Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:28, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Uwielbiam Twój ogród i mogłabym w nieskończoność oglądać Twoje zdjęcia ....
Jest cudnie cudnie cudnie!! I zaraziłam się od Ciebie cebulowymi..., Sadzarka zakupiona, karton cebulek czeka....

Vanilki masz chyba najpiękniejsze!! Moje niestety się pokładły po deszczach i mimo regularnego podlewania niektóre kwiaty poschły od słońca... W przyszłym roku zrobię podpory...

I takie pytanko mam.. może już padło .. z trzech które posiadasz: vanilki , pinki i limki które są najsztywniejsze i najmniej podatne na pokładanie się??

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:26, 10 wrz 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Mariolka jesień nieodwołanie puka do naszych ogrodów, a szkoda, ja tak lubię ciepełko

pozdrówka
a co to za aster
Mirkowy ogród (początki) 21:25, 10 wrz 2014

Do góry
Troszkę kolorków
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:24, 10 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Przyszłam pooglądać astry to dla mnie atrybut jesieni
Mariolka jesień nieodwołanie puka do naszych ogrodów, a szkoda, ja tak lubię ciepełko

pozdrówka
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:22, 10 wrz 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu a to nie aster nowoangielski? a astrów masz pełno a ja w tym roku ani jednegobuziolki
Tak Aniu, ty jednak jesteś naszą Encyklopedią ogrodowiskową , a one łatwo się dzielą

pozdrawiam
Co się stało kwiatom ... 21:21, 10 wrz 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Zapach z wędzarni doszedł co najmniej do Warszawy

Tak pytam o ten żywopłot bo ma taki sam z szmaragdów i jest zmorą jeśli chodzi o strzyżenie W ubiegłe lata ciachałem go dwa razy w sezonie a w tym roku jeszcze nie znalazłem na tą czynność czasu Podcinanie boków to najmniejszy problem ale wyrównywanie góry na wysokości 4 metrów jest nie lada wyzwaniem Muszę się zmobilizować i to zrobić bo za rok mój żywopłot będzie miał 5 metrów wysokości i będzie po ptokach

Pozdrawiam

To prawda, nie lada wyczyn, mój wysoki na 2,5 m i też jest problem,bo przyrasta w sezonie ok.pół metra, i to jest czynność którą muszę robić, a ja nie lubię nic musieć
Teraz odpisuję bo mam kłopoty różnego kalibru i w dodatku rozwaliłam Laptopa

Jurajski Ogród 21:19, 10 wrz 2014

Do góry
na dobranoc
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:19, 10 wrz 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Aniu pozdrawiam!
Przesyłam widoczek w dzień

pozdrawiam Kasiu

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:17, 10 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne mieczyki Aniu, ten granatowy mnie powalił Ja już ich nie kupuję, bo co roku i tak jest ich coraz więcej Barbula zawsze mnie intrygowała, ale miejsca brak

a u mnie pewnie znikną w naturalny sposób, bo nie mam gdzie ich przechowywać zimą, chyba, ze ziemiankę wykopię

pozdrawiam
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:16, 10 wrz 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
No i róże się przestraszyły groźby. Pięknie kwitną. Pozdrawiamy Aniu.

No i tak powinno być Zbyszku pozdrawiam Was serdeczniea to Papa Meilland piękna czerwona z czarnymi cieniami róża, strzelista i pięknie pachnąca
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:15, 10 wrz 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
... nadrobiłam zaległości w czytaniu i oglądaniu fotek.Ciekawie i kolorowo u Ciebie.Pozdrawiam.
Bogusiu dzięki za odwiedzinki

wreszcie zakwitła świecznica,wysoka ponad 2 metry
Piaskownia na zakręcie 21:14, 10 wrz 2014

Do góry

Ostatnie zakupy

Te w pudełku są koleżanki a te luzem moje
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:12, 10 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)

Co to za róże na tych zdjęciach?

Podgladam Cię od czasu do czasu i jestem pełna podziwu dla Twojej miłości do kwiatów. Szukam róż w odcieniach bieli, ewentualnie jasnego różu, które będą podsadzone lawendą. Myślałam o Chopinie, ale boję się, że będą za duże, będzie taka dysproporcja. Szukam jakiś alternatyw. Co sądzisz? Ta z drugiego zdjęcia nadawałaby się do takiej kompozycji? Bardzo mnie urzekła

Chopin potrafi nawet do 2 m urosnąć, a Chandos Beauty, bo ona jest na 2 zdjęciu rośnie od 0,7-1 m i lawenda na jej podsadzenie jak najbardziej się nadaje no i oczywiście ma przepiękne duże kwiaty, piękny zapach i kolordruga to bardzo... stara Bonica odnawiam ją, bardzo na wiosnę została przyciętamnie też urzekłamasz tu linka i poczytaj o jej innych zaletach http://www.floribunda.pl/chandos-beauty-harmisty-id-22.html
dzisiejsze jej zdjęcia

a ta jest jeszcze godna uwagi Great North Eastern Rose(Hareasy) od 07 - 1m też polecam
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 10 wrz 2014

Do góry
mira napisał(a)
miskant Gracilimus jest urokliwy - zachwycam się nim pierwszy sezon

Bosko, nie mogłam dooglądać do końca, żeby nie skomentować.

Skoro Cię zalewa, pomyśl o odprowadzeniu wody fachowymi rurami, same dołki nie pomogą. Szkoda roślin.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:11, 10 wrz 2014

Do góry
typowy przykład że prawie zawsze mamy dwa wyjścia
na lewo spadamy do Doliny Pięciu Stawów Spiskich a na prawo do Doliny Staroleśnej

kto był to wie że to sławetna Czerwona Ławka

to jeszcze rzut okiem na lewo

i na prawo

CZERWONY DOMEK - jak obsadzić wysoki taras? 21:10, 10 wrz 2014

Do góry
Ago, poprawiam się, to Limelight rośnie wyżej i sztywno. Przepraszam, bo za późno na edytowanie z poprawianiem.
Z przeprosinami hortensje z Goczałkowic, właśnie wróciłam.
Pierwszy raz spodobały mi się hortensje bukietowe w kolorze. Pozdrawiam.
Ogród prawie romantyczny 21:09, 10 wrz 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Coś jeszcze kwitnie

wow, mistrzowskie zestawienie. To smagliczka i powojnik? Zgrany duet a na drugiej fotce?
Puste pole z wysepką kwiatową 21:09, 10 wrz 2014

Do góry
Elfik napisał(a)
Aniu – dzięki za odzew, tak i ja myślałam, że to oman, ale pan sprzedający opowiadał, że to-to rośnie tak: rozeta ogromnych liści tworzy kępę przy ziemi, a z niej wyrastają mocne łodygi z pękami żółtych kwiatów. I nie przekracza 80-90 cm. A jak rośnie Twoja? Jeśli to nie problem, to wklej mi tu, proszę, zdjęcie.
Tak naprawdę, to mój problem nie leży w tym, żeby roślinę nazwać, tylko w tym, że z niewiedzy posadziłam ją przy róży, a jeśli to oman, to pasuje jak pięść do nosa.

Elfiku swojego omana przytargałam z pierwszego spotkania u Danusi, wszyscy prawie już pojechali i zostały dwie doniczki z roślinkami z wetkniętymi znacznikami "oman", wzięłyśmy Joanką po jednym najpierw posadziłam blisko kranu, miał dość mokro ale kiepsko rósł, potem doczytałam, że nie lubi mokrego i cienistego stanowiska i zamieniłam go miejscem z języczką, obu roślinom to wyszło na dobre, bo języczka przy kranie rośnie wspaniale a i oman pierwszy raz zakwitł Wysoki tak jak pan ci powiedział, a że nie lubi mocnego podlewania to chyba przy różach nie za bardzo mu będzie i chyba raczej nie pasuje do królewskich kwiatków - róż, mnie kojarzy się z wiejską rabatą, słonecznikami, rudbekią i takie towarzystwo dostał

a to mój oman
Kondziowy ogrod cz II 21:07, 10 wrz 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
[Moja nowość Aster uwielbiam go

Myślałam, że to aster jednoroczny, ale liście nie te.
Cudo, jak będziesz dokupował, dorzuć jeszcze ze trzy sztuki dla Gabrieli, ok?
Co za kolor, oglądam zdjęcie już któryś raz.
Piaskownia na zakręcie 21:07, 10 wrz 2014

Do góry
Róża Charles Austin

Róża Olympic Palace

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies