Również pozdrawiam Danusiu.
Myślę,a nawet wiem,że nasze wspomnienia nie raz zagoszczą na naszych posesjach Danusiu.
Moda modą,a przyjdzie czas na takie "dekoracje"jaki nastrój i wewnętrzna potrzeba
Masz opatrzone tyle miejsc,tyle niezwykłych roślin,terenów...Tylko ład i porządek wokół domu cię satysfakcjonuje ...
Czas nas zmienia i zmienia nasze gusta."Dziś róże jutro chabry ..."
To sobie poplotłam )))))))))
kasik
dziękuję za odwiedziny, pochwały ogrodu i uśmiechu.
Ja też szukałam inspiracji , ale w realizacjach Danusi na stronie Gardenarium (nie wiedziałam o, ale może jeszcze nie było Ogrodowiska). Więc masz szanse na najlepsze podpowiedzi obrazkowe i słowne, aby stworzyć swój ogród !
a ... masz wątek....?
Sebek, pada u nas !
wątku nie mam, nie ma co pokazać, w tym roku zaczęliśmy budowę ... na razie jedno wielkie pobojowisko i chwaściory do kolon ;( na razie obserwuję Wasze ogrodowe metamorfozy i już się strasznie uzależniłam i pozytywnie nakręciłam
Skoro Zdzisław zajęty machaniem do Kasiog to może młodzież będzie machać do innych dziewczyn
I czapeczek nie musisz im Danusiu w Anglii kupować Koszulek też nie muszą nosić, przecież w upał gorąco!!!!
Sebek nie czytaj
Danusiu,Twoja rabata hidcotowa i piesek to iście angielskie klimaty Ale się zgrało!
To prawda, że ładnie Ci w kolorkach, również zwróciłam na to uwagę.
Jestem Wam winna relację z sadzenia pierwszego drzewa, była to śliwa wiśniowa na wysokim pniu, oczywiście Mati brał czynny udział ..i monety pod drzewo też były. Teraz nieco więcej zdjęć
Odcinanie suchego patyczka, bo potem się nie sięgnie.
Dołek
i monety
Jak na takie wysokie drzewo to miało relatywnie malutką doniczkę. A monety to po prostu na szczęście, czy inna historia się za tym kryje?
Skoro Zdzisław zajęty machaniem do Kasiog to może młodzież będzie machać do innych dziewczyn
I czapeczek nie musisz im Danusiu w Anglii kupować Koszulek też nie muszą nosić, przecież w upał gorąco!!!!
Sebek nie czytaj
Sebek nie czytaj
Ha, ha, ha,
Podpisuję się pod tym Madżenka obiema rencami
Sebek nie czytaj
Przyjechały drzewa, są duże i wystają podczas jazdy. Jadąc ulicami kiedy widzę takie obładowane samochody i wystające liście- uśmiecham się
niesamowite! jak te drzewa były przewiezione, że podczas jazdy nie ucierpiały?
a tak poza tym to zakochałam sie w tym drzewie!!!
Liquidambar - rozumiem, że w przyszłości ma być duże, niecięte?
chyba już wiem gdzie go u mnie posadzę mrrrrrr ;]]]]]]]]]]
to się nazywa dobrze zaopatrzone centrum!! no i opisane...a u nas
a u nas kiedy pytam jakie wymagania ma ta roślina, to dostaję odpowiedź: raczej cień, ale może być tez na słońcu albo: lubi ziemię kwaśną, ale twoje ph 7,5 też będzie dobre
Wszystko trzeba w swoim ogrodzie zaorać i na nowo zrobić!!! jak tu żyć????
a ja się wreszcie cieszę, że u mnie jeszcze wszystko zaorane hehehe
Zdzisław jest po prostu THE BEST Choć młodzież też niczegosobie