Agnieszko, rabatay potrzebują czasu albo pieniędzy Ja niektóre zapełniam już szósty sezon a może dłużej.
Po lewej to rozplenica Autumn Magic, zakwita bardzo wcześnie, kłoski ma dość drobne i jasne, beżowe, jest też dośc niska. Światło powoduje to, że wydają się białe. Moja ulubiona.
Kolor trzcinnika też jest uzależniony od padania światła, ale mój na początku jest jasny a potem nabiera lekkiego fioletu
Rozplenica z początku września
Trzcinnik teraz tak wygląda, nie mam bliższego zdjęcia.
Witam Doświadczonych Ogrodomaniaków i Panią Kierowniczkę Kierowników Danusię!
Mam taki problem z nie rozpoznaną chorobą gruszy. Zaczyna się tak jak na fotkach: od jednej brązowej plamki, potem plamek przybywa, zlewają się, a na końcu cały liść robi się brązowy. Plamki nie są wybrzuszone, brązowienie nie występuje na łodygach i owocach. Drzewko pryskane było Score i Topsinem.
Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu i zaradzeniu tej chorobie gruszy
cudna ta kokoryczka - u mnie niestety ślimaki się na nich wyzywiły i dawno sladu nie ma a ta je lubie i nawet nie wiedziałam że tak się pięknie przebarwiają
Bogdziu ja u Ciebie zwykle przesiaduję na tej ławeczce po cichutku żeby zachłysnąć się głosem lasu - Twoje buki są przepiękne a jesień u Ciebie wiesz że wolę...
Mam małą sugestię, może zamiast tych begoni czerwonych które się pojawiają jako obwódka wprowadzisz niskie jakieś trawy co? tak mi się pomyślało