Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pokażę nasz ogród 15:06, 24 wrz 2014

Do góry
Mam co prawda dla porównania tylko takie ciemne zdjęcie:

Ale wczoraj przyjechał do nas znajomy. Dojechał do krzyżówki i myślał że drogę pomylił
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 15:01, 24 wrz 2014

Do góry
Grzesio jak zwykle gdzieś się zapodział kiedy pozowaliśmy do zdjęcia

Ogród Anety 15:00, 24 wrz 2014

Do góry
Jestem zauroczona Rozchodnikiem, na wiosnę planuję obsadzić go całkiem sporo na nowej rabacie, właściwie starej do modernizacji... miałam tylko 1 szt do tej pory .

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:56, 24 wrz 2014

Do góry
Były gratulacje i prezenty, od męża, od Mai i Kasi, kosz z 40-toma owocami (banany zjedzone)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:56, 24 wrz 2014

Do góry
Danusiu, to dla Ciebie na dalsze lata pięknej pasji. Jak najwięcej ogrodowych pomysłów

Ogród Anety 14:56, 24 wrz 2014

Do góry
mówi się, że Goryczka potrzebuje żyznej gleby i dobrych warunków, a u mnie daje radę lepiej niż inne, mniej wymagające byliny z czego się bardzo cieszę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:55, 24 wrz 2014

Do góry

Były dwa torty, jeden zielony, ze stożkami i grabiami, wszyscy mieli zielone języki jak gumisie, a drugi tort biały z prawdziwymi płatkami róż, od Gesslerowej. Hania przywiozła.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:51, 24 wrz 2014

Do góry
To nie ślubu, a co innego, 40 lecie ogrodnictwa, zbiegło się z wydaniem książki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:49, 24 wrz 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:48, 24 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Fotki jesienne som?....ni ma, a od wczoraj jesień u nas...nawet czasami złota....pozdrówka zostawiam

Tulipanowiec żółknie reszta bez zmian, miłorzęby zielone, jesieni nie widać, nic nie przymroziło

Fotki som takie

40 rocznica mojej pasji ogrodniczej czyli ogrodnictwa

Dla przykładu podam, że Alan Titchmarsh w tym roku obchodził 50-cio lecie ogrodnictwa, byłam na jego wystawie z tej okazji w Londynie

A tutaj Witek z bukietem

"Niezdecydowana ogrodniczka" 14:42, 24 wrz 2014

Do góry
Oki, spróbuję coś zaimprowizować, chociaż będą się na mnie patrzeć współmieszkańcy z wybałuszonymi oczami
I tak sie nie wyrobię do szkółki bo czynna do 17;(

A który radzicie Miscant- ja myślałam o ML albo gracimiliusa, chociaż może bardziej graci..jest zieleńśzy bo ML jest chyba bielszy, chcę żeby go było widać z daleka.
A jest jeszcze zebrinus

Wstawiam sobie dla widoczności:
gracillimus

Morning Light

Zebrinus
Pokażę nasz ogród 14:39, 24 wrz 2014

Do góry
Wszystko mozna

Ten zielony placyk uratowany został przed zalesienim przez mego tatę tylko dlatego, że tam zrobił staw. Zasypalismy go kilka lat temu, stąd zieloniutka oaza wśród tych chaszczy.
Ta wystająca trawka to chyba jakiś miskant. Duże trawisko z którego zostają bambusowe patyki grubości palca. M. je wykaszał, ale teraz mus je zostawiać.

Tu wśród tych chaszczy złozone są gałęzie świerków. Normalnie jest przejrzyściej. Zresztą wezmę się za porządki w tym miejscu, bo za bardzo je teraz widzę.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:19, 24 wrz 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

W puste miejsca tulipy chyba białe wsadzę

A może daj tam hosty niebieskożółte? Tylipany wczesne też oczywiście, hosty je potem zakryją.
Cudna jest ta rabatka.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:15, 24 wrz 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

W puste miejsca tulipy chyba białe wsadzę

Halinko cudna ta rabata Spotkania są cudowne i pozwalają chociaż na chwilę smutki przegnać Buziole zostawiam
Zakątek z fioletową ławeczką 13:39, 24 wrz 2014

Do góry
Polu-Jolu cieszę się, że spędzisz u mnie troszkę czasu. Ja u Ciebie też będę

Nikita ja w Skierniewicach dostałam "małpi rozum" i nie wiedziałam na co patrzeć i co kupić Kupiłam zawilec japoński, macierzankę cytrynową, świecznicę i białego rozchodnika. Hortensje u siebie mam: 5 ogrodowych(ale mi nie kwitną), 2 bukietowe i 2 drzewiaste. A haki do latarenek robił mój mąż. Kupił zwykłe druty, potem je ręcznie przy pomocy słupków powyginał no i jeszcze czarna farba i mam haki do latarenek

Agnieszko ja dopiero zaczynam przygodę z nasionkami. Chociaż i tak nie mam gdzie trzymać doniczekjedynie w sypialni postawię

Aniu-MałaMi kiedyś w kotłowni trzymałam pelargonie, ale zrobiły się "dzikie", jakieś porosły i takie wiotkie Zastanawiałam sie też nad daliami, ale nie mam ich gdzie trzymać.

Iwonko ja jeszcze bym dokupiła sobie zawilce, ale u nas w szkółce jest tylko jedna odmiana i to z tych niższych.

Popcarol to i tak dla mnie troszkę za drogo. Chyba skusze się na szmaragdy i będą ciachane w kulki

Małgosiu zapraszam w każdej wolnej chwili Ja już trzy razy spotkałam tego samego pana z bylinkami. Najpierw u nas na DOD w Kościelcu, potem w Kutnie i potem jeszcze w Skierniewicach. I praktycznie to u niego robiłam zakupy

Agatko-Laurowiśnio ja własnie też chcę mieć dużo tej pięknej werbeny.Będę też wysiewać wiosną nasionka, bo troszkę ich dostane od naszych ogrodowiczanek i bardzo się cieszę
Przedwiośnie ogrodu..:) 13:27, 24 wrz 2014

Do góry
martika napisał(a)
Dziekuje dziewczyny, teraz pora na kolejne rabaty. Póki co drugi dzien pada i nic nie robie, ale jak tylko przestanie to rabata w rogu i przy tarasie.
Tutaj zastanawiam sie czy dosadzic jeszcze 2 Nigry po obu stronach tej juz posadzonej. Lubię drzewa. Nie wiem, niektórzy odradzają.

I jak tam idzie ten narożnik?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:07, 24 wrz 2014

Do góry
Powodzenia we wszystkich sprawach!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:05, 24 wrz 2014

Do góry

Karolka doczytałam, że w sobotę urodzinki masz, tak więc za wczasu przesyłam wirtualnego kwiatucha i życzenia zdrówka i szalonych pomysłów nieustannie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 13:01, 24 wrz 2014

Do góry
przyszłam sie przywitać.
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 12:55, 24 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Miłorząb - co drzewo, inne listka

[img size=360x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

marzy mi się to drzewko, ale cena w szkółce mnie odstraszyła ogolnie drzewka nie są tanie no i jeszcze katalpe bym chciała ...ty ich tyle masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies