Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kamienny ogród 06:54, 19 paź 2014

Do góry
Po dłuższej nieobecności spowodowanej zawiłościami ludzkiego losu pokażę mój ogródek bez trawnika. Nie umywa się on co prawda do Danusiowego, ale tak trudno dogonić Mistrza. Zdjęcia jeszcze robocze, bo tu i ówdzie poprawki i dosadzanie roślinek na wiosnę.
Nocą

w dzień na roboczo

upsss... miało być bez trawnika
Mój jesienny ogród 06:42, 19 paź 2014

Do góry
Witajcie
Haniu, dzięki za czerwoniaka to mój ulubiony, gdy znajdę to zawsze sie cieszę i oglądam go.
Ewka, witaj ciesze się że trafiłaś tu, będziesz miała co czytać i ogladać
BC mam od 130 strony do której nie wiem ale jest tego bardzo duzo.
Bogdziu, trochę się załatwiłem na tej pięknej północy, przez cały tydzień nie zrobiłem żadnej foty. Dziś też, naprawiałem rower, wymieniłem opony na zimówki, założyłem nowe hamulce hydrauliczne i na razie lepsze manetki do przeżutek, za tydzień wymienie przeżutkę na pewno z tyłu z przodu jeszcze zobaczę, już miałem dosyć tej przeklentej chińszczyzny. Musiałem ugotować zupę i przygotować na cały tydzień jadła. Jutro pojadę na foty teraz jest najpiękniejszy okres, kolory przepiękne. Dziś będą foty z Botanika w mieście Hamilton.

Rododendronowy ogród II. 06:02, 19 paź 2014

Do góry
Witaj Bogdziu, dzięki za odwiedziny. Wiem że lubisz ptaki, więc mam dla Ciebie prezent, startujące Bernikle nad największym stopniem na Humber river. Stopień mam niedaleko pracy i często tam zaglądałem teraz czekałem na łososie ale zrobiłem gąski. Było już ciemnawo ale jakoś jeszcze znośnie wyszły. Bardzo je lubię, jest ich tu bardzo wiele. Teraz codziennie latają kluczami z noclegowisk. W poniedziałek jechałem do Ottawy i widziałem tam 4 razy ogromne skupiska bernikli, które odpoczywały na polu, napewno było koło tysiąca w jednym. Z północy powoli uciekają w Toronto jeszcze są, było bardzo ciepło ale dzisiaj się ochłodziło do 10. Masz rację że wywaliłaś dyptama, posion ivy jest dużo groźniejsze dobrz że u nas tego dziadostwa nie ma. To nie bol tylko straszliwie swędzi, brałem na świąd hydroxyzine ale tak mnie zamuliła że nie byłem wstanie nawet rowerem jechać, ledwo w pracy wytrzymywałem do 5. Po nowym leku chyba stanęło w miejscu. Pozdrawiam.

Dwa ogrody 02:51, 19 paź 2014

Do góry
Nikito, pozdrawiam również. Nie wszystkie cudeńka z fotki są u mnie, ale i tak jesienią kupiłam kilka róż z tej szkółki. Krzaczki z gołym korzeniem a w zw. z tym baardzo tanie, to mogłam "zaszaleć"
yolka - pączki wrzucone do wody Ale same w sobie są piękne
Mirello - masz intuicję kobieto Morelowo/żółta ukazała środek, różowa nie

Basiu, o czosnkach napisałam u Ciebie. Na plantacji adrenalina rośnie Znajoma miała kupić dwie, wyszła z siedmioma Ciemierniki młode, ale kwitną i znam kolor, bo pani miała je pomieszane, a ja chciałam różowe, bo białe mam. Rosną też o ciemnych kwiatach, ale jeszcze malutkie i raczej nie zakwitną.

Aniu Monte, pomarańczowa to podobno Abraham Darby, ale pracownik nie był pewien. Sprawdzałam i pasuje mi na Pat Austin, ale mogę się mylić, bo trzeba by ja pobserwować w sezonie. Druga z kolei kupiona to Chandos Beauty.
Madziarzeszów, zgadza się co do joty. Muszę zapytać o nazwę, bo to z tej samej szkółki. Nie usuwaj fotki Miło, że zajrzałaś. Kropelki jeszcze raz

Dziś posadziłam kolejne marcinki z wymiany, dostałam dużą kępę różowego mam obiecany czerwony na wiosnę i fotka... by nie zapomnieć, co już rośnie
Hoja, woskownica - Hoya 00:25, 19 paź 2014

Do góry
Szybciutko to zarośnie i będzie pięknie wyglądała.
Moją muszę przycinać bo stoi na parapecie i go zarasta ale cały czas kwitnie, nawet teraz kwitnie i pachnie.

Ona dużo potrafi

Ogród wyrozumiały 00:13, 19 paź 2014

Do góry
Olili napisał(a)
A wiecie jakie jeszcze mam do Was pytanie..,odnośnie rabaty 6 , bo do połowy jej posadzone są wzdłuż płotu tuje brabant (wiem,wiem ,że to nie ta liga ,ale cena..-a już tak bardzo chciałam się osłonić od ulicy) z myślą ,że teraz dosadzę (no nie moimi rękami ,nie )następne do końca ,ale tak dumam czy można by to było jakoś podzielić w sensie ,że tą drugą połowę obsadzić czymś innym....??????

Z tą czerwoną linią jest zdecydowanie lepiej. A kto tak naćkał tych chodników tak falami? Za dużo tych falek
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:07, 19 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
piękny widoczek dawno już nie widziałam lilii śliczne ostatnio chyba u Dawida -Tengela na spotkaniu acha przypomniało mi się

to u moich przyjaciół na ich ranczo

dobranoc
Świerk serbski - Picea omorika 00:06, 19 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Tutaj co jakiś czas jest żółta tuja 'Aurescens', a Smaragd po kilka sztuk Ogród z wrzosowiskiem

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

Danusiu, chciałam zrobić coś takiego, bo bardzo mi się to podoba, ale teraz to już nic nie wiem, teraz to na prawdę zmartwiło mnie to co dziś z tymi nasadzeniami powyczyniałam

Moze gdy dosadzę przed tujami niższe krzewy i jałowce płożące (podobnie jak na tym foto) moze będzie miało to ręce i nogi? a póki serby nie są rozrośnięte to jakieś trawy za nimi? Prosze o pomoc, bo teraz to płakać mi się chce, jedyna sobota wolna i okazuje sie że na marne wykorzystany czas w ogrodzie ;-(
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:01, 19 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Rózyczki dalej czynne piękne u mnie też jeszcze walczą pare odpadło nierozkwitniętych przez deszcze ale reszta dzielna czeka na słoneczko Aniu Tobie też słoneczka życzę

O przyda się dziękuję Eda
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 00:00, 19 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wiosną w bukszpany wsadzę hakone, albo zostanie tak łyso..

Ten układ podoba mi się najbardziej z dotychczasowych Pod bukszpany daj jakieś małe roślinki, nie hakone. Przydałyby się niskie fajne bylinki takie co dodają tego takiego różu co lubisz ostatnio Jak rojnik 'Red Cauli', albo 'Mr.Goodbud', tylko on za wysoki. Albo ten czyściec wełnisty co go ostatnio pokazywałaś z Wojsławic i mówiłaś, że ciekawy był? Tylko on się szybko rozrasta i kwiatostany byś musiała usuwać dla efektu. Albo też daj żwirek i konwalniki wsadź? Z resztą...cokolwiek zrobisz będzie fajne

Też rodgersję ściąłem. Na zimę posypię na nią kompostu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 23:57, 18 paź 2014

Do góry
Jesień i pomocnik na miejsu i jakie plany chyba zdążymy dopiero jesień się zaczęła Miłego Hanuś
fajna fota

Ogród prawie romantyczny 23:41, 18 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Czy ktoś rozpoznaje taką papryczkę? Kupiłam sadzonki jako czerwoną słodką, czerwona nie jest na pewno, słodka na pewno też nie Zastanawiam się, czy jadalna? Mój mąż spróbował i uznał, że czerwona papryczka chili ma przy tej delikatny i łagodny smak, znaczy się z tej niezły szatan
Czekam na podpowiedzi, bo jednak mam obawy, czy karmić rodzinę i przyjaciół

Jadalna

Też uwielbiam ostrą i co roku sadzę "samo zło " tylko mocniejsze. W tym przegięłam i mam odmianę.. której nawet ja nie mogę zjeść
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:33, 18 paź 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

a te dźwiękowe odstraszacze? miałam w rajskim i skutkowały
Szmaragdowy Zakątek 23:31, 18 paź 2014

Do góry
perukowiec skapany w porannej rosie

kostrzewa się najeżyła

miłorząb stracił już prawie wszystkie listki… został jeden, ale za to olbrzym (ma ok. 10 cm)… i kto to powiedział, że wielkość
nie ma znaczenia ???

a teraz MARMALADE:
pierwsza - w pięknych jesiennych kolorach

druga - to chyba jakiś falsyfikat… mus zapytać Łukasza czy to na pewno MARMALADE

a trzecia to urocza LIME MARMALADE

jest jeszcze jedna piękność…GEORGIA PEACH

Szmaragdowy Zakątek 23:30, 18 paź 2014

Do góry
Nikita napisał(a)
A teraz obiecane fotki.
mahonia w jesiennych barwach

berberys ma co raz więcej owoców

żurawka RIO nadal kwitnie

jedna z host też nic nie robi sobie z jesieni… właśnie zakwitła

natomiast bukszpan już tęskni do wiosny…młode przyrosty „strzeliły” w górę

a teraz agrest… ten to dopiero jest egzemplarz…skonkretyzował się na wysokości 2 metrów

Jeszcze w tym ogrodzie nie za bardzo widać jesień no i dobrze, żeby i u mnie tak było pozdrówka
Szmaragdowy Zakątek 23:28, 18 paź 2014

Do góry
A teraz obiecane fotki.
mahonia w jesiennych barwach

berberys ma co raz więcej owoców

żurawka RIO nadal kwitnie

jedna z host też nic nie robi sobie z jesieni… właśnie zakwitła

natomiast bukszpan już tęskni do wiosny…młode przyrosty „strzeliły” w górę

a teraz agrest… ten to dopiero jest egzemplarz…skonkretyzował się na wysokości 2 metrów
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:27, 18 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Nawet bukszpan zbrązowiał i dostosował się kolorem do trawek...

Jaeszcze dzisiaj nie było róż
NN - tu troszkę dzisiaj porewolucjonizowałam, dosadziłam trawki a w nogi buka cisy

Munstead Wood i Pomponella

James Galway patrzy na mnie z góry

Ja też czekam na róże i się denerwuję, bo po niedzieli mają być już mrozy u nas Marzenko ile teraz ma Twój J.Galwey? pozdrówka
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:21, 18 paź 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Piękna kolekcja róż - podziwiam Pokazałam filmik mężowi, akurat tydzień temu kupił taką dmuchawę Pozdrawiam

Dziękuję w ich imieniu liście się nią fajnie zbiera ale lepiej jak są suche bo mokre się zapychają w tubiebo ja je zbieram i kompostuję
Camelot
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:19, 18 paź 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Szkoda tych pączków róż... może jeszcze zakwitną jednak, tak liczę u mnie też na to, bo nowe chcą się jeszcze pokazać, ale czy im się uda? podziwiam kwiaty i pozdrawiam

Ana-art pisała dzisiaj że u niej wieczorkiem było -2 st., a to nie tak daleko ode mnie, zresztą jak dzisiaj pracowałam w rękawiczkach zmarzłam lepiej niech jeszcze nie będzie bo czekam na dostawę róż pozdrówka Ewa
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 23:18, 18 paź 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Bukszpan sadzonki zakupione na Allegro

malobert napisał(a)

Wg mnie są totalnie zagłodzone i ewentualnie na dokładkę zasuszone, albo przenawożone. Obraz nędzy i rozpaczy Albo coś nie tak z glebą, widać że ciężka, na dodatek strasznie zachwaszczona, jak można oferować taki materiał. od razu zniechęca do kupna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies