Mamy marzec sezon spotkaniowy zaczęty więc proponuje tradycyjnie spotkanie w moim ulubionym miejscu w wyjątkowej Szkółce Państwa Szmit w Pęchcinie. Jaką datę wybieramy?
nie będę oryginalna jak powiem, że ciemierniki cudne!!! a szczególnie te różowe i bugundowe.
Wielkokwiatowe krokusy trzeba mieć, koniecznie bo są wyjątkowe
Oj tak mam wreszcie droge. Na dodatek sąsiad ładnie brakuje swóje przedpłocie, będziemy mieć drogę szeroką jak na autostradzie. Jak tylko wykopie zebrinusy to zamawiam żwirek. I już nic na moim przedpłociu nie kombinuję bedę czekać na ferię kwitnienia u Ciebie.
Ale ze żwirkiem u Ciebie to będzie syzyfowa praca... Przez kilka lat sypaliśmy i ciagle wyparowywał, tzn w błocie tonął.....
Jak tam tulipanki, kiełkują? U mnie nawet w na najmniej nasłonecznionej rabacie wczesne maja 5-10 cm w przyszlym tygodniu temepratura je przystopuje, ale coś mi sie wydaje , że będę miała w tym roku wczesne kwitnienie. Dlatego musiałam szybko wycinac trawy bo pod trawskiem były bladozielone a pchały sie do góry!
a wiesz ile mi po zimie ubyło żwirku, tragedia... tzn spychacz od śniegu poprzesuwał go po całej długości drogi aż po zakręt...
ale Ty masz przecież ładną drogę, nowiuteńko zrobioną u mnie to droga 'polna'