no fajne szkraby...i już odchowane...zarażaj je ogrodem a będziesz miała fajnych pomocników sam próbuję przekierować niesporzytą energię moich maluchów na wyrywanie chwastów ale na razie to niebespieczne bo może się skończyć wyrwaniem czegos "potrzebnego" ze swoimi już nie powinnaś mieć takich problemów
Jak milo Karola że się zjawiłaś.
Ja też nie ogarniam 1300 cebul choć jakby wykopać odkrywkę i tam ulokować 300 krokusów za jednym machem to by szybko poszło a tulipki uff no ale do grudnia coś w ogrodzie trzeba robić hehe
te z Insekta były ok ale ja sadzę w koszyczki i się z tym męczę strasznie - za to potem wykopać idzie łatwo
Mata Hari
Pan w żółtej kooszulce pilnuje malinek co by ptaszki wszystkich nie zjadły chyba już jesienne fotki rośliny zmieniają powoli kolor liścirozchodniki i marcinki zaczynają kwitnieniewerbena cudna ogromna
*** Irenko, mam nadzieję, że dzielżany dotarły, a może już posadziłaś...
W piątek się dowiedziałam, że Maciek będzie, i zaraz wykopałam, co chciałaś. Niestety, my byliśmy umówieni m.in. w Ustroniu, w sobotę, więc się z Maćkiem nie widzieliśmy.
O Tobie myślałam w ogrodach Kapiasów patrząc na trawy. Też w ogrodzie sródziemnomorskim dojrzałam niebieską okiennicę, może na Twój mur...?
Pasowałaby do Twoich łanów lawendy.
Rozplenice o ciemnych kłosach