Ostatnio pokochałam fiołki afrykańskie, poszukuję fioletowych odmian jak macie to wpadam do Was po listki Mam póki co te dwa osobniki, wyhodowane z 2 listków, które skubnęłam sąsiadkom
Pierwszy raz wycinałam z dyni potffora jutro zrobię jeszcze jednego mam nadzieje że wyjdzie mi lepiej ojjjjjjjjjjjjjjej i faktycznie jakies duchy mam w domu BOO!
Stary sad z tradycyjnymi odmianami.
Wypytałam ogrodnika ustami naszej Cicerone o to, jak sobie radzi z chorobami w sadzie i czym pryska? Był bardzo zdziwiony, chyba nawet z wysokości swoich mądrych oczu spojrzał na mnie z politowaniem i powiedział "niczym". "To silnie rosnące drzewa dają sobie same radę." Zapytałam o zbyt jabłek - "lokalne targi żywności". - "W listopadzie organizujemy dzień jabłka."
no i masz! okazało się że i ja mam rabatę ni przypiął ni wypiął a tak się z niej cieszyłam, kurcze- dopiero to zobaczyłam na Twoim porównaniu przed i po.
Przemiana wyszła super jak dla mnie ale ja tyż początkująca
Rene, no tak, oczywiście jest z tymi listonoszami ten bluszcz, ktory tam umieszczam od strony pn to po prostu wsadzam w glebę miedzy trawę zamiast wyrzucać na kompostownik po przycięciu w różnych miejscach, mam nadzieję, ze się przyjmie Mala_Mi ja też GorAna dzięki, też pozdrawiam
No tak.. lepiej sobie poprawić cycki Jak już Ja sie przyzwyczaiłam do moich zmarszczek.... i chyba nawet jakbym miała kasę to nie zdecydowałabym sie na zabieg..
Rok temu kolory były ładniejsze jesienią, ale jesień była szybciej... trawy były prawie suche... To tak na pocieszenie. Przymrozek przyszedł 30 października... wyszperałam foto
Ogród kuchenny (będzie przedmiotem moich zachwytów) położony jest w obrębie murów (intra muros, te mury jakby zachowały renesansową attykę?) - mur był zabezpieczeniem przed szkodami ze strony królików, może lisów, owiec, jeleni? Od domu do ogrodu kuchenngo jest daleko, spacer może zmęczyć. Może Państwo w dawnych czasach w ogóle nie zaglądało w te obszary ogrodu? Warzywa na stół pański dostarczane były podziemnym tunelem. Chłopcy dworscy nie mogli poruszać się po ogrodzie ot tak na widoku.
TUTAJ będzie zdjęcie zachowanego tunelu.
Wejście do ogrodu, jedno z 2.