Danusiu doczytałam ,ze prowadzisz hortensje jak drzewko.napisz coś o tym więcej,bo jestem amator i sie uczę ciągle! A posadzonych jest jedna czy wiecej w jednym dołku? mam taką hortensję a po zdjeciach zobaczonych tutaj już jestem chora na zakup kolejnychPozdrawiam
Danusiu doczytałam ,ze prowadzisz hortensje jak drzewko.napisz coś o tym więcej,bo jestem amator i sie uczę ciągle! A posadzonych jest jedna czy wiecej w jednym dołku? mam taką hortensję a po zdjeciach zobaczonych tutaj już jestem chora na zakup kolejnychPozdrawiam
Setna stronka w błękit wpisana,
Goście śpieszą tu od rana.
Każdy z kwiatkiem z życzeniami,
tak już jest z tymi fanami.
Ale oprócz magii ogrodu ,
tu znajdujemy inne spojrzenie,
na kwiaty,trawy i bibeloty,
na pomalowane błękitem płoty,
tutaj przykłady jak coś z niczego
nabiera szybko życia nowego!
I ja gratulacje wnoszę i........
o więcej takich stronek poproszę!
Tutaj na brzegu posadź trawki niskie - Carexy jakieś a z tyłu wyższe miskanty (Veriegatus), w środku żurawki jednakowe. Skup w jeden rządek między stożkami te co masz tam posadzone.
w których miejsca te miscany bo sa rododendrony z tyłu tak wyglada widok z góry
Tutaj na brzegu posadź trawki niskie - Carexy jakieś a z tyłu wyższe miskanty (Veriegatus), w środku żurawki jednakowe. Skup w jeden rządek między stożkami te co masz tam posadzone.
Dziękuję Ci kochana za podpowiedzi Aż poczołgałam się sprawdzić jeszcze raz z bliska jak wyglądają te moje hortensje - kwiat bardziej jak pink diamond, ale łodyżka i liście jak vanille fraise... Tak czy siak, muszę je stamtąd przesadzić... Tylko czy trzeba z tym czekać aż do wiosny, czy mogę jesienią, np. w październiku?
To mnie zasmuciłyście a ja sobie żyłam w błogiej nieświadomości, że to może jednak Limki, tylko szybciej zakwitły i są wrażliwsze na słońce bo gdzieś w szklarni pędzone (kupiłam swoje w tym samym sklepie co Wieloszka).
Możesz nawet teraz, one się jeszcze dobrze na pewno nie ukorzeniły, najlepiej na wieczór i podlać obficie.
A jak liście do Vanille Fraise się mają?
Wydawało mi się, że na zdjęciach z podanych linków liście pink diamond są b.ciemnozielone, a łodygi bordowo-brązowe. U moich łodyżki są jasnobrązowe, a listki jasnozielone... Chociaż to akurat może objaw niedoboru jakiegoś składnika pokarmowego... Sama już nie wiem... Nie są limkami i tyle! Ze swoimi różowościami lepiej będą wyglądały pod wiśniami pissardi
Danusiu, no jak nie zauważyć, kiedy tak promiennie wyglądasz Mam nadzieję, że to trwała zmiana wizerunku Szefowej Zmiana na wielki plus
Nie mogłam sobie odmówić "zacytowania" Waszych uśmiechniętych buzioli