Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....
Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...
I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??
To prawda, nie lada wyczyn, mój wysoki na 2,5 m i też jest problem,bo przyrasta w sezonie ok.pół metra, i to jest czynność którą muszę robić, a ja nie lubię nic musieć
Teraz odpisuję bo mam kłopoty różnego kalibru i w dodatku rozwaliłam Laptopa
Chopin potrafi nawet do 2 m urosnąć, a Chandos Beauty, bo ona jest na 2 zdjęciu rośnie od 0,7-1 m i lawenda na jej podsadzenie jak najbardziej się nadaje no i oczywiście ma przepiękne duże kwiaty, piękny zapach i kolordruga to bardzo... stara Bonica odnawiam ją, bardzo na wiosnę została przyciętamnie też urzekłamasz tu linka i poczytaj o jej innych zaletachhttp://www.floribunda.pl/chandos-beauty-harmisty-id-22.html
dzisiejsze jej zdjęcia
a ta jest jeszcze godna uwagi Great North Eastern Rose(Hareasy) od 07 - 1m też polecam
Ago, poprawiam się, to Limelight rośnie wyżej i sztywno. Przepraszam, bo za późno na edytowanie z poprawianiem.
Z przeprosinami hortensje z Goczałkowic, właśnie wróciłam.
Pierwszy raz spodobały mi się hortensje bukietowe w kolorze. Pozdrawiam.
Elfiku swojego omana przytargałam z pierwszego spotkania u Danusi, wszyscy prawie już pojechali i zostały dwie doniczki z roślinkami z wetkniętymi znacznikami "oman", wzięłyśmy Joanką po jednym najpierw posadziłam blisko kranu, miał dość mokro ale kiepsko rósł, potem doczytałam, że nie lubi mokrego i cienistego stanowiska i zamieniłam go miejscem z języczką, obu roślinom to wyszło na dobre, bo języczka przy kranie rośnie wspaniale a i oman pierwszy raz zakwitł Wysoki tak jak pan ci powiedział, a że nie lubi mocnego podlewania to chyba przy różach nie za bardzo mu będzie i chyba raczej nie pasuje do królewskich kwiatków - róż, mnie kojarzy się z wiejską rabatą, słonecznikami, rudbekią i takie towarzystwo dostał
Myślałam, że to aster jednoroczny, ale liście nie te.
Cudo, jak będziesz dokupował, dorzuć jeszcze ze trzy sztuki dla Gabrieli, ok?
Co za kolor, oglądam zdjęcie już któryś raz.