Nie wiem czy w wodzie się uda, ale w ziemi powinno, zamocz w ukorzeniaczu i wsadź w cienistym miejscu w ogrodzie, pilnuj żeby było wilgotno Ja tak ukorzeniam swoje ogrodówki.
Co to jest ten zabieg chelsea chop ?
fajny, tylko czy nie jest agresywny i nie rozejdzie się rozłogami?
Czytałam że wszystkie części tej rośliny są trujące, więc jak masz małe dzieci to uważaj.
Łąka którą tworzysz bardzo fajna i ciekawa Paprociowisko do pozazdroszczenia, masz tam pewnie wilgoć
Na początek kilka zdjęć spod domu Danusi. Udałam się tam w ubiegłym tygodniu, wiedziona kilkuletnim pragnieniem, by zobaczyć kaskady róż zwieszające się z ogrodzenia. Niestety, widok zastałam inny - róż już prawie nie ma. Ale jest nadal elegancko i rabata przedogródkowa rozkręca się wiosennie
Też ją miałam, ale jak zobaczyłam jej potencjał, to czym prędzej wywaliłam, jakiś fragment posadziłam pod płotem w lasku, tak póki co nie zagraża.
Aprilku, jaki masz cudny las, zachwycać się można cały czas, gęsty podszyt, różnorodny, ciekawy
A róże gdzieś pokazujesz??
Firletka smółka pewnie woli więcej słońca, choć ona mam ciężkie kwiaty, może podsadź ją jakąś
funkią, na której będzie mogła się oprzeć U mnie rosła przy elatach
A ja lubie mikruski - szczególnie lubię takie małe sadzonki seslerii jak u Ciebie
Poczekaj poczekaj zaraz będziesz miała busz
Platany są mega gęste . W ogóle ten rok w moim ogrodzie to rok drzew. Platany przycięlam sporo oraz wycięłam im nieco gałęzi ze środka. To samo zrobiłam z grabami i klonem polnym. Piękną ma koronę- gęstą i zdrową
Ambrowce tez są bardzo gęste i mają spore liście - w przyszłym sezonie ogolę je po swojemu
Graby i brzozy gęste się zrobiły - też ochlastane
Dzięki
Czosnki już przekwitły . Te jeszcze nie dają się wyciągnąć . Nie obcinam ich- jak już swobodnie wyjdą z ziemi to usuwam.
Obecnie kwitną Krzysztofy
Na temat moich róż mam takie spostrzeżenie: dobrze kwitną stare, bo jakoś się nad nimi nie trzęsę, natomiast te na podjeździe złośliwie są marne, bo mi bardzo zależy na nich.
Posadziłam ostróżkę.
A tu szarotkę i uncinię Rubra.
dzięki Renata u Ciebie jakos fajnie, zwarcie wygląda.No sama nie wiem, mówią ,że się rozłazi. Ja mam dwie i się rozłażą,ale myślałam,że to kwestia złego stanowiska u mnie