Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gdzieś na końcu świata... 22:46, 27 paź 2014

Do góry
Ostatnio pokochałam fiołki afrykańskie, poszukuję fioletowych odmian jak macie to wpadam do Was po listki Mam póki co te dwa osobniki, wyhodowane z 2 listków, które skubnęłam sąsiadkom

Kitchen Garden w Stow Hall Gardens - Norfolk (Anglia) 22:29, 27 paź 2014

Do góry
Wzorowy chruśniak malinowy. Można nazbierać koszczek i zapłacić przy domu. Zobaczcie jak pieczołowicie opalikowane ostróżki.

Są i kury:

I ziemniaki. Wyhodowano nawet jakąś lokalną medalową odmianę.

Nie da się wgrywać zdjęć. CDN.
W cieniu - zacieniona 22:27, 27 paź 2014

Do góry
marzena napisał(a)
piękne trochę nostalgiczne foty znad jeziora, oglądnęłam rozwój stipy chyba sobie sprawię tę trawkę
pozdrawiam Bogusiu
Warto stipę wysiać...jest bezproblemowa w uprawie.
W cieniu - zacieniona 22:25, 27 paź 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Bogusiu, jesienne zdjęcia znad jeziora cudne....rozwój stipy pouczajacy....muszę ją zdobyć
Pozdrawiam
W tym roku wysiałam po raz pierwszy...i na pewno zagości już na stałe.
Gdzieś na końcu świata... 22:20, 27 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
A gdzie dyńka wydziergana ?? może foteczki jakieś...?

Ok idę cyknąć

Pierwszy raz wycinałam z dyni potffora jutro zrobię jeszcze jednego mam nadzieje że wyjdzie mi lepiej ojjjjjjjjjjjjjjej i faktycznie jakies duchy mam w domu BOO!

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 22:20, 27 paź 2014

Do góry
Dobranoc, pchły na noc, karaluchy do poduchy.... a w oddali ciągle słychać szum...

Kitchen Garden w Stow Hall Gardens - Norfolk (Anglia) 22:18, 27 paź 2014

Do góry
Stary sad z tradycyjnymi odmianami.
Wypytałam ogrodnika ustami naszej Cicerone o to, jak sobie radzi z chorobami w sadzie i czym pryska? Był bardzo zdziwiony, chyba nawet z wysokości swoich mądrych oczu spojrzał na mnie z politowaniem i powiedział "niczym". "To silnie rosnące drzewa dają sobie same radę." Zapytałam o zbyt jabłek - "lokalne targi żywności". - "W listopadzie organizujemy dzień jabłka."

To jest figowiec:

Nieforemny ogród na przodzie 22:12, 27 paź 2014

Do góry
Myślała o dość drastycznym cięciu, zostawić 1 pień a resztę wyciąć i poprowadzić koronę coś jak narysowałam
W ogródku Iwony 22:12, 27 paź 2014

Do góry

Ogród z platanem. 22:11, 27 paź 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Dzisiaj znowu średni dzień na fotki bo pochmurno i taka dziwna poświata jest...Kalina jeszcze nie w pełni pokazuje co potrafi.
A tak wyglądała w szczytowej formie w zeszłym roku

O, to ona fajna jest, takie małe drzewko ? Sam wyprowadzałeś czy kupiłeś taką "drzewiastą"?
W ogródku Iwony 22:10, 27 paź 2014

Do góry
Dzięki, Gosia
Nas na szczęście przymrozki ominęły, ale ogród i tak już pustoszeje. Niedługo zostaną same zimozielone.
I trawy

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:08, 27 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)

Zawsze miejmy czas by rozkoszować się zapachem kwiatów, zachwycać zachodem słońca i cieszyć się radosnymi stronami życia.

Dorotko, co to za dwie hortensje?
Pięknie, kolorowo u ciebie.
Nieforemny ogród na przodzie 22:06, 27 paź 2014

Do góry
Chcę przyciąć magnolię z krzaka na drzewko...wiem, wiem, że magnolia nie lubi cięcia ale nie podoba mi się taka nieogarnięta

To zdjęcie z lipca tamtego roku, teraz jest większa pewnie o dobry metr w górę i na boki.

I co z nią zrobić?
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 22:04, 27 paź 2014

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Trochę się boję, ale wrzucam. Zdjęcia nowa rabatka jeszcze nie do końca wykończona bo zabrakło kory
Tak było

A tak po zmianach
od lewej

od prawej
i jeszcze jedno ujęcie

Zdjęcia robiłam o świcie z okien na piętrze. Od lewej cisy, przed nimi trzmieliny żółtozielone, przed nimi jakby skalniaczek z sosenkami i jałowcem, przed nim rododendron 3 małe kulki bukszpanowe i na samym przodzie azalia.
A w prawo od cisów 3 forsycje, przed nimi 2 hortensje, dalej dwie koniki, przed nimi też 2 hortensje, a dalej 2 cisy. Pomiędzy azaliami fioletowe szyszki (nie wiem jak się nazywają ze starej rabatki, po prawej przed cisami tawułki, których nie widać jakoś na zdjęciach bo zbyt delikatne. Przed rabatką posiana trawa, bo stara rabata była szersza. Co wy na to?

Pozostaje jeszcze problem studni. Do rabatki nie mogłam jej wciągnąć bo byłaby za szeroka, tak mi się wydawało. Mam taki pomysł aby przesłonić ją obwódką bukszpanową a na środek dużą donicę z jakimś kwiatem/drzewkiem. Czy to się sprawdzi?

no i masz! okazało się że i ja mam rabatę ni przypiął ni wypiął a tak się z niej cieszyłam, kurcze- dopiero to zobaczyłam na Twoim porównaniu przed i po.
Przemiana wyszła super jak dla mnie ale ja tyż początkująca
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 21:57, 27 paź 2014

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Sobie też wklejam na pamiątkę

...pamietasz tą zabawę w "znajdź różnice"?... must have
O....! 21:55, 27 paź 2014

Do góry
Rene, no tak, oczywiście jest z tymi listonoszami ten bluszcz, ktory tam umieszczam od strony pn to po prostu wsadzam w glebę miedzy trawę zamiast wyrzucać na kompostownik po przycięciu w różnych miejscach, mam nadzieję, ze się przyjmie
Mala_Mi ja też
GorAna dzięki, też pozdrawiam

codziennie mgły u mnie są...

i wszędzie pełno liści...

próbuję je usuwać...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:52, 27 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

szczotki do butelek rewelacyjne
W cieniu - zacieniona 21:49, 27 paź 2014

Do góry
-Stipa -po kolei....
---
marzec

---
kwiecień

---
maj

---
czerwiec

---
lipiec

---
sierpień

---
wrzesień

---
październik

---
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:47, 27 paź 2014

Do góry
GorAna napisał(a)
Lepiej taka dostojna siwizna, niż twarz wykrzywiona botoksem....czasami wychodzi karykaturalnie

No tak.. lepiej sobie poprawić cycki Jak już Ja sie przyzwyczaiłam do moich zmarszczek.... i chyba nawet jakbym miała kasę to nie zdecydowałabym sie na zabieg..

Rok temu kolory były ładniejsze jesienią, ale jesień była szybciej... trawy były prawie suche... To tak na pocieszenie. Przymrozek przyszedł 30 października... wyszperałam foto

W tym roku chociaż tu ładniej

Kitchen Garden w Stow Hall Gardens - Norfolk (Anglia) 21:43, 27 paź 2014

Do góry
Ogród kuchenny (będzie przedmiotem moich zachwytów) położony jest w obrębie murów (intra muros, te mury jakby zachowały renesansową attykę?) - mur był zabezpieczeniem przed szkodami ze strony królików, może lisów, owiec, jeleni? Od domu do ogrodu kuchenngo jest daleko, spacer może zmęczyć. Może Państwo w dawnych czasach w ogóle nie zaglądało w te obszary ogrodu? Warzywa na stół pański dostarczane były podziemnym tunelem. Chłopcy dworscy nie mogli poruszać się po ogrodzie ot tak na widoku.

TUTAJ będzie zdjęcie zachowanego tunelu.
Wejście do ogrodu, jedno z 2.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies