Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:48, 30 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A ta morwa nie weszłaby za bonzaja, sosnę koło klona?
A gdzie Kilimandżaro napisałam na PW. Zawsze to lepiej u kogoś się podziwia tak piękną roślinę. Pisała o niej Viva a ja patrzę a ona jest u nas (nie Viva, kalina).
Jakby ktoś widział kalinę judda - proszę o cynk.
Żywopłotki cisowe. 11:41, 30 paź 2014

Do góry
Anabell napisał(a)
Zrobiłam zdjęcia, tylko kabel usb przepadł w bałaganie remontu, z opóźnieniem błysnęło mi, można wgrać z karty aparatu.

Lawenda sadzona jesienią w 13 r a malusieńkie buksiki tej wiosny.
widzę że za blisko siebie, Lawenda zwykła wąsko listna z mojej rozsady i kwitnie cały czas, za to ma mniejsze kwiatostany.

ściełam kilka pokładających gałązek i suszę do szafy, tylko nie wiem czy nie same kwiaty powinnam zasuszyć.

To limki i phantom sadzone w ubiegłym roku. Miały mało nawożenia z braku czasu i nie równo zakwitły, kwiaty o wiele mniejsze jak rok temu.

Haniu, mistrzostwo. U ciebie jest tak od razu z rozmachem wielkim (kulinarnie i w ogrodzie). Piękna skala nasadzeń. I kolory.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:19, 30 paź 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ewa, nie mam chyba za wiele zdjęć tego lnu. Znalazłam takie

A co do tych opisów, to Ty może na jakieś bardziej realistyczne książki się przerzuć Znów mnie rozbawiłaś. Ciekawe jaką masz minę jak podniesiesz wzrok i popatrzysz na tą rzeczywistość?

Bardzo ładne
Ale po co mi realistyczne książki? Realistyczną to ja mam realność dookoła. Chyba nie ma takiego słowa. No to rzeczywistość.
Zimozielony ogród przy białym domu 11:10, 30 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:10, 30 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Danka
Ogórki na sznurkach mam zawsze.. i pomidory też

Watanabe rośnie w głupim miejscu i fotki są słąbe

U mnie ma ponad 2 metry wysokości.. kwitnie najpiękniej w maju, gałezie ma ułożone w poziomie i kwiaty na tym super wyglądają

A jesienią pienie sie przebarwia, nawet jak inne drzewa w tym roku zwiodły to ona sie przebarwiła

Aniu ona się przebarwia na czerwono?

Planuję ja na rabatę, po jednej stronie będzie rabata z różanecznikami białymi, może biały dereń, miskant variegatus do rozjaśnienia. To wszystko na tle serbów, rabata narozna w kształcie ćwiartki koła.

A po przeciwnej stronie symetryczna rabata. I tam właśnie chciałam wyeksponować watanabe, jeżeli uda mi się ją kupic.
Ile miejsca miałaby ma nią przeznaczyć, i co ewentualnie do jej towarzystwa?
Zimozielony ogród przy białym domu 11:10, 30 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a

Danusiu, czy to czerwone po prawej to dereń ivory halo?

Pozdrawiam
W kamiennym kręgu od początku 11:02, 30 paź 2014

Do góry
Dzisiejszy poranny gość

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 30 paź 2014

Do góry
Danka
Ogórki na sznurkach mam zawsze.. i pomidory też

Watanabe rośnie w głupim miejscu i fotki są słąbe

U mnie ma ponad 2 metry wysokości.. kwitnie najpiękniej w maju, gałezie ma ułożone w poziomie i kwiaty na tym super wyglądają

A jesienią pienie sie przebarwia, nawet jak inne drzewa w tym roku zwiodły to ona sie przebarwiła
Pomysł na ogród 10:11, 30 paź 2014

Do góry
Skula napisał(a)
Iwona zaproponowała cisy - i nawet wiem dlaczego

a to moja propozycja z nimi :

cis pośredni "Wojtek"
berberys Thunberga "Green Carped"
lilak Meyera "Palibin"
rozplenice japońskie

Tak w ogóle to juz od kilku dni chcę cię zapytać, jaki efekt chcesz tu osiągnąć i co z odcinkiem od cisów do drugiego rogu?
Rozumiem, że dopuszczasz jakieś kwiaty...
i w dalszym ciągu nie wiem jakie nasłonecznienie ma ta rabata...

U mnie tez regularne przymrozki co rano, ale suuuuucho jak na pustyni
Latam z kubełkami i podlewam, bo praktycznie dwa miesiące nie padało (nie liczę mżawek)

Wilcza Góra 09:57, 30 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

bardzo mi ta kolorystyka dobrze zrobiła!

nie mam wiele pomarańczowego w ogrodzie...ogniki...trochę jeżówek i...nic innego nie przychodzi mi teraz do głowy...są tak optymistyczne, że aż ciężko wzrok oderwać

Wow ale super pomysł. Rewelacja.
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 30 paź 2014

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Ania, przypomnij jak długo kwitną lilie (wiem, że różne odm. różnią się terminami,ale tak z grubsza) i jak wyglądają liście po kwitnieniu. Są do tej pory? No nie pamiętam.

Agnieszka.. trudne pytanie.. wszytko zależy od lilii.

Przejrzałam fotki bo tylko to jest pewne Możesz śmiało założyć, że lilie są ozdobne średnio minimum 2 tygodnie.

Po kwitnieniu przycinam górę, a badyle z liśćmi zostawiam. W tym roku wyjątkowo liście szybko brzydły
Część lilii dopiero mi przymrozek teraz załatwił, a część już dawno wycięłam. To co nie złapało grzyba, to liście są bardzo długo. Pierwsze kwitną azjatki i też pierwsze znikają z rabaty. Czym dłużej zostawi się liście tym mocniejsze cebule na przyszły rok, ale ja stosuję tylko jedną zasadę, jak najdłużej zostawić, ale jak brzydnie to wycinam.

Ogólnie to lilie najlepiej sadzić pomiędzy czymś..

Przykładowa lilia z 4 czerwca

I ta sama z 18 czerwca

Edit, mam liście
Liście brzydną od dołu!!! Tu zasłonięte bylinami.
Znaleźć liście lilii to było wyzwanie... przecież nie fotografuję co brzydkie!!
Jakbyś wczoraj o to poprosiła to zrobiłabym foto, ale niestety wczoraj wyciepałam już wszystkie, przymrozek załatwił.. te lilie kwitną z końcem czerwca, a foto jest z września. Wycięłam badyle wczoraj, ale były juz całe zaschnięte od jakiegoś czasu, ale te nie miały grzyba i były ładnie zasuszone

Z miłości do bukszpanów... 09:50, 30 paź 2014

Do góry
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 09:29, 30 paź 2014

Do góry
Bawełniane zawilce bo nic nowego nie ma, tylko szron rano codziennie.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 08:52, 30 paź 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Dziękuję, cieszę się, że się podoba Inspirowałam się tym miejscem:

a to chyba park repecki
Lawendowy zawrót głowy 08:29, 30 paź 2014

Do góry
Metamorfozy ogrodowe 08:29, 30 paź 2014

Do góry

I 2014 r
Metamorfozy ogrodowe 08:28, 30 paź 2014

Do góry

2013 r
Metamorfozy ogrodowe 08:27, 30 paź 2014

Do góry

Pokażę też swoją rabatkę któa do dziś mi spać nie daje ale wiosna2015 będzie jej

2012 r
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:19, 30 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Twoje irysy i krokusy z rabaty z lucyferkiem to jakies mutanty zreszta kawałki kory tez te zdjecia chyba sa przez szklo

powiekszajace robione ;;

przeciez to niemozliwe zeby u Ciebie wszystko takie wielkie było jak Ty taka mała jestes

Jola.. na rabaty sypie korę grubą, jak najgrubszą.. mam taka upatrzoną w jednej szkółce i jednego producenta. Po prostu łatwiej się taką rozgarnia, dłużej sie rozkłada, trudniej miesza z ziemią. Tu względy praktyczne biorą górę

A roślinki jak i cała reszta ciągle próbuje mnie wpędzić w kompleksy niższości...

Mam nadzieję, że to już ostatni dzień z białym brrrr i będzie kilka dni by dokończyć co najpilniejsze.. niestety jest biało, ale pocukrowania nie ma, bo i mgły też nie ma.
Jednak promienie słoneczka na oszronionych trawkach fajnie wyglądają..

Lawendowy zawrót głowy 08:19, 30 paź 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies