Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 09:07, 14 lis 2014

jazzy napisał(a)

O, bo ja właśnie planuje na wiosnę je (laurowisnie) posadzić Czy u Ciebie one przemarzaja gołe? Musisz je okrywac na zimę?

Sadź, są piękne i w ogóle nie przemarzają - te z wąskimi liśćmi, laurowiśnie wschodnie. Przesadziłam je (były 2 razy większe) i przycięłam w żywopłocik, na początku bardzo chorowały, ale szybko doszły do siebie. Madżenka też je ma, tylko tnie w kulki. Zawsze dyskutujemy nad nimi, czy to odmiana "Gajo", "Etna", czy "Otto Luyken" Nieważne, są bardzo podobne i wszystkie piękne
noemi 10:18, 14 lis 2014

Aga , a u mnie znalazłabyś na nie (laurowiśnie ) miejsce ? Na wiosnę się biorę za zmianę linii rabat , bo tak dłużej być nie może … to wtedy może akurat by się je gdzieś wcisnęło ?

Wieloszka 11:24, 14 lis 2014

Niby znoszą wilgoć, ale u mnie nie rosną w najbardziej mokrym miejscu. Czy sobie u Ciebie poradzą? Na pewno lepiej niż cisy, czy bukszpany. A może w towarzystwie pijaka-tataraka ?
Mala_Mi 11:45, 14 lis 2014

Wieloszka napisał(a)
Klon Red Sunset zachwyca przebarwieniem liści

[img

A 2 lata temu pisałaś, że jest beznadziejny ... najładniej sie przebarwia jak kilka dni pod rząd są przymrozki.. tego w tym roku nam nie dali...
magnolia 11:49, 14 lis 2014

poza kolorami mnie zachwyca pokrojem- to ma akurat cały sezon. Pięknie 'wpisany' w rabatę. Myślę że jak drzewa będą duże, efekt będzie super- kontrast z brzozami, lekko wysunięty do przodu.... świetnie!
Wieloszka 12:00, 14 lis 2014

Mala_Mi napisał(a)

A 2 lata temu pisałaś, że jest beznadziejny ... najładniej sie przebarwia jak kilka dni pod rząd są przymrozki.. tego w tym roku nam nie dali...

Ja tam za mrozem nie tęsknię, nawet przymrozkiem Zwłaszcza, ze klon i tak już bez liści, więc jemu niepotrzebny, mi tym bardziej
Klon wprawdzie stracił status beznadziejności, ale i tak uważam, że są ładniejsze drzewa na tak eksponowane miejsce (gdzie indziej by mnie tak nie drażnił )
Wieloszka 12:03, 14 lis 2014

magnolia napisał(a)
poza kolorami mnie zachwyca pokrojem- to ma akurat cały sezon. Pięknie 'wpisany' w rabatę. Myślę że jak drzewa będą duże, efekt będzie super- kontrast z brzozami, lekko wysunięty do przodu.... świetnie!

Magnolio! Świetnie, że jesteś! Chyba ściągnęłam Cię myślami
Tylko zaraz potem pomyślałam, że nie mam teraz odpowiedniego zdjęcia by zadać Ci pytanie, więc zadam je wieczorem, bo chodzi o moją rabatę "bylinową" pożal się boże...
Plisss, zajrzyj jeszcze w wolnej chwili np. jutro, albo w przyszłym tygodniu.
Uprzedzam, ze pytanie będzie rozbudowane i skomplikowane - jak zawsze w moim przypadku
magnolia 12:11, 14 lis 2014

Wieloszka napisał(a)

Magnolio! Świetnie, że jesteś! Chyba ściągnęłam Cię myślami
Tylko zaraz potem pomyślałam, że nie mam teraz odpowiedniego zdjęcia by zadać Ci pytanie, więc zadam je wieczorem, bo chodzi o moją rabatę "bylinową" pożal się boże...
Plisss, zajrzyj jeszcze w wolnej chwili np. jutro, albo w przyszłym tygodniu.
Uprzedzam, ze pytanie będzie rozbudowane i skomplikowane - jak zawsze w moim przypadku

dobra, wpadnę.
dziś mam wieczorne wożeni na tańce i inne tego typu przyjemności.
jak nie dziś, to w poniedziałek, bo co bedzie w sobote czy niedzielę nie wie nikt ( oj, oj, przyomniałam sobie że gości zaprosilismy przecież)
Wieloszka 12:27, 14 lis 2014

Nie spieszy się - wystarczy w przyszłym tygodniu. Byle do wiosny
Udanego weekendu i imprezy
lojalna_ 13:28, 14 lis 2014

Wieloszka jak zawsze gapie sie w te fotki i uwierzyc trudno jak Ty to wszystko ogarniasz , w taka spójnosc , takie hektary a przeplata sie slicznie z soba i czaruje

Pieknie