Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:46, 13 lis 2014

Coraz mniej liści na drzewach, coraz miej kolorów wczoraj powiązałam część traw, dzisiaj parę fotek

uleczka 16:19, 13 lis 2014

Karola, pozdrawiam serdecznie, podziwiam Twój temperament i ogród
popcorn 16:39, 13 lis 2014

Witaj! Uleczka! kolejna ogrodowiczka z okolicy! Ale fajnie!!

Zapłaciłam za mieszkanie, potwierdzone, dostałam rabat i wychodzi 40 zł/osobę/noc, tyle co u nas w górach czy nad morzem poza sezonem
Koszty całkowite za przelot i mieszkanie: 2562 zł. Dojdzie do tego jeszcze jedzenie i koszty zwiedzania (bilety wstępu niedrogie, koszt auta podzieli się na 5 osób). Jak dobrze pójdzie zmieścimy się w kwocie 3.500 za 15 dni w Meksyku

Zebrałam padłe hosty, wyglądały tak:

Zgrabiłam liście, kawałek sadowniczy wzdłuż podjazdu ogarnięty zimowo
Jutro kolejna część. Niestety o 16.30 jest tak ciemno, że nic się nie da już robić, a do 16tej pracuję:/

Miłego popołudnia!
popcorn 19:08, 13 lis 2014

Trochę jestem rozczarowana. Jak poklikałam na google maps i street view, okazuje się że to osiedle hotelowe, z polami golfowymi i willami zamieszkałymi i do wynajęcia, na zadrzewionym terenie, z mariną. Ale bez lokalnych mieszkańców, nieprawdziwe, ogrodzone płotem i ze strażnikami sprawdzającymi kto wchodzi i wychodzi:/

Mapa:

Nasz basen

Cóż, żeby nie poczuć się jak w przechowalni dla turystów trzeba będzie stamtąd się ruszać Ale codzienne jedzenie w lokalnych knajpkach raczej odpada ech
A chciałam uniknąć tłumów Cancun i Playa del Carmen... i trafiłam do ogrodzonej przechowalni. I już zapłacone
popcorn 19:46, 13 lis 2014

Nie ma co stękać. Będzie fajnie Poczytałam, poprzeglądałam. Są albo hotele, albo apartamenty/całe domy do wynajęcia takie jak to. Widocznie biali boją się mieszkać wśród Meksykanów... może dmuchają na zimne.. Cóż. Żeby posmakować lokalnego kolorytu będziemy się zapuszczać w różne puebla i ciudady samochodem
I mam 2,5 mca na złapanie podstaw hiszpańskiego Chociaż liczby, jednostki miar, kierunki, powitania/pożegnania, nazwy potraw
paniprzyroda 20:13, 13 lis 2014

Jak Cię znam, to i hiszpańskiego liźniesz, i wyjazd będzie udany A basen... bajka w lutym
Krys 20:52, 13 lis 2014

Wow Karolina ale jestes odważna i szybka w działaniu zazdroszczę wyjazdu czy Gabrysia nie jest za mała na taki wyjazd?
gardney 21:01, 13 lis 2014

No nieźle podziwiam za odwagę też
Krys 21:04, 13 lis 2014

Jejku tam jest raj na ziemi
Ewa_w_ogrodzie 22:07, 13 lis 2014

Nie narzekaj bo Ci podkupię ten wyjazd. Bajka! Cena szok!