Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:07, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

roku

Najwyżej rosną zebrinusy?
Kompozycja w sam raz do Tv...piękna.
Żywopłotki cisowe. 23:07, 19 wrz 2014

Do góry
Ostrogowiec z siewu i znalazł się jeden biały. Poluję na nasionka.
Po lewej nie zdąży zakwitnąć ożanka, po prawej kłosowiec już przekwitający.

Szałwia jednoroczna, czy zdążę zebrać nasionka.

Trawka Rubra, szkoda że nie zimuje.

To będą trawki do rozpoznania, ja jeszcze sama nie określę jakie.

Siedlisko na Podlasiu 23:04, 19 wrz 2014

Do góry
Na dobranoc kwiatowo

Dwa światy 23:03, 19 wrz 2014

Do góry
...moja róża Chopin

pnąca...
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 23:01, 19 wrz 2014

Do góry
Witaj wpadam z rewizytą, szybciutko obejrzałam wątek, szykuje się ładny ogród, ale musisz koniecznie zagrodzić, bo dziki już będą lazły i robiły szkody chyba, że im na obrzeżu posadzisz topinambur ale i tak potem wlezą do ogroduinversa śliczna i niech Ci więcej nie przyjdzie do głowy żeby ją ciachać, no ale przewodnik musi być jeden, pozdrawiam serdeczniekwiatuch na przywitanie
Żywopłotki cisowe. 22:53, 19 wrz 2014

Do góry
Zrobiłam zdjęcia, tylko kabel usb przepadł w bałaganie remontu, z opóźnieniem błysnęło mi, można wgrać z karty aparatu.

Lawenda sadzona jesienią w 13 r a malusieńkie buksiki tej wiosny.
widzę że za blisko siebie, Lawenda zwykła wąsko listna z mojej rozsady i kwitnie cały czas, za to ma mniejsze kwiatostany.

ściełam kilka pokładających gałązek i suszę do szafy, tylko nie wiem czy nie same kwiaty powinnam zasuszyć.

To limki i phantom sadzone w ubiegłym roku. Miały mało nawożenia z braku czasu i nie równo zakwitły, kwiaty o wiele mniejsze jak rok temu.
Co się stało kwiatom ... 22:53, 19 wrz 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)

Mirella to dla zwiększenia poziomu szczęśliwości mały bonus
Litworowy Staw

Mój poziom Endorfin szybuje teraz........... Litworowy Cudny jest...

Dziękuje Zbyszku za ten bonus, tego widoku nie zapomnę nigdy,
Co się stało kwiatom ... 22:47, 19 wrz 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
..odrobina przyjemności zawsze cieszy...

Mirella to dla zwiększenia poziomu szczęśliwości mały bonus z mojej ostatniej wyieczki
Litworowy Staw

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:45, 19 wrz 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
A jak używasz obornika końskiego? Bezpośrednia pod krzaczki czy pomiędzy?

Jak miałam bo na wiosnę pod róże ostatni wrzuciłam teraz mam suchy bydlęcy Ja wrzucałam w dołek jak sadziłam róże mieszałam z ziemią ogrodową,korzenie nie moga dotykać nawozu, sadziłam róże w okół krzaczka na jesieni ale oczywiście piszę o przekompostowanym i na to kopczyk ziemi, wiosną tylko rozgarniałam trochę mieszając i zostawiałam
Pszczelarnia 22:39, 19 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miłego łykendu. Zostawiam Wam aktualne widoki tatrzańskie:

uwielbiam te widoki....pozdrawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:38, 19 wrz 2014

Do góry
deszczowe dni przeczekane w Kotlinie Kłodzkiej i szybki wypad w Tatry by dokończyć plan na 2014, Czerwona Ławka była czyli zostały Rohacze (wyżej) i Polski Grzebień z dojściem na Łysa Polanę

z Kotliny Kłodzkiej zdjęć nie mam ale za to przywiozłem z Radkowa prawie 10 traw(miskanty itp.)
O....! 22:37, 19 wrz 2014

Do góry
Danusiu, a moje koło jest skomponowane z iglaków i liściastych ( bukszpanów i azalii) no i akcentów w postaci tworzonych kul odpowiednio wśród iglaków - bukszpan a wśród azalii cis złocisty...

czy u Was werbena patagońska też tak szaleje ? widzę ją wszędzie ale nie pozwalam jej panoszyć się...

Dwa ogrody 22:36, 19 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
hura! do jutra! Wkleję moją pomponellę - nie zauważyłam żeby taka otwarta i sama kiedykolwiek była??? ale rosarium to pewne źródło, prędzej moja to nie ta

daj znać to usunę

Karola, Marioli to pomponella u mnie też czasami się tak otwiera ale rzadko i nie wszystkie kwiaty
http://www.bing.com/images/search?q=pomponella+rose&id=39EAA01089EA3A0017D3A1129F4D5E9E82787E76&FORM=IQFRBA#view=detail&id=2D0A06DC0FD505268E3A9E8828EF9C05EFFAF559&selectedIndex=62
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:30, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Waszą relacje z Kutna też oglądałam... ale nie wiem czy jakiś ślad zostawiłam, bo najczęściej na telefonie urzęduję

I moje różyczki, łodygi wyjątkowo w tym roku łyse, ale kwitną i nawet w nich łysość mnie nie razi

no widzisz odrazu inaczej gadasz
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:29, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mariusz, były takie rozważania.. ale niestety dziewczyny musiały wyjechać wcześniej (impreza rodzinna) i jak przeliczyłam, to szarpać sie by zajechać na godzinkę było bez sensu.. liczę, że jeszcze raz przyjadą

I tegoroczne odkrycie na jesienne rabaty vernonia crinita ... miałam kupić 3 szt.. ale z powodów finansowych i ograniczeń w tym kierunku.. kupiłam tylko 1 szt... a teraz żałuję.. piękna roślina na jesień. Alternatywa dla wysokich astrów, nie pokłada się, kolor ma bajeczny, u mnie ma ok 1,4m, ale to jej pierwszy sezon.

ojej to jakiś chaber? cudny kiedy kwitnie? i jaki ma dokładnie kolor (bo wiesz zdjęcia czasami przekłamują) bardziej niebieski czy fioletowy?
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 22:28, 19 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

a u mnie jako śmierdzuchy
piękne zdjęcia , sprzęt sprzętowi nie równy ja też mam stary aparat i czasem porwę telefon córy co lepsze foty cyknąć
rubrum cudna ...kurcze szkoda że jednoroczna
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:16, 19 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiek - niestety baron nigdy nie kwitnie.... taka jego uroda, że jest bezkwiatowy..ale czerwień włosów rekompensuje ich brak.
moim zdaniem i dobrze, bo chyba było by za bogato
Mój ogród nad rzeką... 22:09, 19 wrz 2014

Do góry
Witaj Kasiu
Mnie również zachwycają

ciąg dalszy mojej fotorelacji
Kwiecień 2014

Dziś

Wszystkie duże rośliny dostałam. Juki pięknie kwitły w tym roku. Tujki są dwa razy większe niż jak je kupiłam, wszystkie płożące się przyjęły.
Za jukami dałabym zamiast tej kostrzewy coś szczepionego na pniu.
Berberys do wymiany. Przesadzę spod dużych tuj przy furtce, tam pod wpływem Ogrodowiska zamarzyły mi się bukszpanowe kule
Na rabacie brakuje traw ozdobnych miskantów i rozplenic, orzecha włoskiego w części żwirowej oraz magnolii, irg, rozplenic w części z korą.
Dosadzę tam również hortensję bukietową. Nie wiem jak długo zagości ta czarna sosna, wolałabym chyba coś szlachetniejszego. Na razie niech rośnie.
Trawę zasieję w tym tygodniu.
Co się stało kwiatom ... 22:07, 19 wrz 2014

Do góry
Agnieszko, odrobina przyjemności zawsze cieszy.
Krakus, jak tematy górskie to na prv. pamiętaj o fotkach z wędrówki
Agatko, Takie jak widziałam u Ciebie w połączeniu z różami, cieniutkie i zwiewne.
Przemko, były w Lidlu przy ul. Radzikowskiego(nowo otwarty)
Kasiaja też, to mój pierwszy raz
Ania, Pozdrawiam, zakupy nie planowane ale cieszą
Asia, był miły tylko dużo obowiązków i padam na twarz.
Iwonka, Dziękuję za pamięć, daj znać
Asia, Rococo, pięknota, lubię takie, miłego

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:05, 19 wrz 2014

Do góry
Milka napisał(a)

Jula, nawet co do daty powiem, 27.03.14uwieczniłam ten moment na zdjęciu
po podzieleniu były malutkie, jednak bardzo się rozrosły, kwitną i wychodzi na to, że wyszło im to na zdrowie
chyba stipa będzie lepsza, rozplenice raczej są wielkie, chyba że dasz Little Bunny, ta jest niziutka, oto ona

a tu Black, to jedna kępa, bo 3 mi w kadr nie wchodzą

Zapisałam nazwę tej niziutkiej, jak dostanę to pokombinuję wiosną...poprzestawiać koniecznie muszę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies