Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród prawie romantyczny 22:48, 12 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Pięknie kwitnie lobelia,którą wysiewałam pod koniec zimy

To zdjęcie mnie zachwyciło Trzy kolory w jednej kępce Lobelie tylko pnące nie rabatowe miałem posadzone w donicach Były piękne dopóki nie zaczęło padać cały miesiąc i padły A te Twoje to okaz zdrowia
Ogród prawie romantyczny 22:48, 12 wrz 2014

Do góry
Pięknie kwitną dalie
Ogród prawie romantyczny 22:45, 12 wrz 2014

Do góry
Na jednym rh listki i pączki wyglądają inaczej niż na poprzednich. Jak myślicie, czy w przyszłym roku będą z nich kwiaty, czy lepiej nastawić się na liście? W tym roku duże rh prawie nie kwitły, w odróżnieniu od mniejszej Luminy, która zachwycała kwiatostanami
Ogród prawie romantyczny 22:40, 12 wrz 2014

Do góry
Astry, które posiałam dopiero w czerwcu, ponieważ wcześniejsze nie powschodziły Może zdążą zakwitnąć przed zimą
Ogród prawie romantyczny 22:38, 12 wrz 2014

Do góry
Pięknie kwitnie lobelia,którą wysiewałam pod koniec zimy

Goździki, także z własnego siewu, dopiero zaczynają kwitnienie późno
Ogród prawie romantyczny 22:34, 12 wrz 2014

Do góry
Na werbenie patagońskiej zawsze pełno motyli
Ogród prawie romantyczny 22:28, 12 wrz 2014

Do góry
Poidełko zajęło miejsce koło bukszpana, lawendy i szałwii Żadnego ptaszka jeszcze przy nim nie widziałam, ale może motylki przylecą
Ogród prawie romantyczny 22:23, 12 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Ja też w tym roku zakupiłem na wiosnę krwawnicę Posadziłem ją w pełnym słońcu na glinie (bo u mnie tylko glina) gdzie nie ma zbyt wilgotno i pięknie rośnie

Przemku, u Ciebie piękna i ma wspaniałe towarzystwo Na tle zielonych krzewów i aksamitek prezentuje się znakomicie
Ogródek Iwony 22:07, 12 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)

Piękny zielonitki dywanik Iwonko
Mój eM uwielbia czerwone róże, te Twoje od razu wpadły mu w oko i będzie mnie pewnie męczył że takie chce
A co tak pięknie zakwitło na niebiesko przy ławeczce Iwonko?
Edit.
Już doczytałam, piękne astry

Joasiu, te różyczki są mojego eMa właśnie. Krytykuje moje wszystkie różowości w ogrodzie i mówi: zobacz, ta czerwień - to jest kolor do ogrodu. Więc niech będzie. Da się pogodzić czerwień i róż, a ogród jest nasz wspólny
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:02, 12 wrz 2014

Do góry
Pogadam sobie znowu...
No to ja już w tym roku kończe z cebulowymi i musze Janiny omijać szerokim łukiem... miałem kupić tylko czosnki, ale nie potrafiłem się powstrzymać.
No to mam do posadzenia, tulipany, czosnki Gladiatory, czosnki główkowate, krokusy, szafirki i lilie... razem kilkaset sztuk. Wiem, że to jak na O nie są duże ilości , ale ja na swoje uprzedzenie do cebul wiosennych wymagam solidnego leczenia

Przytachałem dzisiaj też takie pachruszcza bukszpanowe bo ktoś chciał wyrzucić... myślałem, że będą chociaż troszke ładniejsze, ale przez 10, albo więcej lat nie widziały sekatora.

Mógłbym zrobić z tego ekran 1,5x1,3m ale nie miałem gdzie tego posadzić. Podszedłem do tego na chłodno... padną to padną, urosną to urosną, nie zależy mi na nich jakoś specjalnie. Zabrałem sekator i nożyce i pociachalem baardzo mocno
Daje im dwa lata, jak ładnie będą się zagęszczać to będę miał kulki bukszpanowe na bardzo koślawych nóżkach, a jak nie to wyrzuce i tyle

Byłem też dzisiaj zobaczyć jak wygląda sprawa z grabami i za piątke będę miał taki miedzy 1-1,5 metra wysokości nawet niektóre ładnie zagęszczone i do tego kilka prościutkich 2 metrowych okazów też za piątke, fakt korony one nie mają, ale za kilka lat kto wie co z nich będzie Czyi ogólnie mówiąc jest szansa na porżadny żywopłot w krótkim czasie.

I na koniec trawkowo żurawkowo.

Ogródek Iwony 22:02, 12 wrz 2014

Do góry
Moje zawilce, które kupiłam pod wpływem chwili , bardzo mi się podobają
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:00, 12 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Zajrzałam na chwilkę i idę dalej sprzątać w domku

Doniu odpoczywaj jutro posprzątasz
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:58, 12 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziękuję za Rapsody in Blue !! , piekna, wpisałam na listę chciejstw
Dzisiaj piąty dzień a kwiatek pierwszy nadal siedzi kupuj
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:57, 12 wrz 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Z pewnością zakwitną specjalnie dla Ciebie......o asperkach już wiem wszystko, jedna już zimowała spoko

Żeby one nie były takie wysokie, a ja bym miała większy ogród....
Ogródek Iwony 21:53, 12 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Nowa trawka
Jutro jedziemy po róże do wysokiej donicy.
Chcę powtórzyć kolor. Róże sprawdzone przez moją sąsiadkę, kwitną całe lato, pięknie pachną, nazywają się Montana

Piękny zielonitki dywanik Iwonko
Mój eM uwielbia czerwone róże, te Twoje od razu wpadły mu w oko i będzie mnie pewnie męczył że takie chce
A co tak pięknie zakwitło na niebiesko przy ławeczce Iwonko?
Edit.
Już doczytałam, piękne astry
Imperata cylindryczna - Imperata cylindrica 'Red Baron' 21:53, 12 wrz 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Pierwszy rok stoi, zazwyczaj... potem rozrasta się jak chwast...

Faktycznie, mocno się panoszy mi w tym roku.
Tu na rondzie w Niepołomicach w towarzystwie rozplenicy:

Muszę się wybrać na fotograficzne łowy z aparatem, a nie tylko z komórką, bo różnice w jakości fot są ogromne
Ogródek Iwony 21:51, 12 wrz 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
piękna trawka
a co ci tam tak ładnie na fioletowo kwitnie?

Trawka posiana na nowo nawiezionej ziemi, jest taka soczysta,że mamy ochotę tą starą też wymienić. Ale to już chyba wiosną.
Te fioletowe, to zwykłe astry. Na rabacie zwykłej słabo wzeszły, a przy różach, które rosną w tej kamiennej donicy, astry wykorzystały kompost i nawóz dla róż i dają po prostu czadu
Szkoda mi rwać do wazonu nawet.
Miniary Megabasi :) 21:49, 12 wrz 2014

Do góry
Biała królowa jednak zakwitła w tym roku, choć nie dawałam jej za dużo szans po przemarznięciu...

I budleja jednak ruszyła, i Patrycja ma swoje stada motyli

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:47, 12 wrz 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weroniko ja biorę Akard 75mg, to mówisz, ze od tego? o kruca fiks Dla Ciebie Weroniko pierwsza w tym roku biała goryczka bezłodygowa
Ogród prawie romantyczny 21:45, 12 wrz 2014

Do góry
Ja też w tym roku zakupiłem na wiosnę krwawnicę Posadziłem ją w pełnym słońcu na glinie (bo u mnie tylko glina) gdzie nie ma zbyt wilgotno i pięknie rośnie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies