Ewa, mała wysepka, mały ogród, dużo kwiecia
może nie będzie tak źle z cebulkami. Iwona, lubię wszystkie tulipany i w różnych kolorach Jola, zapach tulipanów jest przyciągający szczególnie stare odmiany ładnie pachną. Ewa, jeśli nie kupię szachownic, to będę podziwiać u Ciebie, i tak będę.
Moda jest, tylko w moim ogrodzie jej nie ma, rośnie to co w duszy gra.. pstrokacizna jest akceptowana. Agnieszka, dziękuję za piękne życzenia, wiesz jak człowieka uszczęśliwić, Tobie życzę tego samego
różę zaproś koniecznie
I tym optymistycznym akcentem pozdrawiam wszystkich, byle do wiosny.
Zdjecia kłamia ....ja mam bardzo mało miejsca a to wszystko takie wielkie i jeszcze jedno wiem gdzie nie sadzic kwiatów, wszystkie czosnki które wyszły sa zadeptane przez Fidka......
Bazuję na starych fotkach ....w donicy z palisady chciałabym od tyłu werbene z grackami a dalej lawenda .....oczywiscie werbena i gracki zgapione
Na tym etapie skonczyły sie moje prace ogrodowe .....wprowadze tutaj jedna zmiane przed tujami grujecznik, hortensje do przodu w literke L blizej kostki przed hortensja bukszpany ...
Dziekuje za miłe zyczonka buziolki sle gorace i słodkie jak pomaranczka
Chwilowe kochana Ewko nadciaga -15 brrrrr
Ale ja dzis posiedziałam u Danusi i tez wiosne czuje w duszy oj poszalało by sie w ogrodzie...obchód zrobiłam plan taki
1 Rabatka według Danusiowego projektu to bedzie " danuskowa rabatka " hihi fajnie nie?
2 Wdluz płotu sasiadów leca od lewej trzy róznej wysokosci tuje sz i wisnia u, i znowu trzy tuje wisnia i trzy tuje wisnia czyli 3 sztuki wisni u pod płot przed nimi trawa moze ten miskant który jest po lewej stronie mam go tysiace sztuk w ogrodzie .
3 punkt to trzecia fotka hm co tam w tym przesmyku dwie propozycje rojniki lub moje trzy sosenki miniaturki co je widac na danuskowej rabatce, takie rozstrzelone ...i duze białe kamole na żwirku
4 Zaraz za płotem jak go tylko postawimy ( oby nie było tak jak z kostka ) to bedzie 5 grabów , dwa przy furtce na wejsciu , dwa na wjedzie do garazu i jeden pomiedzy obydwima wejsciami w srodku. Wizja na pierwszym zdjeciu furtki i wjazdu .
Tyle wiem napewno , ziemia drózka i jeszcze jedna podwyzszona rabata z palisady obok kostki na srodku placu.
Druga trona domu w planach graby na drutach powoli eMus sie daje przekonac ale nie wiem co pod oknem w kuchni czy na całosci graby dac czy sobie tam jeszcze trzy wisnie posadzic ale z tych okolic brak fotki ......
Nie dość, że masz wszelkiego kwiecia że aż kipi to na dodatek takie różne cudne ptaszki buu u mnie sikorki tylko kota się nie boją - muszę poobserwować lepiej
Iwonko, ponieważ nie wiem, od czego zacząć, zacznę od początku
Gratuluję 300 stron! Pięknie
Zostawiam kwiatki
Samych słonecznych dni i jeszcze piękniejszego ogrodu w Nowym Roku 2015!
I jeszcze wszystkiego dobrego na urodziny Twojego syna
Ufff, zebrało się tego troszeczkę
Ponadto - sopelki śliczne, u mnie takich nie ma a za linki także dziękuję
Pozdrawiam
Pewno że krokusy w lutym będąU minie wiosna zawsze była najpóźniej a w zeszłym roku zawitała jak jeszcze dekoracje świąteczne były
To z zeszłego roku 14 luty
16 luty
Wczoraj do 13 było piękne słońce i 7 stopni później się rozpadało i śnieg znikał w oczach. Jako że go nie lubię to nie żałuję Dzisiaj odkryłam że krokusy już wielkie z pod śniegu wystają
Gabrysiu wrzucam prywatę...... wybacz... ale patrzę na bombkę i widzę portret Felka. Nic tylko ukraść bombusię Zaglądałam do Ciebie cały czas, tylko z powodów innych nie byłam w stanie odnieść się do postów.
Choinka do jedzenia nigdy u mnie nie byłą, ale zawsze były rożne smaczne rzeczy do podjadania, a raczej do podkradania I coś się jeszcze zostało, bo wnusio nigdy nie jadł cukierków, ale na choince od razu wypatrzył czekoladki... i udało mu się ja podkraść Nie wiem co zapamięta z takiej choinki w tym wieku, ale na chwilę obecną było to coś co pamięta.
Twoja choinka i ozdoby są piękne... takie lubię... to mi w duszy gra. Szukałam z koleżanką inspiracji na wianek z orzechami (bo taki che by jej zrobić na przyszły rok) i... najbardziej się nam spodobał Twój z zeszłego roku.
Spotkanie na bobmkowanie..... u Ciebie ...może być.. autostradą jest teraz całkiem szybko, myślę, że 1,5 godziny i na miejscu. na szydełku kiedyś też dziergałam..ale się nie podejmuję powrotu do rękodzieła. Jestem chętna na spotkanie...czy to jajka czy bombki.. stawię się i może nawet któraś z moich koleżanek podkarpackich by się zabrała ze mną.. jak nie masz nic przeciw......
U mnie dopiero dziś przyszła odwilż, ale śniegu było bardzo mało..
Kumkwiata nigdy nie jadałam, wiec jak Agata nie znam smaku...
Pierniki za rok też robię..z wnusiem..... w tym roku nauczyłam się robić pierogi.. to i tak wielki sukces w moich zdolnościach kulinarnych.. a i kapuśniaczki wg przepisu Bogdzi zrobiłam. Baaaaa zostały nawet zjedzone
Sporo jeszcze miałam w głowie co miałam napisać, ale zrobię wyślij, bo na laptopie potrafi mi zjeść wpis.....
Masz naprawdę piękne dekoracje, choinkę..... piękne to takie co nie tylko są ładne ale mają "duszę" "klimat". mają to coś... nie wiem jak to określić słowami....
Oczywiście wszystkiego dobrego w Nowym roku... ogrodowo, życiowo, zdrowotnie...