Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 19:10, 24 wrz 2014

Do góry
aage napisał(a)

Przepraszam faktycznie chodziło mi o przed ostatnie zdjęcie. Widać, że o innej odmianie myślałam. Kwiatostany i ja namiętnie wycinam, wprowadzają chaos, prawda?

Spokeczko tylko sie zastanowiłam, bo na ostatnim zdjęciu w sumie nie widać, ale tuż obok jest żuraweczka z jasnymi liściami i czerwonymi pręgami.

Ale tak, kwiaty wprowadzają trochę chaosu... plus na razie niechże mi toto w liście rośnie

a ta ginger spice jest baaardzo fajna. Masz tutaj zdjęcie z bliska.

admete napisał(a)
Ewelinko jestem zachwycona jesiennymi dekoracjami i nowymi donicami!!!!!.
Moje wołają o pomstę do nieba i o wodę też, bo są już tak brzydkie że mi się ich podlewać nie chce

Dziekować i się rumienić
No to już w te pędy biec i podlewać, żeby piknie było No i potem focić i pokazywać

ewakatowice napisał(a)
Róże w rozkwicie są przepiękne. Na temat chorób nie pomogę bo moje całe 7 zdrowe…
Może rdza? Bo na plamistość nie wygląda …
Tylko na oczy nie widziałam ani jednego ani drugiego… oberwij liście i spal !

Pazurki ładniutkie różowe wypatrzyłam
Chyba, że to Twojego lubego taki manicure zadbany
Wszystko pięknie porosła, busz kochana busz…
Nie łapie jakie trawy i dlaczego chcesz wywalać????

oo o rdzy nie pomyślałam, chyba na plamistość ten środek mam.. no nic, poszukam wątku różowego, a może nawet chorobowy jest.

A choroba chyba ze szkółki została przyciągnięta... bo obok mam eden rose i okaz zdrowia [tfu, tfu... ]

Pazurki takie kremowo-łosowiowe, a przy tej róży rzeczywiście na różowe wyszły. Choć w wakacje miałam różowe, ale taki super kolor. Muszę u pani kosmetyczki zamówić lakier pamietam że firma była Pro [czy jakoś tak bo karteczkę zgubiłam oczywiśćie] i nr lakieru to 6
Jurajski Ogród 19:09, 24 wrz 2014

Do góry
powitanie jesieni w Jurajskim...

Ogród wśród pól i wiatrów 19:06, 24 wrz 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Na Twoim areale to ja tam spokojnie z 500 bym zmieściła! Ba, nawet 2x więcej i to spokojnie, jeszcze z luzem!! Ponoc w biedrze są najtansze. Ale jak byłam w PL to jeszcze w biedrze towaru nie było więc zaopatrzyłam się na necie... nawet nie będę mówić ile tego ściagnełam.

Ja w ub roku miałam sadzone tulipany. Niektórych miałam sporo... tak mi się wydawało w ub. roku. A jak zakwitły to tak stwierdziłam że na 10-15 to jakoś tak malutko jest. Od mądrzejszych na forum już się nauczyłam że warto postawić na 2-3 kolory i tego się trzymać. No i że w ilości siła

No ale nie będę już bardziej namawiać, nie chce nikogo rujnować finansowo Ale zobaczysz za rok - wtedy kupisz dużo więcej. Hmmmm...duuuuużo więcej

Dokupiłam czosnki Purple Sansation. 5 paczek po 6 szt. Miejsce docelowe - rabatka z trawami i bukszpanami, z tyłu w brązowych trawach. Wąziutka, malutka. No to chyba 30 czosnków wystarczy??

Z kolorami jest mały kłopot.. założyłam kremy-fiolety i białe-niebieskie. A tu M. dzwoni zafascynowany ... kochanie kupiłem ci 2 op. żółtych narcyzów!! No i jak tu powiedzieć "nie chcę żółtych" Tak więc obecnie jest plan kilku grup kolorystycznych w różnych zakątkach ogrodu
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 19:00, 24 wrz 2014

Do góry
wieczorową porą

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:58, 24 wrz 2014

Do góry

na koniec dzisiejszego słońca motylek
Ogród w Tarnowie 18:57, 24 wrz 2014

Do góry
Dzisiaj miałem miłego gościa na kawie a potem Mira obrywała kwiatki

Dzięki za miłe spotkanie i długie pogaduchy Zaraz jadę na bardzo ważny mecz żużlowy
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:56, 24 wrz 2014

Do góry
igiełkowe fontanny

aleja świerkowa i ukryta ścieżka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:50, 24 wrz 2014

Do góry

Ogród w skali mikro cz.II 18:47, 24 wrz 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Napisałam Irenko , zgodnie z prośbą .. Bardzo przepraszam ,że tak długo to trwało.

Napiszę i tu u siebie ,bo może komu sie przyda
z przechowywaniem rozplenicy rubrum nie było większego problemu..poczekałam aż się trochę przymrozi...trochę.. Więc jak liście zbrązowiały to ja ją do zimnej mojej pralni..temp ok 15 st..podlewałam normalnie , przycięłam ja na 10 cm i ona wypuściła nowe listki ..jak zaczęło świecić słońce to ja przestawiłam tak w lutym koło okna balkonowego i już wtedy było jej całkiem dobrze a szaleć zaczęła w maju jak wyszła do ogrodu cały czas w donicy...

Wiec nie ma sie czego bać .. A jest piękna ,że hoho

Elu , a co jeszcze siedzi w tej donicy , oprócz rubrum, rozchodnik ? bo to mnie się bardzo podoba … rubrum mam trzy … a ta pralnia to jest z oknem ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:47, 24 wrz 2014

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:40, 24 wrz 2014

Do góry
Prawie cały w marcinkach

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 18:40, 24 wrz 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Berberys kolumnowy z różą Elizabeth Quinn.

Pięknie Berberys jest pięknym tłem do innych nasadzeń. Ślicznie z różowym wygląda.
Ogród Magdalenka 18:40, 24 wrz 2014

Do góry

MarzenoG - witaj

Ewuś chciałabym każdą wersje , ale jednak przemawia do mnie pierwsza z nich …a co wyjdzie to jeszcze nie wiem … przez zimę będę planować .

Wielosia trawki będę nabywać drogą kupna w niedzielę ! Sąsiadka moja również się wybiera na festiwal traw , będzie się działo

lwk4 witaj i zapraszam

Monia , oświetlenia jeszcze nie mam , na razie ciągle nowe pomysły … ale ta pierwsza wersja bardzo mi leży

Justyna dziękuję Ci Twój telefon sprawił mi wielką radość 

Na koniec Takie widoczki jesienne u mnie

Do zobaczenia w Wojsławicach, już w niedzielę

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:37, 24 wrz 2014

Do góry
Dzisiejszy dzień w końcu słoneczny, lokalnie w Małopolsce były nawet przygruntowe przymrozki, na szczęście nie u nas

Dzisiaj ogród w słońcu

Ogród z łezką 18:36, 24 wrz 2014

Do góry
I jeszcze mój ślicznotek na koniec Ostatni to Tofik zazdrośnik...musi w kagańcu przy Figu biegać, już go raz ugryzł, była pierwsza krew...

Ogród z łezką 18:33, 24 wrz 2014

Do góry
Ogród z łezką 18:31, 24 wrz 2014

Do góry
Ogród z łezką 18:30, 24 wrz 2014

Do góry
Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 18:29, 24 wrz 2014

Do góry
Czy możecie mi podpowiedzieć co dolega mojej jodle koreance? Przeczytałam cały wątek i tak: Sladu przedziorka ani ochojnika czy innych żyjątek nie stwierdziłam. Igły są czyste, srebrne bez plamek z obu stron.CZy ma za mokro - u mnie w glebie woda nie zbiera się,mamy przepuszcalną glebę. Pod nasypaną warstwą ziemi są pokłady kamienie przez które woda bardzo szybko przesiąka. Niedaleko niej rośnie inna jodła, która jest piekna zieleniutka już 3 lata. Moją koreankę posadziłam na przełomie listopada i grudnia ubiegłego roku. Na początku zżółkły jej igły na czubku i nie które na gałązkach.Przyrosty pojawiły sie dopiero na początku lata tego roku. Co z nia zrobic? Zostawić jaw spokoju do wiosny?
Ogród z łezką 18:29, 24 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies