Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:43, 02 wrz 2014

Do góry
Aniu, na dobranoc
Zakątek z fioletową ławeczką 00:26, 02 wrz 2014

Do góry
Od takiej hortensji patyczki ucięłam, ale chyba nic z nich nie wyjdzie, bo do tej pory nie wypuściły korzonków. Trzymam je we wodzie
Lawendowy zawrót głowy 00:21, 02 wrz 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Propozycje nasadzen ... .? Hihi

ale bym zjadla tych owoców opuncji no dobra czytam dalej co u Ciebie Jolu piszczy, Fido śliczny
Coton Manor Garden - Anglia 23:53, 01 wrz 2014

Do góry
Dzidko, jak iść spać?
Pani tych włości nie zważając na deszcz, pieliła rabaty przy pomocy małych widełek.

Porozmawiała chwilę z przyjacielem domu, zapraszając go na lunch.

Cosmos - kosmos, onętek 23:45, 01 wrz 2014

Do góry
Ja też stałam się posiadaczką kosmosu czekoladowego. I nie wiem jak sie z nim obchodzić? podobno jest to bylina czyli jest wieloletni. Czytałam, że się go wykopuje i przechowuje. Kiedy się to robi i jak go przechowywać, w piasku, w trocinach? I w chłodzie czy w temp. pokojowej? Czy można wysiewać z nasion?
Przyjazny ogród 23:40, 01 wrz 2014

Do góry
Piękne różyczki o bardzo intensywnym różu ja żółtego żeleżniaka też się nie doczekałam przez 2 lata za to różowy tego samego roku zakwitł bardzo ładnieCzy u chińskiej też tak się zbiera nasiona, bo u mnie właśnie pękają u tej
a jak tam zdrówko? pozdrawiam serdecznie
Coton Manor Garden - Anglia 23:37, 01 wrz 2014

Do góry
To ja w międzczasie przedstawię Panią tych włości.

Coton Manor Garden - Anglia 23:32, 01 wrz 2014

Do góry
Zestawienia:

CDN jutro.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:32, 01 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
haaha ja z komunii pamiętam gryzącą halkę (grrr kto to wymyślił) i bolące kolana bo jechałam na rowerze po jałowiec do piwa kozicowego i wytrąbiłam się na krawężnik. Pamiętam jak dziś jak mi mama te kolana myła wodą z mydłem by 'odkazić' bo wody utlenionej ani jodyny w domu nie było... a potem trzeba było w kościele pięknie klęczeć

To dobrze, że jodyny nie było.... bo piekło od niej jak diabli i jeszcze te brązowe plamy Dlatego woleliśmy chować wszelkie rany, by nie było jodynowania

A klęczenia nie zazdroszczę... strupy i tak nigdy nie chciały sie goić ..

A kamyki wyglądają dobrze, ale to mam być łatwiejsze koszenie, a nie trudniejsze.. jak na razie dołożyłam sobie roboty

I ostatnie foty.... lecę spać.. podłoga skoro świt.. bo mnie moje chłopaki już sie krzywią..

Wyciepanie akacji było dobrym posunięciem.. wcale jej nie żałuję... a jeszcze wywalę migdałka z innej rabaty..

Dobranoc... rewizyty jutro..

Kondziowy ogrod cz II 23:30, 01 wrz 2014

Do góry
Dzidka napisał(a)

Zaskoczyło mnie to zestawienie roślin:

Genialne, zamiast tawuł dałabym pęcherznice bordowe obok. Ale byłby efekt!
Mój kawałek planety 23:30, 01 wrz 2014

Do góry
moja cegła, choć czerwona w rzeczywistości jest mniej niż na tym zdjęciu,
może taka cegłę wprowadzić do ogrodu ?
tylko ona bardziej loftowa klimatem niż minimalistyczna.
Np. taki jakiś pas podświetlany żeby biel murków przełamać - tylko nie wiem czy ta czerwień to akurat tak by pasowała ...
tylko nie cytujcie tego zdjęcia - usunę je potem żeby nie zaśmiecać a jak ktoś zacytuje to jest w cytacie i nie mogę osunąć

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 23:29, 01 wrz 2014

Do góry
martika napisał(a)
Mam do zrobienia rabate w rogu, są tam Smaragdy i Nigra. dokupiłam Miskanta Variegatus i Horti Vanilla Frise. Przymiarka jest zrobiona na zdjeciu.
Chce tam jeszcze dosadzic 2 Nigry, w miejscu gdzie koncza sie tuje po obu stronach nigry, ktorą juz mam. Czy to dobry pomysł? I co w mnóżki dac tym horti i miskantom. Generalnie bedzie tam placyk wyzwirowany w kwadracie.

mi się tutaj nie widzą 3 nigry, 1 wystarczy
ale to zależy też od tego jaki masz duży ogród
Ogródek z futrzakami i kamieniami 23:27, 01 wrz 2014
Do góry
Ewik napisał(a)
Kilka sierpniowych różności

Ewik, a co to za trawki na tych dwóch zdjęciach? Szukam czegoś przed swoje Polarki.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:26, 01 wrz 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu, zdjęcie alejki zachwycające Jak czytam Wasze przygody z dzieciństwa to stwierdzam, że jednak byłem spokojnym dzieckiem

No cóż.. byłam na pewno niespokojnym dzieckiem.. i łątwiej mnie było znaleźć na drzewie niż na ziemi

Hortensja Everest... na razie raczej Evereścik.. ale za rok... będzie Everest

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 01 wrz 2014

Do góry
Kasik napisał(a)
Dawno mnie nie było, ale usprawiedliwienie mam- moje psiaki pazurkami naskrobią- obydwa chore okrutnie były.

Nadrobiłam troszkę wątek- wszystkiego nie dam rady- pewnie i ja zimowa pora zasiądę do ulubionych ogrodów.

Sesja jeżówkowa super- i dla tych co znają i dla tych co dopiero raczkują. Mam u siebie kilka prezentowanych przez Ciebie, może kiedyś tez taka kolekcję będą podziwiać u siebie.

Pozdrawiam.

Jeżówki po przycięciu chętnie puszczają nowe przyrosty... odmianowe, te co nie zawiązują ładnych jeżyków na zimę (te fikuśne) należy szybko przycinać..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 01 wrz 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Aniu troszkę czasu znalazłam rano, odwiedziłam kilka wątków, no i do Ciebie mus na koniec, bo robótka czeka. Buziaki przesyłam

Cieszę się, że znajdujesz czas i na mój wątek.... mi aż głupio, bo jakos nigdzie nie wyrabiam.. chyba zmęczenie materiału

Zawilce w takiej odsłonie pokazywałam??

Bajkowy ogród Weroniki 23:21, 01 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pokaz cały las. U mnie Edenka też ma plamistośc , listki opadają , kwitnie na gołych badylach.Pozdrówka.

Las jeszcze pokażę, ale tam jest jeszcze pół dżungli do uporządkowania, albo zasłonięcia. Czas to rozwiąże.

Tak wyglądał las przed porządkowaniem.

Bogdziu, po Twoim występie w TV z Twoim królestwem rododendronowym powstała nowa rabata małych rododendronów, w głębi za bzami. Wtedy las był do ziemi a pod nim też rododendrony. Dopiero po wizycie Miłków zaszły zmiany w lesie. Niedawno.

Oto rabata z najmłodszymi rodkami, zainspirowana królestwem Bogdzi pokazanym w Tv. I tu pokażę nasze ilości bukszpanów za domem, aż sama się dziwię, że ich aż tyle. Dodam, że wychodowane ręką M, od obciętych końcówek wsadzonych do ziemi do takich wielkich. Las też posadzony ręką M.
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 01 wrz 2014

Do góry
kasiek napisał(a)

Adres co najwyżej podam Ci byś do mnie przyjechała - żadnego wysyłania - roslinkę odbiorę osobiście!
Powiedziałam że nie odpuszczę Twojego ogrodu i niech mnie diabli jak się to nie stanie. Myślałam że w sierpniu dam radę ale nie wszystko co zaplanuje mi wychodzi - zwłaszcza przy dzieciakach i ich pomysłach wakacyjnych.
Liczę na październik - wtedy eM powinien być już w domu, więc dzieci będę mogła zostawić i Cię nawiedzić

Zapraszam, chociaż pażdziernik to już mało kwitnący miesiąc ..

Jesień będzie na całego .. i temat u Ciebie czyli wrzosy..

Te lubię najbardziej

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:19, 01 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Po śladach doszłam i do Ciebie

I moja rabata co natura ja stworzyła Dziewanny wyciełąm, bo by mi się nasiały od groma..

Kamyki poczekają na żwirek chyba długo..

nawet bez żwirku wyglądają ciekawie
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:16, 01 wrz 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
ślad odciskam i dziś zmykam

Po śladach doszłam i do Ciebie

I moja rabata co natura ja stworzyła Dziewanny wyciełąm, bo by mi się nasiały od groma..

Kamyki poczekają na żwirek chyba długo..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies