Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:52, 26 lis 2014

Ja do storczyków się nie zabieram, bo mu mężowi to dobrze wychodzi I nie wiem, czy sama bym umiała, bo nie próbowałam.

Znalazłam w innym pokoju jeszcze jednego kwitnącego

bdan 13:54, 26 lis 2014

Ewa nie ma zmiłuj się, musisz męża o dokładną pielęgnacje dopytać. Bo u mnie niestety kiepsko z utrzymaniem storczyków
Ewa777 13:58, 26 lis 2014

bdan napisał(a)
Ewa nie ma zmiłuj się, musisz męża o dokładną pielęgnacje dopytać. Bo u mnie niestety kiepsko z utrzymaniem storczyków

Ok Jak wróci z pracy, to go dopytam i wszystko dokładnie opiszę. Ale z obserwacji wiem, że nie jest to jakaś trudna i uciążliwa pielęgnacja
Ewa777 15:45, 26 lis 2014

Skopiowane rady na temat cięcia hortensji

Nallar napisał(a)

Może tu znajdziesz odpowiedz.
http://hortensjebabopielki.blogspot.com/2014/02/jak-i-kiedy-ciac-hortensje-bukietowe.html
Dorota123 20:59, 26 lis 2014

Na widok tak pięknych storczyków nie sposób nie uśmiechać się do monitora.
Ewa777 21:40, 26 lis 2014

Mój mąż zajmuje się storczykami w następujący sposób:
Raz w tygodniu przygotowuje kąpiel wodną z dodatkiem nawozu do storczyków w naczyniu minimalnie większym niż doniczka. Każdą doniczkę zanurza na 5 minut w tej wodzie. Jest to też okazja, żeby poprawić koronę z kwiatami na podpórkach. I to wszystko.
Ostatnio używał nawozu jakiegoś niemieckiego. Stosuje się do zaleceń producenta - jeżeli chodzi o stężenie nawozu.
Storczyki stoją u nas na oknach wszystkich kierunków świata.
Kwitnienie jednak zależy od gatunku - jedne kwitną raz w roku, a inne bez przerwy.
W okresie zimowym, jeżeli storczyki stoją na parapecie, podlewa korzenie wodą w ciągu tygodnia, aby się za mocno nie przesuszyły (u nas kaloryfery mocno grzeją).
Sabina76 21:10, 27 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
W ogrodzie bez zmian, więc trochę kwitnień domowych

A moje takie lichutkie Będę je moczyć według sposobu twojego M
Mirella 21:15, 27 lis 2014

Ewa777 napisał(a)

Mirello, Jestem stałym bywalcem Twojego wątku Miło mi Cię gościć

Hi Hi, zapraszam częściej;
lojalna_ 08:24, 28 lis 2014

Ewcia jakie u Ciebie piekne storczykowe szlenstwo .... a ja głupia myslałam ze ładne storczyki mam

Pozazdroscic a pachna?
bdan 09:18, 28 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Mój mąż zajmuje się storczykami w następujący sposób:
Raz w tygodniu przygotowuje kąpiel wodną z dodatkiem nawozu do storczyków w naczyniu minimalnie większym niż doniczka. Każdą doniczkę zanurza na 5 minut w tej wodzie. Jest to też okazja, żeby poprawić koronę z kwiatami na podpórkach. I to wszystko.
Ostatnio używał nawozu jakiegoś niemieckiego. Stosuje się do zaleceń producenta - jeżeli chodzi o stężenie nawozu.
Storczyki stoją u nas na oknach wszystkich kierunków świata.
Kwitnienie jednak zależy od gatunku - jedne kwitną raz w roku, a inne bez przerwy.
W okresie zimowym, jeżeli storczyki stoją na parapecie, podlewa korzenie wodą w ciągu tygodnia, aby się za mocno nie przesuszyły (u nas kaloryfery mocno grzeją).

Ewka dzięki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies