Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Sebek 09:12, 19 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

Agnieszka.. Twój wątek.. ale tu zrobię wyznanie:
Sebuś kocham Cię My z jednej gliny som Tylko Ty taki poukładany a ja roztrzepana

Po przeczytaniu Grey'a stwierdziłem, że mam idola życiowego No tez mam 50 twarzy - roztrzepaną również
Mala_Mi 09:20, 19 lis 2014

Zielona - Wieloszka to pedantka pierwszej wody...... Wszytko musi być na Tip top..... szałwia jest zjawiskowa jak kwitnie, a potem straszy. Drugie kwitnienie jest już kiepskie i bylina wygląda już też nie tak okazale.

Ostrogowiec - Wieloszka.. dla Ciebie odpada. Będziesz na nią mieć nerwa jak stąd do Pekinu. Fajny w taką mieszaną rabatę angielską, ale nie do uporządkowanej rabaty. Nawet mnie on wnerwił i go wykopałam i miałam wyciepać.. Potem sie zlitowałam i upchnęłam na rabacie ... ale los jest chyba przesądzony.
Pod koniec maja chyba wygląda najlepiej, potem cały czas kwitnie, ale jest taka miotła rozłazi sie na boki, że wszytko wkoło wygłuszy. I rozsiewa się jak prawdziwy chwast. Bo w Anglii jest to chwast. Pokrój i rozsiewanie się spowoduje, że dostaniesz nerwa na niego. Wystarczy Ci rozsiewająca sie werbena. Werbenę można przyciąć i nie będzie sie tak siała, a ostrogowiec kwitnie nieregularnie i nawet nie ma jak to przyciąć..
Jedyne foto..bo potem to fot nawet nie robię, bo jest brzydkie i rozlazłe.
Na fotce Zielonej wygląda pięknie, ale to sztucznie tworzone rabaty do pokazówki i na jeden moment... z Twoim areałem musisz mieć coś łatwego w obsłudze. Jak ciąć to na raz, a nie bawić sie w uszczykiwanie by to miało jakiś pokrój....

Znalazłąm taką kamasję, ciemną.. fajna, ale piszą, że niska Są dwie kamasje, Leichtina i Kusika.... i jedna i druga jest wysoka. Może pomyłka w opisie. http://sklep.cebulekwiatowe.pl/product-pol-1422-Kamasja-Camassia-Quamash-Blue-Melody-5-szt-.html

magnolia 09:29, 19 lis 2014

Ania kamasja Kusika wg mnie powinna być, zwykła jak się chce stzrelistą. Ta z linka niska
Ostrogowiec- brrr, nie lubię go. jak byłam mała i bawiłam się w kwiaciarnię i obłupywałam mamie pół ogrodu, jego nawet nie tykałam ( tak samo moje liczne siostry). Nawet do piaskowych zup nie brałyśmy
magnolia 09:30, 19 lis 2014

Anka, Twoja fota ostrogowca dobra- nawet ładny się wydaje
Zielona 09:51, 19 lis 2014

Ups. W takim razie przepraszam Zapomnijmy o ostrogowcu.
lojalna_ 09:54, 19 lis 2014

Taka ładna 6 setna stronka

Chciałam Ci zyczyc zeby Twój ogrod nadal nas cieszył takimi pieknymi inspiracjami

Cudnie sie po nim spaceruje
Monika76 10:24, 19 lis 2014

Wieloszko jaka cudna jesień u Ciebie gości na zdjęciach. Idealny ogród tylko pozazdrościć. Ja nie wiem jak ty to ogarniasz dziewczyno.
Mala_Mi 10:31, 19 lis 2014

magnolia napisał(a)
Anka, Twoja fota ostrogowca dobra- nawet ładny się wydaje

Się wydaje
Magnolia (bez wątkowa jesteś wiec zaśmiecam znów Wieloszce...sorki). A korzenie ma w głąb i wszerz..zgroza. Wsadziłam pomiędzy piwonie i jeżówki... póki czego innego nie znajdę w to miejsce. Miejsce mokre, gliniaste i półcieniste... pomysłów brak... żal wyciepać to dałam ostatnią szansę... ale połowa i ta poszła na kompost

Wieloszka gratki na 600 stronek estetki z górnej półki
agniecha973 10:36, 19 lis 2014

A to dopiero! A ja cały czas mam ostrogowca w myślach po tych wszystkich pięknych inspiracjach z wystaw. Może dobrze, że nigdzie nie było
jazzy 10:44, 19 lis 2014

6 0 0 ! Wow Gratulejszyn