Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:26, 16 wrz 2014

Do góry
malkul napisał(a)

O ludzie!

Leżaczek zajmuję tu do grudnia.
Zachody słońca z winkiem u Malkul…..
Jurajski Ogród 09:15, 16 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
nieoczekiwana koedukacja...
(proszę, przyjrzyjcie się dobrze tej fotce, tytuł podpowiada..)

fajne ujęcie
uszko wyrosło między łapkami
Co się stało kwiatom ... 09:13, 16 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Mirello, piękne róże, jakby delikatnie skulone i nieśmiałe
Góry czarują, ale ja się troszkę opieram, może to dlatego, że mieszkam zbyt daleko i na ogół wybieram zdecydowanie szlaki spacerowe Ja za to jestem uzależniona od książek, lubię ich zapach, fakturę, mądrą treść, ale od kiedy trafiłam na O. mam kolejną pasję Próbuję stworzyć ogród, który będzie troszkę podobny do mnie i chociaż nie mam zbyt dużej wiedzy na temat roślin, uczę się cały czas, podglądam, słucham życzliwych rad i inspiruję się pomysłami innych

Uważam że dzień bez książki to dzień stracony, uwielbiam czytać, a zapach książek dla mnie jest bezcenny.
Mój ogród czasami jest konsekwentny, częściej chaotyczny ale romantyczny i kolorowy i może nie ogrodowiskowy ale mój, czerpię z forum pełnymi garściami, uczę się, odwiedzam ogrody.
Powodzenia w realizacjach ogrodowych.

Moja bajka 08:58, 16 wrz 2014

Do góry
BASIA8 napisał(a)

Kasieńko piękne masz te rabatki - trawki wyglądają rewelacyjnie - jest ślicznie Buziaczki zostawiam dla całej Rodzinki w szczególności dla Małej Księżniczki

Dzięki Basieńko . Tak się zafiksowałam teraz z trawami, że wszędzie bym je upychała .Też pozdrawiam Muminki, Tego maleńkiego w szczególności
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 08:56, 16 wrz 2014

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
okrywowa The fairy wreszcie pokazała co potrafi ...

Pięknie spakowałaś to fairy-cudne widoczki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:50, 16 wrz 2014

Do góry
Kasiek - zimą jest kolorowo inaczej.. bo biały też kolor

Juzia - ja jak wygram w totka to kupię auto co nie będzie sie psuło tak często (czytaj młodsze) i .. będzie czym jeździć na spotkania

Motylek Beata - może jednak sie zmobilizujesz.. mogłabym podskoczyć do Ciebie do Rz i podrzucić, ale akurat jutro nie mogę sie ruszyć nigdzie.

Haniu - wczasujesz sie co roku na południu Polski.. nic tylko rodzinkę sprowadzić do Rz... jakiś sposób znajdziesz by ich odpowiedni nakierować

Bogdzia - piękne fotki robisz i się przyłożyłaś do tematu, tylko nasze rajdanie i śmiechy chichy wypłoszyły wszystkie ptaki w okolicy , no prawie wszystkie bo kilka sie zostało A ja zaraz gonię zawieźć rumaka do jeźdźca Kazek co popatrz na niebieskiego konia to sie śmieje... a najbardziej podobają mu sie jego oczy.. tak mądrze i wnikliwie patrzy Zdam relację po południu

Agania - każdy spotyka sie gdzie może i z kim może ... tylko u mnie zawsze z tej okazji jest dużo szumu Nie mam ani więcej ani mniej spotkań podejrzewam niż inni.. czyli Ci co chcą sie spotykać i mogą..

Sebek - kiedyś prywatnie Ci opowiem.. łódzkie dziewczyny jajcary są, że hej.. ze wszystkiego były śmiechy..

Najbardziej szczęśliwy z powodu spotkania był pies.. miał stado do pilnowania, każda psiara to wymiziany był staruszek, a że głuchy to dotyk zastępuje mu teraz słuch... i chyba pies najbardziej tęsknił za towarzystwem.. a tak pilnuje mi bukszpanów... kładzie się na nie lub wykopuje, niektóre mam już po kilka razy wykopane.. i jak mi maja one rosnąć ???
Ogrodnik Mimo Woli cd 08:34, 16 wrz 2014

Do góry
Dzięki wszystkim za komplementa Ale one należą sie dziewczynom za wyprawę do mnie, za to, że potrafią świetnie sie bawić i nie grymasić. W dodatku zrobiły piękne zdjęcia. Co jedna to fajniejsze. Jak pisałam, mój ogród ich oczami wygląda ładniej

Sorki, że każdemu z osobna i oddzielnie nie dziękuje za wpisy.. ale ograniczamy liczbę stronek. Dzięki temu, że nie odpowiadam każdemu, ale uzyskany czas poświeciłam na ... kopanie w ogrodzie. W niektórych miejscach mam tak sucho, że nie idzie łopaty wbić w ziemię.. musiałam zlać wodą i zostawić do dzisiaj.. tam gdzie sie dało powalczyć walczyłam..

Fotki kiepskie bo z wieczorka i z samego świtu.. tu i tu za ciemno było

Wykopałam spod jałowca kokorycze pogięte i poszły w miejsce berberysów na rabacie eMusia.. skończyło się awanturą rodzinną

Wykopałam spod katalpy część host co rosły tu i tam.. wykopałam część żurawek (pod katalpą zostawię tylko jeden kolor)

I wyszło tak..

Łódzkie hosty od Margolki posadzone i dadzą jasną plamę na prawo od karmnika.

Teraz lecę zobaczyć czy nie ma konkretnych pytań..
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:24, 16 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Założenie jest takie, że przed domem będzie względnie formalna,reprezentacyjna rabata, a im dalej w głąb działki będzie bardziej dziko i tajemniczo.
Rabata już jest, ale jej kształt ulegnie zmianie, nasadzenia też. Obecnie rosną tam hortensje, żurawki i trawy.

Mam dużo pomysłów jak zmienić to miejsce. Radziłam się nawet w wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/3358-pojedyncze-pytania-na-temat-projektowania-rabat?page=149 a teraz mam burzę mózgów.

Generalnie szukam czegoś zimozielonego, co by dobrze komponowało się z resztą. Mam dość dużego bukszpana, którego zaczęłam ciąć w stożek, ale chyba byłby zbyt niski i formalny. Rozważam też jakiegoś większego iglaka o zwisających pędąch.

Tu jest ślicznie .W jakim rejonie małopolski mieszkasz ?
Zielonym do góry... 08:19, 16 wrz 2014

Do góry
Krakus napisał(a)

Dzień dobry! Piękne zdjęcie! Nie było mnie 5 dni, a za moimi małymi łapkami potwornie sie stęskniłam!
Dwa światy 07:58, 16 wrz 2014

Do góry
hania napisał(a)
jesiennie....?

pozdrawiam

Wychodzi słońce i z jesieni znów robi się lato. Mimo leżących na trawniku listków.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:44, 16 wrz 2014

Do góry
rosniemy, rosniemy i rozrastamy się...

nie wiem czy tylko ja tak mam, że gdy codziennie chodze po ogrodzie to widzę dosłownie "jak w oczach wszystko rośnie"...

szczególnie widać to po trawach które dosłownie szaleją na rabatach

ale mają swój niewątpliwy urok
Ogrodowe przygody 07:30, 16 wrz 2014

Do góry
dziękuję serdecznie za odwiedziny
Ogródek Iwony 07:25, 16 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Na wierzbie dziś M wypatrzył gościa:

Wiecie, kto to? Dzięcioł sobie pukał

Iwonko, sympatyczny ten gość słyszałam o gruszkach na wierzbie, o dzięciołach jeszcze nie
Miskanty w berberysach wyglądają świetnie biegam po wątkach i podglądam trawy, które w przyszłym roku zaproszę do mojego ogrodu
Miłego dnia
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:22, 16 wrz 2014

Do góry
Strasznie spodobało mi się to połączenie i chyba tak je wsadzę do murowanej donicy pod oknem

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:21, 16 wrz 2014

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:20, 16 wrz 2014

Do góry
Wczoraj napadłam na dwa lidle i już nie muszę myśleć nad kolorystyką samo się wyklarowało

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:18, 16 wrz 2014

Do góry

Zakupy duuuuuuuuże - będzie pięknie na wiosne - lubię takie widoki. Pamiętam jak w tamtym roku pokazała swoje zakupa Gosia z Ciociogrodu - normalnie szoku doznałam. Czekamy na zdjęcia z lotu ptaka U Nas wszystko dobrze - Miki rośnie pięknie - jest teraz na etapie siedzenia. Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę

Moja bajka 07:06, 16 wrz 2014

Do góry

Kasieńko piękne masz te rabatki - trawki wyglądają rewelacyjnie - jest ślicznie Buziaczki zostawiam dla całej Rodzinki w szczególności dla Małej Księżniczki
Jurajski Ogród 07:06, 16 wrz 2014

Do góry

Dla wszystkich odwiedzających jeszcze raz dzisiejsza fotka Jamesa w pełnym rozkwicie:

Piękna róża na dzień dobry lubię tak zaczynać dzień i kociaki - słodziaki, jeżeli dobrze widzę
Miłego, Agnieszko
Dwa światy 07:05, 16 wrz 2014

Do góry
hania napisał(a)
jesiennie....?

pozdrawiam

Piękne obrazy jesieni, aż miło się ogląda
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies