Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 22:45, 06 cze 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Zakupiłam już mi nie umknie
Wyślij mi w wolnej chwili rozpiskę jak się da na pw.

Śliczny masz ten skalniak i iglaczki

Skalniak zarośnięty, za duzo wszystkich roślin ciągle się rozsiewają.
Mydlnica akurat lubię, ale dzwonki makabra są wszędzie.
Ogrodowy Kalejdoskop 18:37, 06 cze 2021

Do góry
Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Jak się coś nie udaje to trzeba to polubić i wytłumaczyć sobie że to taki atut ogrodu U mnie to oczko wodne i rzęsa, nie walczę już z nią, teraz mi się podoba

A co tu jest nie udanego. Normalne,że na naturalnych oczkach jest rzesa. Możesz wyławiać codziennie rzęsę i zawsze będzie się odradzać.
Jedynie ryby roślinożerne, ale wtedy zazra wszystko przy brzegach. Jeszcze kaczki lubią rzęsę.

Masz bujny, piękny ogród. Wszystko kwitnie jakieś szaleństwo. Masz widocznie dobra ziemię i rękę do roślin.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 18:17, 06 cze 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Dzięki Dorotka. Komary tną, ale jakoś wytrzymuje trzeba podlewać.chmury na horyzoncie, ale chyba deszczu jie będzie.

Moje srebrzyste najpiękniejsze przyrosty teraz. Kolor piękny

Elu ,

świerk cudny
i faktycznie przyrosty przepiękne
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 14:15, 06 cze 2021

Do góry
Byłam którejś (3 dni temu) nocy i myślę sobie jakie ta Sylwia ma już dorodne warzywa a ja dopiero flancuje i sieje.

Kuźwa ja bym zwariowała. Pianę zostaw przyjdzie słońce wyschnie i wygrabisz.
A ptactwo ucierpiało? Człowiek nie może być szczęśliwy jak nie choroba to inny syf się wydarzy.

Pozdrawiam
Ptasi gaj 13:04, 06 cze 2021

Do góry

Dzięki Dorotka. Komary tną, ale jakoś wytrzymuje trzeba podlewać.chmury na horyzoncie, ale chyba deszczu jie będzie.

Przepieknie.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:58, 06 cze 2021

Do góry
Agata pokazałam u siebie bo zbaranialam gdzie mam wstawić. W każdym razie ekstrakt jest najlepszy.
Ptasi gaj 12:56, 06 cze 2021

Do góry
Agania napisał(a)
Elu przypomnij mi jaki Ty stosujesz ten ekstrakt do ze słomy jęczmiennej u siebie?

Podaje ci e-maila sklep@jakoib.pl (japońskie karpie).
Oni się zajmują karpiami koi. Wejdź na ich stronę tam są wszystkie preparaty.
Pytaj i ekstrakt z jęczmienia. On kosztuje ok 100 zł litrowa butla.
Jak się zdecydujesz to prześle ci rozpiskę ile tego jeczmienia serwować.
Ja mam oczko ok 16 tys. L. I taka butla mi wystarczy na jeden sezon.
Ja w zeszłym roku kupiłam 3 butle i mam jeszcze na przyszły rok zabezpieczenie.
Pamiętajcie o ogrodach 23:05, 05 cze 2021

Do góry
greg66 napisał(a)

Aż tyle niebieskich orlików przepiękny widok. Miałam w zeszłym roku różowe, ale wysadzilam i zmarnowałam zapomniałam o nich.
Iryski też ładne. Tamaryszek przeszedł sam siebie takiego masz kolosa. Pewnie zapach się roznosił wszędzie.
U mnie wojgela to pewnie za 2 tygodnie zakwitnie.

Pozdrawiam Grzegorz
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:52, 05 cze 2021

Do góry
Agatka masz problem z glonami kup sobie ekstrakt ze słomy jęczmiennej. Nigdy nie będziesz miała glonów. Po szyszkach trochę woda się przebarwia. Po ekstrakcie naturalny kolor wody.
Wstawiłam fotkę, ale usunęłam bo mogę zapomnieć ją usunąć jak będziesz chciała więcej wiedzieć to napisz i wstawię u siebie fotkę jak to wygląda.
Sezon 2017 u Hanusi 17:40, 05 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Edytko, dziękuję za tulipanki. Moje jtulipanki już skończyły bieg. W ogrodzie dziś koszenie, i pielenie. Sadzenie i podlewanie.
Jednym słowem porządkowe sprawy. Ale już coraz lepiej w ogrodzie wygląda. czosnki wlazły w magnolię, floks chce zamieszkać u sąsiadki, azalia się wdzięczy, ale piwonia nic sobie z tego nie robi, cieszy się chociaż z jednego kwiatka.

Haniu u ciebie chociaż obficie kwitną azalie, u mnie bardzo źle. Chyba im kwietniowe zimnoniborzymrozki zaszkodziły. Odrosty szybsze od rozkwitu.
Peonie chyba mam taką samą.

Pozdrawiam
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:06, 05 cze 2021

Do góry
gobasia napisał(a)

W ogrodku co nowego?--ławeczka

Bratki kwitną w skrzynkach ,szkoda pomieniać na inne

Basiu przyglądam się tym fotka szczególnie 2 za płotem czy przed płotem ogród córki a może obydwa. Na horyzoncie to twoje zabudowania gospodarczeb(byłe czy jeszcze Twoje). Piękny płaski teren. Teraz tam jest pewnie ładnie.
Ogród córki to twoja ręka czy wspólna?
Ławeczka taka solidna nic ja nie ruszy.
Jak tam wnuk z Olsztyna.
Miałam wszystkich na działce przez 2 dni dzisiaj trochę odetchne. Mały chodzi do żłobka od miesiąca i co jakiś czas coś do domu przywlecze. Tydzień temu eM do nianczył. Teraz mamy w domu jednodniowke. gorączka, wymioty, biegunka. Wczoraj wnusia była chora.
Tylko ja się trzymam.

Nie wiem czy w Wawie są łączki nie jeżdżę do centrum. Na osiedlach na pewno. Czy byłaś w ogrodziena dachu Biblioteki Uniwersyteckiej nad Wisłą, jeżeli nie to powiedz córce aby cię tam zaprowadziła.
Z Mają się nie wyrabiam od jakiegoś czasu jest pobudzona i już nie daje rady. Idę zaraz popielic może ukoje nerwy.
Oj Basi nie ma lekko.

Pozdrawiam

Ptasi gaj 09:31, 05 cze 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Piękne świerki, aż żal, że to nie Boże Narodzenie.

Tak Haniu teraz najpiękniejsze. Staram się tak dobierać drzewa aby wiosna i jesienią było kolorowo. Dęby wąskie przy oczku mają spore przytosty, będzie jesienią więcej koloru.
Ptasi gaj 09:27, 05 cze 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Elu
nie wiem co więcej napisać ,że pięknie ,cudownie i podziwiam .....i wypielęgnowane na cacy

Madziu mamy ogrody zupełnie różniące się areał, klimat, zamysł ogrodu. Jeden i drugi ładny (sama się chwale bo taki lubię), ale chętnie bym twoja skarpę przeniosła do mojego.

U nas dzisiaj w nocy troszenke popadało chmury na niebie ale cieplo. Trzeba kolejność prac zmienić.

Dziękuję.
Miłkowo - sezon 2016-2022 08:31, 05 cze 2021

Do góry
Też muszę przyjąć taką strategię. Niech się dzieje co chce, rośliny sobie poradzą oby tylko szarańcza nie zagryzła.

Montana kwitnie może i ja się doczekam kwiatów w przyszłym roku swojej Montany.
Mój calsap ma 3 kwiaty na całym krzaku.
Piękne piwonie te wiśniowe. Mam 2 drzewiaste jedna ma jednego paka takiego duzego. Druga zero.

Ela, człowiek planuje w ogrodzie i dopóki wszystko młode, jakoś jest. Potem walka i zmiany, bo albo pada, albo za mocno rośnie.
Doczekasz
Ja każdą drzewiastą z 1 pąkiem kupowałam, dlatego kwitną.
Ta fioletowa cudna, ale tak ciężkie kwiaty, że trzeba jej podpory robić. Szybko przekwitają.
Żółta Yellow ma najpiękniejszy pokrój, bosko pachnie i długo bardzo kwitnie,

Ptasi gaj 20:36, 04 cze 2021

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Ela pięknie u Ciebie, Wantanabe cudnej urody

Ptasi gaj 12:59, 04 cze 2021

Do góry
CD

Jeden tylko nie zawodzi

Jestem pełna podziwu dla swoich róż oprócz pnących piękne krzaki z tego co wiosna po przycięciu zostało z takiego nic takie piękne krzaki porosły

A to piwonia drzewiasta to mlodka jeden kwiat ma, ale za to jaki

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:48, 04 cze 2021

Do góry

A ty gdzie się tam wypuscilas, a gdzie partner na tej ławce.
Basiu na wojaże nigdy nie za późno. Podrozuj jak masz tylko okazję korzystaj z życia. Już się w życiu napracowała nie było czasu bo dzieci. Za granicę wyjeżdżaj świata trochę zobacz.

Piękny ciemiernik u ciebie. Każdy ogród który zakładasz rośnie jak z płatka. Pewnie zasługa ręki i końskiego obornika.

Basiu nie wszędzie mam jeszcze czysto i składnie. Powoli się obrobie.
Pozdrawiam

Elu jeżdżę gdzie sie da,lubię sie włóczyć ,wtedy wiem ,że żyję

Bylo morze jeden dzień
Były też Bieszczady ,włoczyłam sie cały tydzień podziwiając piękno bieszczadzkich krajobrazow

Ptasi gaj 11:50, 04 cze 2021

Do góry
Aniu bardzo wieczorem siedzieliśmy w altanie najbardziej pachnie wtedy.
Pogoda piękna. Odpoczywam o ile można powiedzieć o odpoczynku jak rodzina zjechała. W każdym razie nie grzebie w ziemi a przydałoby się chwasty rosną.

Azalie i rodki następna grupa u mnie które w tym roku nie udały się po parę kwiatów na krzewie

Ptasi gaj 09:16, 04 cze 2021

Do góry
Przesyłam zapachy

No pięknie
Ależ masz duży ten lila.
Już sobie wyobrażam jak tam masz pachnąco
Ptasi gaj 23:16, 03 cze 2021

Do góry
Cudowny ciepły dzień który minął w dobrej wypoczynkowej atmosferze.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies