Ja też stałam się posiadaczką kosmosu czekoladowego. I nie wiem jak sie z nim obchodzić? podobno jest to bylina czyli jest wieloletni. Czytałam, że się go wykopuje i przechowuje. Kiedy się to robi i jak go przechowywać, w piasku, w trocinach? I w chłodzie czy w temp. pokojowej? Czy można wysiewać z nasion?
Piękne różyczki o bardzo intensywnym różu ja żółtego żeleżniaka też się nie doczekałam przez 2 lata za to różowy tego samego roku zakwitł bardzo ładnieCzy u chińskiej też tak się zbiera nasiona, bo u mnie właśnie pękają u tej a jak tam zdrówko? pozdrawiam serdecznie
To dobrze, że jodyny nie było.... bo piekło od niej jak diabli i jeszcze te brązowe plamy Dlatego woleliśmy chować wszelkie rany, by nie było jodynowania
A klęczenia nie zazdroszczę... strupy i tak nigdy nie chciały sie goić ..
A kamyki wyglądają dobrze, ale to mam być łatwiejsze koszenie, a nie trudniejsze.. jak na razie dołożyłam sobie roboty
I ostatnie foty.... lecę spać.. podłoga skoro świt.. bo mnie moje chłopaki już sie krzywią..
Wyciepanie akacji było dobrym posunięciem.. wcale jej nie żałuję... a jeszcze wywalę migdałka z innej rabaty..
moja cegła, choć czerwona w rzeczywistości jest mniej niż na tym zdjęciu,
może taka cegłę wprowadzić do ogrodu ?
tylko ona bardziej loftowa klimatem niż minimalistyczna.
Np. taki jakiś pas podświetlany żeby biel murków przełamać - tylko nie wiem czy ta czerwień to akurat tak by pasowała ...
tylko nie cytujcie tego zdjęcia - usunę je potem żeby nie zaśmiecać a jak ktoś zacytuje to jest w cytacie i nie mogę osunąć
Jeżówki po przycięciu chętnie puszczają nowe przyrosty... odmianowe, te co nie zawiązują ładnych jeżyków na zimę (te fikuśne) należy szybko przycinać..
Las jeszcze pokażę, ale tam jest jeszcze pół dżungli do uporządkowania, albo zasłonięcia. Czas to rozwiąże.
Tak wyglądał las przed porządkowaniem.
Bogdziu, po Twoim występie w TV z Twoim królestwem rododendronowym powstała nowa rabata małych rododendronów, w głębi za bzami. Wtedy las był do ziemi a pod nim też rododendrony. Dopiero po wizycie Miłków zaszły zmiany w lesie. Niedawno.
Oto rabata z najmłodszymi rodkami, zainspirowana królestwem Bogdzi pokazanym w Tv. I tu pokażę nasze ilości bukszpanów za domem, aż sama się dziwię, że ich aż tyle. Dodam, że wychodowane ręką M, od obciętych końcówek wsadzonych do ziemi do takich wielkich. Las też posadzony ręką M.