Wiem że to pędrak, były na dnie kompostownika to takie właśnie upasione 2-3 letnie tłuściochy, wszystkie przesiane a kompost czyściutki u mnie dzisiaj w nocy było -3 st. czas wyjmować dalie i kosmosy czekoladowe
To ten gadzik - miskant flamingo posadziłam w tym kąciku wszystko co zostało wyprodukowane przeze mła coś tam pozmieniam na wiosnę a na razie niech sobie roślinki spokojnie przezimują
Trójsklepka,z daleka może nie ma widocznych kwiatów,jak u lili., bo ona ma kwiaty małe,Ale z bliska i w zbliżeniu wyglądają cudnie
A ja dyńkami z potrawami to sobie poeksperymentuje jeszcze.
Bzyczki miały niezłą jak widać biesiadkę
Chryanantemki jeszcze czerwoniastej i żółtyej intensywnej to mi brakuje.Nic,Na wiosnę trzeba będzie się za takimi rozejrzeć i kopić takie.
chryzantema Margo
Chryzantema Pink Lady
Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Marcinki to fajne,ładne,miododajne ,wytrzymałe roślinki.I bardzo zdobią jesienny ogród.
Dziękuję.I zapraszam częściej.
Z dyńjeszce zamierzam jakieś fajne dania zrobić, ale to na weekend.
Witaj w moich progach.Dziękuję za miłe słowa.
Tak to piękne miejsce,spokojne,sama natura i trochę sąsiadów.Ale to była łąka,ale jest juz jak jest...
Host mam trochę ,ale są co mają jeszcze więcej, ale u mnie już ich się nie zmieści.Ślimaczków nie było i niech tak zostanie,Różne roślinki lubię i różne zapraszam do swojego ogrody,bo tak już lubię
Oczywiście zapraszam jeszcze.
Odlatują następne ptaki- szkoda .Za wysoko były nie wiem co to było.ale hałaśliwe były.
gazanie- to twarde roślinki,one zawsze długo kwitna i do większych mrozków.
pierwszy poważny przymrozek właśnie mamy za sobą...
...a jak nasz ogród wygląda, kiedy posypie się go popiołem ?...
...no...tak wygląda
(zdjecia inne niż zawsze, bo były składane do magazynu,ale widać co trzeba )
...zapraszam na spacer do naszego zamrożonego ogrodu...