Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:57, 23 paź 2014

Do góry
Syla napisał(a)

Sylwia piękne zdjęcia ogrodu nocą chyba pierwszy raz pokazujesz? pozdrowka
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:53, 23 paź 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Działka wkoło Lubczyka :) 10:49, 23 paź 2014

Do góry
Pierwsza, najdłuższa część zrobiona!
Tak się dzisiaj bawimy

Robota głupiego, ale też trzeba zrobić!
Ogród to moje hobby 10:31, 23 paź 2014

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
Witam. Dziękuję Mirelko za odwiedziny. Przesadziłaś dwa razy klony? , ryzykujesz. Klony nie lubią przesadzania. Ja też 3 tygodnie temu przesadziłem Garneta do donicy a 9 letniego Inaba schidare na inne miejsce bo żywotnik go zacienił i nie było wyjścia jak przesadzić. Ale przesadzić takiego klona to dopiero wyzwanie.

Śliczny widoczek
Przesadziłam drugi raz bo miał miejsce od strony południowej i widziałam że to miejsce mu nie służyło był przypalany przez słońce, ale mój klonik jest mały i dobrze zniósł przeprowadzkę.
Piękne jeszcze raz pochwalę
Pozdrawiam .
Zmiany zmiany zmiany 10:28, 23 paź 2014

Do góry
Dzięki wielkie .
Długo się nad tymi chryzantemami zastanawiałam, bo akurat ta donica ma styl nieco formalny w stosunku do mojego raczej leśno - wiejskiego ogrodu. Fakt, że przed domem od strony drogi mam nieco inny styl pomógł mi bardzo w podjęciu decyzji . No i tam zostały właśnie umieszczone .

Zdjęcia tejże strony poniżej pochodzą oczywiście z innej strony roku, ale takie miałam właśnie pod ręką .

Kompost, kompostowanie i kompostowniki 10:25, 23 paź 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
i staram się merytorycznie pomóc w rozwiązywaniu problemów i wyjaśnianiu co i jak choćby takiemu sympatycznemu Gemciowi, któremu trzeba wyjaśnić, że z samej wielkiej nieprzesuszonej pryzmy trawy to on nawet sianokiszonki nie uzyska, nie mówiąc już o wartościowym kompoście....

Kurczę ale ja nie mam suchej pryzmy Toszka !
Zdjęcia sprzed 2mc

Zdjęcia sprzed 1mc

A to zdjęcie z pierwszego kompostownika, który sknociłem w samej konstrukcji.

Obecnie pryzma jest przerobiona już dość dobrze. Szpadlem można kopać. Całość ma luźną konsystencję i gdybym posiadał mini roztrząsacz obornika to już by całość na trawniku została rozwieziona.
Przesiewać przez harfę tego nie zamierzam, aczkolwiek mam taki pomysł by za rok to zrobić. Przy czym pryzma idzie w całości pod rabatę i skalniak.

Moja działka na Dębowym Lesie 10:20, 23 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Te Twoje dynie to mistrzostwo świata... ja kupiłam kilka mikrusów na schody do dekoracji...drogie były i pożałowałam kaski na duże...a tu taki urodzaj... podziwiam...

No widzisz, ja mieszkałabyś bliżej to mogłabyś przyjść i ode mnie sobie duża dyńkę wziąć

KasiaWB napisał(a)
witaj Aniu wpadam z rewizytą
śliczny masz ogród, całe bogactwo roślin a zbiory powalają muszę i ja kiedyś spróbować z dynią Przepiękne masz jeżówki, które bardzo lubię
Pytałaś o hortensje. Ja je prowadzę na drzewko aby mieć jeszcze niższe piętro do obsadzenia. Kupowałam małe sadzonki, bo tylko takie były. Największa sadzonka sięgała mi do kolan ale miałam również takie 10 cm ) z patyków z wiosennego cięcia sama wyhodowałam kilka sztuk. Najwyższe u mnie mają po 2-3 latach ok. 1,80-2,00 m. Trzeba je dobrze podlewać.
Jak chcesz aby były niskie wtedy wiosną je nisko tniesz (nad 3-4 oczkiem) a jak mają być wyższe to wyżej )
Serdecznie pozdrawiam

Witaj Kasiu !!
Dziękuję za miłe słowa.pierwszy raz sadziłam dynie w ubiegłym roku, było ich 5.A tym roku ponad 15!!Jeżówki,hortensje, powojniki to ostatni mój bzik,ciągle je dokupuję
Hortensja prowadzona na drzewko , to bardzo ciekawy pomysł.ciekawe,może i na spróbowałbym tak,Cos na dole tez można by było posadzić.Ale czy jak tak potrafię ?
Z patyków z wiosennego cięcia też nigdy nie próbowałam. Trzeba będzie tak spróbować.
Dzięki za info o hortensjach.Moje jeszcze młode.W tym roku 4 kupiłam.

Chyba na weekend trzeba będzie wykopac dalie, sanny..i co tam jeszcze zostało.

róża aladdin

Augusta Luisa

Zmiany zmiany zmiany 10:15, 23 paź 2014

Do góry
A w domu znowu mnóstwo kwiatów przyniesionych z ogrodu i nie ma się już gdzie ruszyć. Jedynie domowe jagulary zadowolone .

Zmiany zmiany zmiany 10:12, 23 paź 2014

Do góry
I jeszcze kilka kolorków

Ogród - Moje spełnione marzenie 09:55, 23 paź 2014

Do góry
Dziękuję za tak miłe odwiedziny, cieszy to niesamowicie...
Dziś znowu dzień domowy, bo pada deszcz, zimno się zrobiło...
Jeszcze sporo pracy w ogrodzie, ale nic nie okrywałam, myślę, że jeszcze czas... Nawet jak nadejdą przymrozki, to i tak będzie czas na zabezpieczenie roślin...
Zapraszam do ciepłego ogrodu, ze słońcem... Bo takie już w tym sezonie tylko na fotkach będziemy oglądać... Kończy się piękny sezon ogrodowy, kończy się piękna jesień...
Czas będzie na nowe plany, co zmienić, co dosadzić, co dokupić...

Wioluś, witam Cię serdecznie...
Jesienny ogród jest piękny, zwłaszcza Trawy, dodają mu i uroku i klimatu... A, że nie bardzo lubię takie poukładane rabaty u siebie, to staram się łączyć ład z nieuporządkowaniem...
U mnie kranik też zakręcony, bo przecież, że mróz by rozsadził...
Buziaki dla Ciebie...

Janino, witaj... Jakże się cieszę, że o mnie pamiętasz...
Ta szybkość z jaką rosną niektóre Trawy też mnie zadziwia... Choć akurat mi to nie przeszkadza, bo najwięcej mam Miskantów, Rozplenic, a te co mam, nie szaleją za mocno... A zresztą, zawsze jest co dzielić...
Serdeczności dla Ciebie...

Życie w wiejskim ogrodzie 09:54, 23 paź 2014

Do góry

Kwiaty nasturcji budzące się nieśmiało o poranku Dzień dobry wszystkim

Zmiany zmiany zmiany 09:54, 23 paź 2014

Do góry
No i jeszcze kilka kolorów jesieni

Zmiany zmiany zmiany 09:50, 23 paź 2014

Do góry
Dawno mnie tutaj nie było, więc wrzucę kilka zdjęć, które zrobiłam kilka dni temu - jeszcze było nieco cieplej.

Zdjęcia robione były z dachu pagórka nad piwniczką

Ogród Eli 09:47, 23 paź 2014

Do góry
inag niestety po tamtych pogodnych obrazkach już wspomnienie , nie cierpię takiej paskudnej pogody jaką teraz mamy

Agania zbiory malutkie , większa część krzaków bez brukselek

Dorota123 no to się troszkę zaniepokoiłam mam nadzieję , że w planach nie przesuną ani o 1 minimetr

Tusiala a moje truskawki już śpią i ja też bym chętnie tą zimną porę roku przespała

malgorzata_s...zmiany nie wielkie ...w porównaniu do twoich to moje pikuś...ale mnie cieszą i oby zima ich nie zniszczyła

WilczaGora nie ma jak zbiory ...w październiku mniam

Katkakmoje do sałatki nie dojdą...zjadam po drodze

Milka Irenko , Ty chyba pierwszy raz u mnie bardzo mi miło i zapraszam częściej

Ola macham dziś mocno co by łapki rozgrzać

dla wszystkich ,, kukających'' do mnie zostawiam kwiatuszek

Moja codzienność - ogród Oli 09:44, 23 paź 2014

Do góry
witam, proso jest piękne, mam jakąś odmianę tylko nie wiem jaką choc wygląda jak ta o której mówicie, przesadzone od rodziców w sierpniu i mocno zmasakrowane podzielone na 4 części a juz doszło do siebie, ma piekne fioletowe liście i delikarne kwiatostany

Pozdrawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:40, 23 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej, ciasto z przepisu ogrodowiskowego jutro link Ci wkleję bo mam otwartą stronę na innym kompie Za nasionka chwilowo dziękuję , ale może kiedyś się uśmiechnę

Ewkakonewka napisał(a)
Robiłam z tego przepisu tylko 60 min. piekłam, pozdrawiam

Bardzo dziękuję za przepis, w sobotę go wypróbuję, bo wówczas więcej wolnego.
Ciekawa jestem bardzo tego ciasta.

Ewa777 napisał(a)
Spisałam sobie przepis na ciasto z dynią

Ja też.Może mi się uda

jola54 napisał(a)
Aniu! Ale bogato u Ciebie! pozdrawiam

Każdego dnia coraz mniej i mniej

Ogródek Iwony 09:39, 23 paź 2014

Do góry
To ja tak na szybciutko, na reszte odpowiem wieczorkiem... a teraz bardzo migusiem musze uciekać.
Trzy sosenki i lawenda, jak dla mnie nic więcej nie trzeba

Moja działka na Dębowym Lesie 09:30, 23 paź 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Piękny zbiór jestem pełna podziwu

Tak w tym roku dynie się udały, jak nigdy

Napia napisał(a)

Niesamowicie wygląda drewniany dom w marcinkach
Aniu, piękne zdjęcia i zbiory okazałe Podobno już jesień, a u Ciebie tak kolorowo

Jesień jak do tej pory u mnie była,piękna , kolorowa,słoneczna i sucha.
Ale coś słyszałam,że przymrozki idą.brr!
Hortensja bukietowa LIMELIGHT

Hortensja Vanille fraise
Hortensja MAGICAL FIRE
Zielono mi! 09:17, 23 paź 2014

Do góry
Trochę jeszcze słonecznej jesieni.

A dziś już zimno, mokro...
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:08, 23 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Iwnoko szczerze nie pamiętam ale wkleje jeszcze raz tylko, że ta wersja już mało aktualna... nastąpiły spore zmiany, których jeszcze nie skończyłem.

No i wiadomo nie nanosiłem jeszcze opisów bo ciągle mam nowe pomysły i ta rabata na samej górze też idzie do zmiany bo wszystko tak w rządku mało ciekawie wygląda.

I tak to jest z tym planowaniem, zmiany non stop

Łukasz w jakim programie to rysujesz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies