Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

W cieniu - zacieniona 11:56, 15 mar 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne masz powojniki , robią wrazenie .Lilie tez mam do posadzenia ale tak bez ładu i składu bo wnuki kupowały co im się podobało. Wioli róża zachwycająca.
...Mam kilka naturalnych podpór po wyciętych drzewach i powojniki dają sobie na nich radę.
W cieniu - zacieniona 21:14, 14 mar 2017

Do góry
Bogusiu - lilie 'Conka Dor' to ogromne cebule, większe od pięści.
a tak wcale nie dziwię się że nie można opanować się przed zakupem jak się widzi.

Ogrodowisko ma na nas wpływ, a wcześniej nie znosiłam lilii, od dwóch lat naściągałam ich, ciekawe czy nornice nie podzieliły się ze mną.
W cieniu - zacieniona 20:49, 14 mar 2017

Do góry
Piękne masz powojniki , robią wrazenie .Lilie tez mam do posadzenia ale tak bez ładu i składu bo wnuki kupowały co im się podobało. Wioli róża zachwycająca.
Tu ma być ogród :) 15:10, 14 mar 2017

Do góry
babka napisał(a)
Śliczne te lilie, zwłaszcza biała. Będę podglądać jak je wkomponujesz bo ja jakoś pomysłu na nie nie mam i marnują się moje piękne.

Witam Cię wiosennie Olu

Posadzę lilie między hortkami.
W połowie czerwca kwitną lilie, a hortki jeszcze nabierają zielonej masy, jak lilie przekwitną krzaki hortensji je ładnie zakryją, to połączenie wydaje mi się najrozsądniejsze, do tej pory moje lilie też rosły niewyeksponowane, czas to zmienić!
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:43, 14 mar 2017

Do góry
katel napisał(a)
Super pomidorki a te lilie faktycznie trochę do Twojej podobne ale Twoja jest chyba nie tylko z dużą ilością kwiatów tylko jeszcze dodatkowo staśmiona przez co ma ich jeszcze kilka razy więcej!? Jak by się udało kupić gdzieś w sklepi Marlene to byśmy sprawdziły - będę szukała . Jak się ktoś chętny znajdzie na zakup tych lilii to i ja się piszę - chyba na dwie bym się pisała .

teraz jak wiem jej imie to też bedę szukała

kupiłabym też ale ...ale za ciemna jestem...nie wiem jak to zamówić
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:14, 14 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Basiu nie dosc, ze masz Turbo Lilie to jeszcze teraz masz Turbo pomidory

ja wczoraj wysialam pierwsza partie, ciekawa jestem kiedy wzejda

No i jak wschodzą już ?
Borowikowy Zakątek 08:17, 14 mar 2017

Do góry

Tak,

teren przygotowałem jesienią, posiałem żyto i po wiosennym przekopaniu zabieram się za rabatę;

sąsiedztwo altany i istniejącej od samego początku rabaty nie jest zbyt komfortowe w użytkowaniu dlatego planuję przenieść istniejące nasadzenia na rabatę położoną po lewej stronie altany.

z racji tego, że rabata ma być kolorowa, pachnąca i kwitnąca całe lato znajdą się na niej: floksy wiechowate, lilie, jeżówki, liliowce;

dla uzyskania lekkości dodam trawy: rozplenice, ostnice;

obwódka będzie np. z bodziszków, żurawek;

zastanawiam się jeszcze nad tłem rabaty (przy ogrodzeniu sąsiada);

na równi z linią brzóz planuję rząd hortensji Limelight ale przy samej altanie (pomiędzy altaną a brzozą) ze względu na zapach i owoce planuję posadzić Viburnum lantana;

ot takie plany...
Ogródek Iwony II 22:22, 13 mar 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

No to przegielam pale. Ja juz wsadzilam roze, liliowce, lilie, liatre, floksy, iryski. Jak zmarzna to sie wkurze. Ale ja raptusiewicz

Elu, uczymy się na własnych błędach bardzo często. Jeśli się nie uda, będziesz na drugi raz wiedziała. A jak coś wyjdzie, to będziesz też wiedzieć, ze nie zawsze trzeba dmuchać na zimne
Swoją drogą pospieszna jesteś
Ogródek Iwony II 22:13, 13 mar 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, kosmosów nie mam. Nie doradzę.

Lecz inne kłącza wsadzałam do doniczek i trzymałam w najchłodniejszym pokoju. Na dwór wynosiłam, jak było wiosennie i ciepło. Do gruntu sadziłam w maju ...

No to przegielam pale. Ja juz wsadzilam roze, liliowce, lilie, liatre, floksy, iryski. Jak zmarzna to sie wkurze. Ale ja raptusiewicz
Gożdzikowa - wiejski ogród 21:12, 13 mar 2017

Do góry
Super pomidorki a te lilie faktycznie trochę do Twojej podobne ale Twoja jest chyba nie tylko z dużą ilością kwiatów tylko jeszcze dodatkowo staśmiona przez co ma ich jeszcze kilka razy więcej!? Jak by się udało kupić gdzieś w sklepi Marlene to byśmy sprawdziły - będę szukała . Jak się ktoś chętny znajdzie na zakup tych lilii to i ja się piszę - chyba na dwie bym się pisała .
Tu ma być ogród :) 20:39, 13 mar 2017

Do góry
Śliczne te lilie, zwłaszcza biała. Będę podglądać jak je wkomponujesz bo ja jakoś pomysłu na nie nie mam i marnują się moje piękne.
Tu ma być ogród :) 19:15, 13 mar 2017

Do góry
MAD napisał(a)
Cudne te zamówione przez Ciebie lilie. Kusisz, kusisz.

Magda, miejsca masz do wiwatu, możesz zamawiać
Tu ma być ogród :) 19:11, 13 mar 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Piękne te lilie. Chętnie bym też zamówiła, ale w kolejce pierwsza jest piwonia, na którą i tak nie mam miejsca. Masz ogród z gumy, czy jak? Ja dzisiaj gapiłam się na pustą rabatę i planowałam róże, które zamówiłam i się martwię, czy wszystkie zmieszczę. A gdzie tu jeszcze lilie upchnąć...

Nazwy tych specyfików to dla mnie jakaś totalna abstrakcja. Podziwiam, że to wszystko zapamietujesz.

Piwonie też są piękne, tylko czekać aż sama ulegnę ich urokowi

Jakie róże zamówiłaś? Mi też jeszcze po głowie chodzą dwie odmiany, ale na razie się wstrzymuję z zamawianiem.

Robię sobie pliki z opisami działania tych mikstur, głowa za mała, żeby to wszystko zapamiętać
Tu ma być ogród :) 19:08, 13 mar 2017

Do góry
jolka napisał(a)
Super piękne lilie zamówiłaś
Właśnie myślę, gdzie by one u mnie mogły miejscówkę znaleźć

jak przyjdą wsadzę pomiędzy hortkami
Osiedlowy ogródek 08:57, 13 mar 2017

Do góry
Zabrałam lilie z piwnicy, stoją na razie na balkonie.
Najdłuższy pęd ma 60 cm krótsze 30-40 cm
Jak mam je wkopać, myślałam żeby te pędy jakoś położyć w ziemi i tylko łepek wystawić ale one są kruche i boję się, że się połamią.

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:29, 12 mar 2017

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Poli, kupilam agapanty, dalie, ostrozki, maki, lilie, piwonie, jaskry i mieczyki.
Lilie, jaskry i mieczyki na pewno w tym roku juz zakwitna (sadzilam, wiem), dalie, ostrozki i maki raczej tez (bede po raz pierszy sadzic, ale u innych kwitly juz w pierwszym roku).
Na agapanty (posadzilam w donicach) i piwonie chyba bede musiala poczekac rok-dwa.

Bardzo dziękuję Muszę pomyśleć i chyba na coś się zdecyduje.
Buziaki i mam nadzieję, ze do zobaczenia
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 18:54, 12 mar 2017

Do góry
Poli, kupilam agapanty, dalie, ostrozki, maki, lilie, piwonie, jaskry i mieczyki.
Lilie, jaskry i mieczyki na pewno w tym roku juz zakwitna (sadzilam, wiem), dalie, ostrozki i maki raczej tez (bede po raz pierszy sadzic, ale u innych kwitly juz w pierwszym roku).
Na agapanty (posadzilam w donicach) i piwonie chyba bede musiala poczekac rok-dwa.
Gożdzikowa - wiejski ogród 08:39, 12 mar 2017

Do góry
Basiu nie dosc, ze masz Turbo Lilie to jeszcze teraz masz Turbo pomidory

ja wczoraj wysialam pierwsza partie, ciekawa jestem kiedy wzejda
Ptasi gaj 22:03, 11 mar 2017

Do góry
Dzisiaj tez robilam siewy do kuwetki werbena patagonska stoi na balkonie, a do doniczek heliotrop.
Posadzilam do doniczek tez lilie. Niech sobie rosna potem wysadze do gruntu jak bedzie cieplo.

Wyrastaja po kilku dniach "posadzone" w srode do wody lotosy maja 2 cm kielki. Tak sie ciesze, bo bylam sceptycznie nastawiona, ze w ogole cos wypuszcza kielki.
Ogród z uśmiechem 20:40, 10 mar 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Jola a co zamówiłaś w Tantau? Tak przy okazji może jak róże przyjadą spotkamy się gdzieś we trzy z Anulą na mieście?

Ja swoje zamówienia krajowe też opóźniłam. U mnie wczoraj na minusie, szron opanował drzewa. Dziś na plusie ale leciutko. Zimno jak ciort. Podobno jeszcze tydzień taki a potem już tylko cieplej. Tego się na razie trzymam i w inne prognozy nie wierzę.

Znów po łapach się biłam w L i znów zamiast spożywki lilie i bukszpany na obwódkę przyniosłam...

Zamówiłam Eisvogel, Schone maid, Lovely Rococo, i coś chyba jeszcze.
No pewnie, że się spotkamy Koniecznie

Też obawiam się tych spadków temperatury bo u mnie jak nie ma śniegu to wieją bardzo zimne wiatry i wtedy najwięcej mi pada roślin
Do L. juz nie pójdę ale dzisiaj pojechałam do znajomego ogrodnika po ziemię i u niego były cudne orliki i piwonie No przecież nie mogły tak leżeć takie samotne Kupiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies