Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sałatka pokrzywowa 22:24, 13 kwi 2023

Do góry
Mgduska napisał(a)

Z czego jest ten ogranicznik? Jakaś metalowa taśma? Jaką ma wysokość?
Ogrodowe wariacje 22:21, 13 kwi 2023

Do góry
Judith napisał(a)
Wiaan, to jest ta część, gdzie rośnie hakuro samotne?
Kolor hiacyntu piękny! Dla mnie zapach zbyt intensywny, hiacynty tylko w ogrodzie .
Słaby węch po covidzie?

Nie, to jest tył domu, tak jest od drugiej strony, to właśnie tutaj będziemy powiększać taras.
Z węchem to już sama nie wiem, od lat alergia, operacja przegrody nosowej, a po covidzie się nasiliło.

Grzebiuszka ziemna 21:45, 13 kwi 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

Witka - dzięki za "inspirujące"
tak, doceniam miejsce w którym mieszkam, jak chcę w Bieszczady, wystarczy, że wyjadę kawałek za miasto na Wysoczyznę Elbląską i Bażantarnię (Natura 2000), jak chcę na Mazury, wystarczy, że kawałeczek na Drużno podjadę (Obszary Chronionego Krajobrazu), Rezerwat przyrody Buki Wysoczyzny Elbląskiej, Rezerwat Kadyński Las, Piuropusznikowy Jar itp, itd. rezerwat ptactwa też blisko w kilku miejscach, nad rzekę Elbląg wystarczy do połowy miasta podjechać, przecina miasto na pół.
Moje miasto też lubię, jest w nim dużo zieleni, parków, bardzo mało miejsc obskurnych jak w wielu miastach, nawet na peryferiach. Moja rodzina zachwycona była. Blisko Krynica Morska (tam rodzina), ujście Wisły w Mikoszewie - bardzo lubię to miejsce szczególnie przed sezonem turystycznym.
Chyba muszę przestać z tym reklamowaniem miejsca, bo jeszcze mogłabym długo Teraz mieszkam za miastem, ale blisko bardzo.
Orchidee też poczuły wiosnę i zostały nagrodzone wyjściem na spacer i kąpielą w deszczówce, taki wypas

Ach, nie ma za co, wszyscy zaglądający się inspirują i piszą o tym
Notuję wszystkie wskazane prze Ciebie miejsca, z mapą Green Velo dotrę tam na pewno.
Piuropusznikowy Jar, już sama nazwa brzmi cudownie. Szkoda, że tylko tyle zareklamowałaś
Widzę, że masz też rękę do roślin doniczkowych, ja niestety tymi umiejętnościami nie mogę się pochwalić. Ba! orchidee! Podziwiam

Glina i zielsko 21:38, 13 kwi 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Skosiłam trawnik. Wróciłam z pracy ok 19 i siup w kalosze odrazu.
Pada często i po nawozie rośnie. Jest kilka placków do dosiania ale wygląda nieźle. Kupa z nim roboty i pchłania kasę ale i tak go lubię.

Było chyba 10 koszy..
Od jutra kosi Mariolka Makita. Codziennie.

Trawnik pięknie się prezentuje.
Pracowita ta Mariolka.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:36, 13 kwi 2023

Do góry
Sałatka pokrzywowa 21:34, 13 kwi 2023

Do góry

Przedostatni ciemiernik wreszcie się pokazał.

Koniec
Sałatka pokrzywowa 21:32, 13 kwi 2023

Do góry

Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:30, 13 kwi 2023

Do góry
Sałatka pokrzywowa 21:29, 13 kwi 2023

Do góry

Sałatka pokrzywowa 21:28, 13 kwi 2023

Do góry
Kwiatki na deser:

Sałatka pokrzywowa 21:26, 13 kwi 2023

Do góry
Trochę aktualności - rabata w lasku zyskała wreszcie stalową oprawę - Zuza, czuj się matką chrzestną, bo to Ty podrzuciłaś mi inspirację, jak można wykończyć podwyższoną rabatę Docelowo stal będzie rdzawa, już nawet zaczęła się pokrywać tlenkiem

Było:

Jest:

Muszę się jeszcze rozprawić z tą straszną słomianką - nie jest moja, jest po stronie sąsiadów i od dawna smętnie zwisa. Chcę ją zasłonić czymś nowym, może wikliną i puścić na to bluszcz.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 21:23, 13 kwi 2023

Do góry
Wiosna CD.
Sałatka pokrzywowa 21:18, 13 kwi 2023

Do góry
Daga, specjalnie dla Ciebie przeprowadziłam wywiad z Pierworodnym, czyli twórcą ścieżki. Oto, co powiedział:
Najpierw wyznaczył i ustalił krawężniki (przebieg, promienie skrętu, szerokość etc wcześniej, to wiadomo). W przygotowanym korycie ścieżki ułożył kamienie na ubitej glinie i suchej podsypce cementowej. Używał przy tym szablonu, wg którego powstał wypukły przekrój poprzeczny ścieżki (pośrodku ścieżka jest wypukła, opada na boki). Kamienie były fugowane piaskiem, przez tydzień polewane obficie wodą i niechodzone! Po tygodniu podsypka wiąże, można robić pierwsze próby obciążeniowe.
Tak naprawdę to skrót tego, co powiedział, bardzo dużo powiedział

Zdjęcia z placu boju:

Proszę zwrócić uwagę na ubijak, jest jedyny w swoim rodzaju. Ktoś kiedyś przyspawał uchwyt do kawałka szyny, ciężki jest cholernik jak nie wiem. Przewrócił mi się raz na nogę, to wiem
Sałatka pokrzywowa 21:06, 13 kwi 2023

Do góry
Foty grzecznie wyszły z aparatu i zamieszkały w kompie
Modrzew był tłem dla rabaty północnej. Mam wrażenie, że przewijał się przez wszystkie zdjęcia, tylko nikt go nie zauważał (to jak z tym Charliem od Aniołków).

O, na przykład tu:

...jest, czy nie ma?

A tu?:

Prawidłowa odpowiedź - na pierwszym zdjęciu modrzew występuje w postaci zwieszających się gałązek, na drugim pnia.

To samo miejsce z oddalenia:

Tu w pełnej krasie:

A to najsensowniejsze zdjęcie, na którym widać, ile nieba zyskaliśmy (stoi ostatni, dolny odcinek pnia, nie mogę na to patrzeć):

Glina i zielsko 21:03, 13 kwi 2023

Do góry
Tuż za moim płotem. Dobrze że zrobiliśmy plot szczelny.
6 okien na mój ogród. ;(

Na pocieszenie EE tuż tuż.
Glina i zielsko 20:57, 13 kwi 2023

Do góry
Skosiłam trawnik. Wróciłam z pracy ok 19 i siup w kalosze odrazu.
Pada często i po nawozie rośnie. Jest kilka placków do dosiania ale wygląda nieźle. Kupa z nim roboty i pchłania kasę ale i tak go lubię.

Było chyba 10 koszy..
Od jutra kosi Mariolka Makita. Codziennie.
PROJEKT OGRODU-PROŚBA O POMOC 20:55, 13 kwi 2023

Do góry
DariaB napisał(a)
Pięknie działacie! Mi też się podobają te donice!

Dziękuję bardzo! Jak pogoda w weekend będzie sprzyjająca,to będziemy kończyć donice i powolnymi krokami zmierzamy do tarasu-to nasz plan na majówkę i trochę po-w zależności kiedy deski dostaniemy z tartaku.
Nie chcemy trzeciego roku spędzać na ziemi. Dziś ubijaliśmy ziemię w tarasie pod szalunek
Podwórkowa rehabilitacja 20:55, 13 kwi 2023

Do góry
ryska napisał(a)
Zdjęcia z przelotu po ogródku.

Piękne zdjęcia z przelotu!
Podwórkowa rehabilitacja 20:41, 13 kwi 2023

Do góry
Podwórkowa rehabilitacja 20:39, 13 kwi 2023

Do góry
Zdjęcia z przelotu po ogródku.
Oczko nadal brudne, ale wykąpałam dziś bukszpany. Z kurzu od ulicy i suchych listków po żerowaniu ćmy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies