Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

aage 13:45, 13 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

My pewnie mamy, ale mój M. ma inną wizję świata hehe i potem jest kolor jak na obrazku, a nie zawsze zdążę zareagować, ale generalnie idziemy ku lepszemu nie Z wiankami wystartowałaś super Cmok

U mnie zdarzały się takie wybryki eM...dzisiaj już wie, że nic co dotyczy estety nie może się obejść bez konsultacji ze mną
Rozkręcam się...właśnie pracuję nad dwoma kolejnymi
Ty już zaczęłaś?

Buziak
Ewkakonewka 14:00, 13 lis 2014

Mi też mówił:
- jedź wybierz farbę
a ja:
- oooo matko ja się nie znam na farbach do drewna
a potem
- oooo matko czego taki kolor
To było pierwsze malowanie płotu, teraz już wiem, że nie może być ooo matko bo potem może się nie podobać
O wiankach myślę intensywnie, jak sobota będzie nieładna to coś dłubnę już też. Jak będzie ładna to chyba dłubnę dalej za cisami pod perowskią, będzie gotowe na wiosnę tylko sadzić
Ewkakonewka 14:31, 13 lis 2014

Pytanie natury technicznej.
Jak szeroka musi być ta rabata z cisowym "prawie ekranem", żeby nie za luźno i nie za ciasno było. 120 cm wystarczy? Zakładając, że na cisy 40 cm, perovskia od cisa będzie w odległości 40 cm i na obwódkę z nie wiem jeszcze czego, ale chyba kolejne 40 cm?
aage 15:16, 13 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)
Mi też mówił:
- jedź wybierz farbę
a ja:
- oooo matko ja się nie znam na farbach do drewna
a potem
- oooo matko czego taki kolor
To było pierwsze malowanie płotu, teraz już wiem, że nie może być ooo matko bo potem może się nie podobać
O wiankach myślę intensywnie, jak sobota będzie nieładna to coś dłubnę już też. Jak będzie ładna to chyba dłubnę dalej za cisami pod perowskią, będzie gotowe na wiosnę tylko sadzić

Trzeba brać sprawy w swoje ręce
Ja w sobotę muszę udać się po kolejny materiał...niby dużo tego a brakło
W ogrodzie zostały prace porządkowo-dekoracyjne
Ewkakonewka 18:12, 13 lis 2014

beta napisał(a)

u mnie w perowskii posadzona sesleria haufleriana...rzucona kępami...za to u Magdy z Nowoczesnego posadzona jednolicie w większej ilości...jeśli chcesz zerknij
pięknie też w towarzystwie perowski wyglądają stipy...gdzieś nawet na wątku pokazywałam

Ta sesleria fajna jest i wątek fajny
Ewkakonewka 18:17, 13 lis 2014

Ku pamięci

Jagodaa napisał(a)

Nie pamiętałam, ale zmierzyłam . Żurawki mam posadzone 60cm od perovski. Do tego moja perovskia to odmiana kompaktowa Little Spire, ta niska i niby trzymająca pion (nie trzyma ). W porównaniu do tej powszechnej odmiany wolniej rośnie. Perovskie wsadzone są po dwie na kupie, żeby większe plamy były (30cm odsunęłam je od siebie). Chyba wymienię horti na trzecią kępę, bo za dużo mam tam gatunków w porównaniu z tyłem.

Postaram się cyknąć fotki w sobotę, bo jutro po pracy już będzie ciemno.
ewakatowice 18:48, 13 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

uwielbiam jesień, piękne barwy
ślicznie a jaka lawenda wyrośnięta!Jak TY to robieszz?

Ewkakonewka 18:56, 13 lis 2014

ewakatowice napisał(a)

uwielbiam jesień, piękne barwy
ślicznie a jaka lawenda wyrośnięta!Jak TY to robieszz?

Noooo nie przeszkadzam jej
Nic jej nie robię, tnę tylko, ale chyba miejsce jej odpowiada
Napia 22:53, 13 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Rośnie, rośnie, rośnie dzień i noc
I znowu dobre rogale były? Ale one super mniam

Rogale pycha podjadamy ostatki, ale one nawet z przedwczoraj smakują niebiańsko
Ja jeszcze planuję uporządkować do końca rabatki i wsadzić cebulowe a na razi brzydko, może w sobotę i niedzielę będzie ładniej
Słoneczka życzę
beta 08:09, 14 lis 2014

hej...ja w temacie perowski...Ewuś, myślę że ta odległość którą zaproponowałaś -40 cm dobra będzie, myślę że nawet mogłoby być 30...u mnie w takiej odległości perwoskie od berberysów, od Żurawek i rozchodników...30-40 cm wg mnie jest ok

czekam na wianki