Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » April podbija las...

April podbija las...

April 13:59, 19 cze 2023

Dla Kasi zbliżona recta zielona

Bordo nie pokazuje bo brzydka. Nie robiłam zdjęć i w cieniu zielona, tak samo jak zwykła

Znalazłam jedno zdjęcie purpurowej

Bida z nędzą
April 14:06, 19 cze 2023

JoannA napisał(a)
Aprilku,
Odpoczywaj teraz i się nie stresuj. Mnie od samego patrzenia na tę ogromną rabatę wszystko boli. Napracowałas się dziewczyno, ale warto było bo wyszło jak wszystko u Ciebie perfect.

JoannA napisał(a)

Mam siedem dorodnych bo już kilkuletnich All Gold to jest z czego dzielić.
Dzięki za info i bodziszkach, Czakor muszę sobie obejrzeć i poczytać o nim. Mam jakiś niski bodziszek korzeniasty, ale blady róż i jakoś mnie nie zachwyca. Kolankowy też taki nijaki w odbiorze. Może za rok się rozkręci troszkę.

Joanno, mam normalnie zakwasy, choć już zaprawiona w bojach. Ale plecy odczuły Oby faktycznie wyszło perfect bo nie mam siły poprawiać
Czakor ma tę wadę że właśnie przekwitł. Podzieliłam i posadziłam pod glediczją, zobaczę czy powtórzy kwitnienie. Kolankowe ja lubię, bo wpadają w taki lekki fiolet. Ale fakt, burzy kwiatów na nich nie uświadczysz. Chociaż takie bardziej pasują do moich leśnych klimatów.

Moje nodozum

JoannA 14:21, 19 cze 2023

U Ciebie Aprilku ten bodziszek wygląda całkiem fajnie.
Mój to młoda tegoroczna sadzonka więc dam mu szanse. Może mnie jeszcze zaskoczy pozytywnie.
anabuko1 14:40, 19 cze 2023

April napisał(a)
Dla Kasi zbliżona recta zielona

Bordo nie pokazuje bo brzydka. Nie robiłam zdjęć i w cieniu zielona, tak samo jak zwykła

Znalazłam jedno zdjęcie purpurowej

Bida z nędzą

Wcale na nie znam tej rośliny. ;(
Ciekawe kwiaty. To jakiś krzew ?
April 14:41, 19 cze 2023

powojnik recta
anabuko1 14:44, 19 cze 2023

April napisał(a)
powojnik recta

Acha. Też nie znam.
To chyba jakiś wielki powojnik ??
mrokasia 15:01, 19 cze 2023

Ach, ten Twój las... Pięknie pani pięknie, gdzie się nie spojrzy. Nawet ta nowa rabata już nieźle wygląda. W sumie nieźle - jest dopiero czerwic a Ty już masz ogarnięte nowe rabaty. Stare zawsze będą wymagały zmian albo my będziemy chciały coś na nich zmienić .
mirkaka 15:50, 19 cze 2023

April napisał(a)

Dla Tarci Tojeść rozesłana

Też ją miałam, ale jak zobaczyłam jej potencjał, to czym prędzej wywaliłam, jakiś fragment posadziłam pod płotem w lasku, tak póki co nie zagraża.
Aprilku, jaki masz cudny las, zachwycać się można cały czas, gęsty podszyt, różnorodny, ciekawy
A róże gdzieś pokazujesz??
Firletka smółka pewnie woli więcej słońca, choć ona mam ciężkie kwiaty, może podsadź ją jakąś
funkią, na której będzie mogła się oprzeć U mnie rosła przy elatach
Agatorek 17:21, 19 cze 2023

April napisał(a)

Aga ale ty masz chyba gliniaste podłoże? Dobrze pamiętam? A naparstnice wolą przepuszczalne. Za to róże u ciebie mega fajne, a u mnie wegetują. Może i na zdjęciu jeszcze coś tam można złapać ale w realu widać całą smutną różaną prawdę.

Tak, glinę mam. I różom bardzo to się podoba ( plus przewiew i słońce). Jak widać, nie można mieć wszystkiego .

Dzięki za nazwę powojnika, świetnie wygląda.

A, u nas było słońce prawie cały dzień. Masakra. Dopiero teraz widać jakieś chmurki

Zazdroszczę wypełnienia ogrodu. W sumie i u mnie też więcej rabat raczej nie planuję. No może trochę nasadzeń przy huśtawce, ale nie wiem jeszcze, gdzie będzie stała.
Tylko teraz będę zagęszczać te miejsca, co już mam wytyczone. A za rok/dwa będę wykopywać i rozdawać

UrsaMaior 18:10, 19 cze 2023

Fajny ten kolankowy... Może kupię na próbę.