Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Kasya 23:25, 25 lut 2015

No masz racje ale po przeczytaniu tego pomyślałam ze ta jakoś wyjątkowo...
I ze trzeba mocno uważać bo pyłek itd...
hanka_andrus 00:04, 26 lut 2015

Aż poobserwuję w tym roku oblot pszczół na azalii pont.
Mnie się wydaje, że trzmiele bardziej na niej się stołują.
Margarete 12:47, 26 lut 2015

Ewciu nasza droga !
Z dużą przyjemnoscia obejrzałam ostatni odcinek Maji w Ogrodzie z twoim udziałem. Pamiętam tamtem program z twojego ogrodu sprzed lat, kiedy jeszcze nawet nie marzyłam że znajde sie na forum razem z Toba i innymi ogrodowiskowymi przyjaciółmi.....zapadł mi wtedy w pamięc i po latach odnalazałam twój ogród tu na forum
Tym razem znów obejrzałam zaczarowane miejsca, piekne ogrody, cudownych ludzi, zarażonych pasja....niedosyt mam pokazywania obrazków z pieknych ogrodów z górami w tle ale cóz takie sa prawa komercyjnej stacji.....
Gratuluję ci Ewciu i zazdroszcze mieszkania w takiej cudnej okolicy z takimi swietnymi ludźmi
Tamaryszek 17:07, 26 lut 2015

Witaj Ewo, ja także z przyjemnością oglądałam program z Twoim udziałem. Piękne miejsce, wspaniali ludzie. Wiele lat temu byłam w Międzygórzu i pamiętam spacery na niemieckim cmentarzu - czy to znaczy, że już go nie ma?
Leida 21:51, 26 lut 2015

A wyobrażacie sobie jak nasza Polska by się zmieniła gdyby było 1000 takich Pszczółek jak ta nasza, takich zapaleńców i tytanów pracy.

Ewcia, gratulacje za inicjatywę i wykonanie.

Wypadłaś świetnie.

Na żywo te obsadzenia robią jeszcze większe wrażenie - cieszę się, że mogłam to "naocznie" obejrzeć
Pszczelarnia 21:12, 01 mar 2015

Tamaryszek napisał(a)
Witaj Ewo, ja także z przyjemnością oglądałam program z Twoim udziałem. Piękne miejsce, wspaniali ludzie. Wiele lat temu byłam w Międzygórzu i pamiętam spacery na niemieckim cmentarzu - czy to znaczy, że już go nie ma?

Pytasz o cmentarz katolicki? - na terenie wokół kościoła, tablice - te co się zachowały wiszą na murze i pod murem. Na cmentarzu protestanckim - wyżej w górach - gorzej to wygląda.
Pszczelarnia 21:15, 01 mar 2015

Kasya napisał(a)
No masz racje ale po przeczytaniu tego pomyślałam ze ta jakoś wyjątkowo...
I ze trzeba mocno uważać bo pyłek itd...

Nie umiem tego do końca wytłumaczyć ale pszczoły oblatują takie rośliny.
ana_art 21:17, 01 mar 2015

Ewa pokaż te ciemierniki plisss to musi być niesamowity widok
Pszczelarnia 21:31, 01 mar 2015

Jestem wzruszona Waszymi wpisami. Dziękuję za tyle miłych słów.

U mnie w ogrodzie jeszcze zima. Wiatr rozrabia. Przycięłam drzewa owocowe w sadzie, zwapnowałam trawnik, podlałam różaneczniki i bukszpany pod drzewami.

Kwitną leszczyny i przebiśniegi. Pąki olch nabrzmiewają pięknym fioletem. I gęsi fruną na południe.

Pszczelarnia 21:34, 01 mar 2015

ana_art napisał(a)
Ewa pokaż te ciemierniki plisss to musi być niesamowity widok

Aneto, aparat mam popsuty i nie robiłam. Ale uwierz, 48 ciemierników z L. to jest bardzo dużo. Kwiaty im obcięłam, bo liście zaczęły żółknąć (albo efekt przenawożenia przedsprzedażowego albo zimno) i obsypałam ściółką.