Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:23, 26 mar 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:20, 26 mar 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:18, 26 mar 2023

Do góry

W moim małym ogródeczku II 10:17, 26 mar 2023

Do góry
basia3012 napisał(a)
Tak, tak Dorotko. Ja w ten sposób to też mogę się męczyć bez ograniczeń.
To miłe, dziękuję.

W moim małym ogródeczku II 10:15, 26 mar 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Dorotko zamęczaj do woli uwielbiam Twoje dekoracje
Dziękuję, dziś trochę aktualnego ogrodu.

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:14, 26 mar 2023

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:12, 26 mar 2023

Do góry
Ciemierniki cieszą nieustająco i chyba stawiam je wśród ulubionych na równi z liliowcami

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:09, 26 mar 2023

Do góry
No to wreszcie zgrałam zdjęcia z ostatniego tygodnia i pomęczę Was ogrodem i remontem bo nie wiem kiedy znów będę miała tyle czasu
Hronologii i usystemtyzowania tematycznego nie będzie bo na to czasu brak, ale za to obiecuję obfitą fotorelację z ostatniego tygodnia
Zarówno w domu przy remoncie jak i w ogrodzie ostro działaliśmy, tzn w tygodniu tylko ja, ale w soboty zawsze w duecieA wczoraj na remont jeszcze pomoc w postaci syna i Jego kolegi dotarła. Trochę tu mękolę o nie wyróbce w ogrodzie bo to prawda, ale nie znaczy to, że leżę, ciągle sporo działam, ale ogród takich rozmiarów niełatwo szybko doprowadzić do pionu po zimie
dość gadania czas na foty
krokusy w tym sezonie szybko się zawinęły przez to ciepło

ale dosłownie w dwa dni zastąpiły je w ogrodzie kolejne rośliny
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:49, 26 mar 2023

Do góry
abiko napisał(a)
Wiem, że Sylwia pokazuje swoje ciemierniki, które są takie, że dech zapiera. Ale ja mam swoje zdjęcia
Wchodzi się do ogrodu i mimo tego, że w ogrodzie kwitną żonkile, miodunki,przebiśniegi i inne wiosenne kwiaty włącznie z magnoiami, które mają już prawie rozwinięte pąki, to ciemierników nie da się nie zauważyć. I nie wiem jak to się dzieje, że mimo zalania i to nie raz, rosną tak pieknie i pięknie przyrastają. Mnie urzekają za każdym razem. Cudowne.

Aguś mam nadzieję, że te moje i u Ciebie wstydu nie przyniosą. Sypnij im wapna, popiołu i będą ok rosły. Widziałaś, że u mnie na różnej ziemi są i z różnym naświetleniem i rosną więc to raczej nie o jakość ziemi chodzi, a bardziej o składniki, ph i wodę w sezonie. U mnie przecież rosną pod wielkimi brzozami, a i tak całkiem fajne, prócz tego jednego co nie wiem o co mu chodzi
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 09:38, 26 mar 2023

Do góry
Wiem, że Sylwia pokazuje swoje ciemierniki, które są takie, że dech zapiera. Ale ja mam swoje zdjęcia
Wchodzi się do ogrodu i mimo tego, że w ogrodzie kwitną żonkile, miodunki,przebiśniegi i inne wiosenne kwiaty włącznie z magnoiami, które mają już prawie rozwinięte pąki, to ciemierników nie da się nie zauważyć. I nie wiem jak to się dzieje, że mimo zalania i to nie raz, rosną tak pieknie i pięknie przyrastają. Mnie urzekają za każdym razem. Cudowne.
Moje miejsce na ziemi -początek 09:21, 26 mar 2023

Do góry
edi75 napisał(a)

Co tu zakwitło, czy to fiołki? Piękne!
Ogród z zegarem 00:35, 26 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
A za ogrodzeniem większe gabaryty

Piekne i gabaryty i wierzby
Ktoś je ogławia ?
Za drzwiami do ogrodu... 00:20, 26 mar 2023

Do góry
Makao napisał(a)
Śliczne są żylistki. Kiedyś bardzo chciałam go mnie ale wiem że nie mam warunków dla niego u siebie. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło: glebę, wiatry? I zrezygnowałam

Dla mnie żylistki są raczej bezproblemowe w uprawie. Piszą, że niektóre mogą być wrażliwe na większe mrozy, moje jeszcze nigdy nie ucierpiały.
Mam jeszcze różowego.

Zgrywa się kolorystycznie z różą Lonardo...

Glina i zielsko 23:47, 25 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziewczyny wiecie może co to za roślinka? Ja nie sadziłam a mam.

Czytam, że Dziewczyny wytypowały, że to śniedki.
Ja się nie znam, ale nie do końca się zgadzam. Śniedki, przynajmniej u mnie, mają więcej listków, kępkowo.
Taki badziew jak pokazałaś to mi się kojarzy, z takim czymś co na żółto kwitnie i nie idzie się tego pozbyć
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 23:25, 25 mar 2023

Do góry
daredevil napisał(a)
To ubiegłoroczne zdjęcie Laury

❤️
Ogród z zegarem 23:18, 25 mar 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
To moja nowa magnolia, Kikuzaki.

Nie wiem czy bardziej podziwiać łosie czy magnolię
Łosia na oczy nigdy nie widziałam więc oczywiście zazdroszczę Mnie sarny cieszą bo jest ich w tym roku dużo więcej nie zwykle
Magnolka piękna, piękna, piękna Chętnie bym u siebie jeszcze kilka wcisnęła, ale rozsądek mówi, że nie w tym roku i nie w tej pięciolatce
Aga - stacjonarnie pewnie ją kupowałaś?
Glina i zielsko 22:56, 25 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziewczyny wiecie może co to za roślinka? Ja nie sadziłam a mam.

Na pierwszy rzut oka pomyślałam że to szafirki
Glina i zielsko 22:45, 25 mar 2023

Do góry
LIDKA napisał(a)
Popadywało do 14.00 .
A potem popracowałam.
Posadziłam proso, pograbiliśmy trawnik,
Poukładam drewno w drewutni tak by zrobić miejsce na świeżą dostawę, obciełam wierzbę na zapłociu i mąż lekko ciachnął tujki by zgrubiały.
Troche poplewiłam.
Zrobiłam 12 słoików zup zapasteryzowanych.

Ide wziąć gprący prysznic.
To była dobra sobota.

Zakwitły prymulki od Olcimanolci.. to one mi dziś humor poprawiły.

Ty też dziś nie próżnowałaś, super

Ładne te prymulki ❤️

Ale śniedki też ładne
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:41, 25 mar 2023

Do góry
Kasya napisał(a)

No to juz z 5-6 lat rosną i w takim niespecjalnym miejscu nawet

To jest jedna kępa? Piękna
Ptasi gaj 22:28, 25 mar 2023

Do góry
Ewik napisał(a)
Cudna wiosna u Ciebie, o tej Kalinie myślałam bo miejscowka sie zrobiła ale w końcu się nie zdecydowałam ..mhh może jednak )

Piszesz o tej kalinie u Kasi pestki.

U mnie kalin sporo. Watanabe w zeszłym roku pięknie kwitła. W tym roku mam nadzieję,że 2 następne będą kwitnąć.
Kilimandżaro też ma paczki kwiatowe sporo urosła w zeszłym roku. U mnie kwitnie non stop więc będzie ciekawie.

Dzisiaj robótki z przerwami 2 burze przeszły i to takie spore nawet jedna z gradem. Dobrze, że liści jeszcze nie ma.
Prawie wszystkie roślina nawiezione oprócz powojników.

I po burzy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies