrzepuje w Ziemię nasiona albo wzejdą albo nie. Też czekam na wschody.
Ptasi gaj 14:13, 09 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Cd

Bardzo ładny fragment ogrodu. Taki lekki i nie wymuszony, a zarazem naturalny.
Glina i zielsko 12:50, 09 cze 2021

Do góry
Preparat który pod ręką wszystkie takie same czyli do niczego tylko smrodu kupa.

Lidzia piękne ciemne buki tylko nie sadz ich blisko płotu bo szkoda. Sąsiadowi będą pięknie wyglądać.
Co najmniej metr od płotu. Posadzisz bliżej będziesz żałować. One takie zwisające są szybko przyrastają.

Te buki to niby dawyck purple fastigaty. Ale 2 szt maja inne liście - takie pofalowane brzegi. zrobię po południu foto porównawcze. Posadzę je na przemian. rabatka jest głęboka na ok 120 cm to je przy brzegu posadzę, a na drugi rok wypełnię te rabatę bylinami i trawka jaka niską

Wczoraj róże popryskałam mlekiem na mszyce bo trochę było na młodych przyrostach.
Dziś zobaczę czy to coś daje.

Ogrodowe wariacje 11:48, 09 cze 2021

Do góry
Wiaan napisał(a)

Poszło na priv

Mnie też wyślij na priv. Bardzo.ladnie to wygląda. Miałam robić z drewna, ale eM się naczytał i chce zrobić takie jak na focie. Ile za to dałaś i jakie masz wymięry. Oświetlenie sama robiłaś.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:45, 09 cze 2021

Do góry

To jest właśnie Polska. Każdy dla siebie nie daj Bóg aby mnie coś urwali mnie nie zalewa to.mam to gdzieś. Wójt to nie powinien sprawować tego stanowiska. To on jest dla ludzi a nie odwrotnie. Przynajmniej był u was widził to wszystko co się stało?
U nas jak w 2010 roku zalało pół gminy to sam w kaloszach chodził i przepusty udrażniamy. Wszystkie rowy poglebili teraz każdego roku specjalną kosiarka rowy kosza i czyszczą.

Wiedza co się w tym miejscu dzieje i nic z tym nie robią i jeszcze plany zbiorników mają. To jest olewactwo. Jak ma ostatnia kadencję to tym bardziej powinien z tym przynajmniej ruszyć.
Wkurzyłam się.

Pozdrawiam

Nasz Się w ubiegłym roku zabarykadował w domu i nawet ludzi nie chciał wysłuchać, bał Się bo by Go zlinczowali ludzie. Też jestem na Niego wściekła...
Ptasi gaj 09:09, 09 cze 2021

Do góry
Dla Kamili anabelki. A co ty nie masz blisko siebie jakiegoś ogrodnika

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:04, 09 cze 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula zbiorniki miały być dwa, miały powstać w ciągu 7 lat, ale jak na razie rolnicy nie sprzedali gruntów na rzecz gminy by można było wykonać zbiorniki i sieć dodatkowych rowów.

To jest właśnie Polska. Każdy dla siebie nie daj Bóg aby mnie coś urwali mnie nie zalewa to.mam to gdzieś. Wójt to nie powinien sprawować tego stanowiska. To on jest dla ludzi a nie odwrotnie. Przynajmniej był u was widził to wszystko co się stało?
U nas jak w 2010 roku zalało pół gminy to sam w kaloszach chodził i przepusty udrażniamy. Wszystkie rowy poglebili teraz każdego roku specjalną kosiarka rowy kosza i czyszczą.

Wiedza co się w tym miejscu dzieje i nic z tym nie robią i jeszcze plany zbiorników mają. To jest olewactwo. Jak ma ostatnia kadencję to tym bardziej powinien z tym przynajmniej ruszyć.
Wkurzyłam się.

Pozdrawiam
Ogrod stewardessy 08:36, 09 cze 2021

Do góry
Od kilku lat mrówki wychodzą z każdej dziury. EM wyczyścił kostkę po kilku dniach ma kopczyki na kostce przenoszą piasek na zewnątrz kostki. U mnie przez drzwi balkonowe przeniosły do mieszkania jakim cudem piasek i to sporo. To są pracusiem. W każdym razie mam 2 kopce wrowcze na łące niech tam zasuwają ile się im podoba.

Wczoraj byłam u naszego ogrodnika i zrobiłam fotki anabelek wstawię zaraz u mnie. Zrobiłam bo od razu skojarzyłam je z twoimi.

Krzewuszka czerwona chyba przycięłas bo jest mniejsza. Oglądałam u ciebie duża.
Glina i zielsko 23:58, 08 cze 2021

Do góry
Preparat który pod ręką wszystkie takie same czyli do niczego tylko smrodu kupa.

Lidzia piękne ciemne buki tylko nie sadz ich blisko płotu bo szkoda. Sąsiadowi będą pięknie wyglądać.
Co najmniej metr od płotu. Pisadzisz bliżej będziesz żałować. One takie zwisające sa szybko przyrastają.

Ptasi gaj 23:44, 08 cze 2021

Do góry
Cd

Ptasi gaj 23:39, 08 cze 2021

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:31, 08 cze 2021

Do góry
Kamcia napisał(a)
Te naparstnice juz Ci kwitna?

Tak Kamila to moje naparstnice wysiane przeze mnie w zeszłym roku. Ładne są rozno kolorowe
Ptasi gaj 23:28, 08 cze 2021

Do góry
daszum napisał(a)

Ela, czy to jest wiąz Camperdownii? Ile ma lat?

Mam zamiar skorzystać z informacji dot. zakupu ekstraktu jęczmiennego. Co prawda moje oczko nadal nie uporządkowane, bo skupiłam się na rabacie wokół oczka

Mało mam czasu na ogród i O., ponieważ od tygodnia mam u siebie Mamę.

Danusia nie wiem czy Camperdiwnii, ale zaglądałam w necie to taki sam. Kupowany gdzieś w 2016 roku to drzewo eMa ja bym go nie kupiła. Jak był kupiony bardzo powoli rósł właściwie stał w miejscu nieregularnie rósł.
Tak wyglądał w 2018 roku lewa, prawa 2019

Nie mam fotek z zeszłego roku. Nie przepadam specjalnie za nim. Dla mnie brzydko się przebarwia jesienią szaroni buro. Obok rośnie wiśnia kiku ta w pięknych kolorach a wiąz bury. A le cóż czego się nie robi dla spokoju.

Odnośnie jęczmienia napisałam wcześniej zrób sobie fotkę. Będziesz miała, a może gdzieś sieją na wsi jęczmień to w żniwa zerwij na polu trochę słomy. Zrób sobie wiązki taka jakbyś miała na podpałkę i możesz wrzucać do oczka co 1-1,5 mca.

Tak to jest też mam problemy z córką, ale jakoś daje radę.

Ptasi gaj 22:29, 08 cze 2021

Do góry

Ela, czy to jest wiąz Camperdownii? Ile ma lat?

Mam zamiar skorzystać z informacji dot. zakupu ekstraktu jęczmiennego. Co prawda moje oczko nadal nie uporządkowane, bo skupiłam się na rabacie wokół oczka

Mało mam czasu na ogród i O., ponieważ od tygodnia mam u siebie Mamę.
Miłkowo - sezon 2016-2022 19:58, 08 cze 2021

Do góry
Milka napisał(a)

ten startuje jako ostatni

Mistrzyni a jak się nazywa ten niebieski rodek.
Przeglądam i co tu pisać rewelacja

Pozdrawiam
Ogród z łezką II 19:52, 08 cze 2021

Do góry
Właśnie 2 lata temu fajne czasy były. Mnie nie pozdrowilas to.ja Ciebie Kindziuk pozdrawiam ha ha ha.
Napiszę coś o różach jak wrócisz pewnie z nurków. Bo Maria Tereska przechodzi sama siebie w 4 roku. Rozmawiałam o różach że Cwikiem.

Pozdrawiam miłego i szczęśliwego urlopu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies