Dzięki Iwonko, oby się udało. Jak na razie to tylko aksamitki mi rosły z nasionek, trawę pampasową siałam i cynie i coś tam jeszcze ale nic prawie nie wzeszło Trawa nawet nie wykiełkowała Ale w tym roku dam lepszą ziemię i na początku marca do doniczek posieję w garażu mam dobre warunki - widno i temperatura stosowna
Witaj Karolu, dziękuję za odwiedziny i oczywiście proszę wpadaj i podpowiadaj Muszę wrzucić aktualną fotkę miejsca, które chcę planować i jeszcze raz poproszę Was o pomoc. Na stronie 160 ruszyłam temat, ale zdjęcia chyba mało obrazowe i nie widać całego "problemu" na jednym ujęciu. Pozdrawiam
Ha, ha uśmiałam się z Twojego pytania; of course nie lubię tego płotu, ale nie chcę tego miejsca zasadzać go szpalerem tuj. Na środkowym przęśle rosną trzy cyprysiki więc coś zimozielonego jest; na prawym szpalerze tam gdzie ma być drzewo (teraz jest tu wiąz, ale wymienię go na śliwę lub coś innego) przesunięte do przodu, MOŻE dam dwa rodki z tyłu drzewa (jako tło???), na lewym szpalerze nie wiem co - teraz tu rośnie klon - latem będzie ładnie bo krzaczor będzie wielki, ale zimą - łyso. Więc wszystkie Wasze sugestie przeanalizuję. Jeszcze jest opcja taka - po lewej i po prawej od cyprysików dam cisy Hilli bo muszę je gdzieś wsadzić (teraz rosną w innym miejscu, ale muszę przesadzić bo tamto miejsce nie dobre dla nich)
I jeszcze jest ta lewa strona z cisami (już rosną), przed nie dam hortensje Lime Light i miskanty ML + plus żurawki jakieś może czerwone. kompostownik chcę przysłonić świerkiem (tak jak w tym projekcie str. 160.
Viola przybiegłam bo u Marzenki zadałaś pytanie .... Mam i pissardi i nigre, powiem tak pissardi ciemniejsza, dla mnie ładniejsza nigra ma taki intensywny czerwony kolorek
Oj szkoda, szkoda... że nie chcesz płotu zasłonić, bo gdybyś dała tam jakiś żywopłocik choć 50cm ponad płot, to już widziałabyś tylko piękne leśne tło, spokojne, jednolicie zielone, sąsiada już nie widziałabyś i drzewa byłyby wyeksponowane jak trzeba . A tak... ten płot zawsze będzie jakimś zgrzytem .