Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Muszelki

Ogród Muszelki

Agatorek 21:17, 08 maj 2023

Widoczki z nad jeziora przepiękne . Aż zazdroszczę bliskości takiego miejsca
Muszelka 09:14, 09 maj 2023

Kokesz napisał(a)

Ja bym sprawdziła jeszcze Ph-metrem tą kwaśność. Bo kiedyś kupiłam torf kwaśny, który był zasadowy zaczęłam jeździć z ph-metrem do marketów i rzadko który był kwaśny u mnie od kiedy nie podlewam rodków wodą z wodociągu problem znikł. Wcześniej nie wiedziałam, że mamy tyle wapnia w naszej wodzie.

Niesamowite! Torf kwaśny, nie jest kwaśny!
Oni podlewają ogród z własnego ujęcia wody. Zasugeruję im, żeby zbadali wodę pod względem chemicznym.
Dzięki za rady
Muszelka 09:29, 09 maj 2023

Kokesz, dziś zauważyłam, że 'Selve' ma pączki kwiatowe, a 'Albion' kwitnie! Ostatnie dni są słoneczne, zielone dostaje energetycznego kopa W końcu widać, jak z dnia na dzień wszystko rośnie!

Lubię całoroczne odmiany truskawek Podoba mi się nie tylko to, że mogę cały sezon je podjadać, ale również to, że bardzo ładnie wyglądają zwisając z wysokich donic. U mnie pełnią funkcję spożywczo-ozdobną

Na którym piętrze mieszkasz?
Kokesz 11:43, 09 maj 2023

Muszelka napisał(a)
Kokesz, dziś zauważyłam, że 'Selve' ma pączki kwiatowe, a 'Albion' kwitnie! Ostatnie dni są słoneczne, zielone dostaje energetycznego kopa W końcu widać, jak z dnia na dzień wszystko rośnie!

Lubię całoroczne odmiany truskawek Podoba mi się nie tylko to, że mogę cały sezon je podjadać, ale również to, że bardzo ładnie wyglądają zwisając z wysokich donic. U mnie pełnią funkcję spożywczo-ozdobną

Na którym piętrze mieszkasz?

Truskawki mam na ogrodzie. Tam są okna od pomieszczeń gospodarczych i na tych parapetach rosną truskawki. Mają mega gorąco bo to strona południowa ale przygotowałam im ziemię z dodatkiem sproszkowanej glinki żeby dłużej trzymała wilgoć.
Kokesz 11:45, 09 maj 2023

Muszelka napisał(a)

Niesamowite! Torf kwaśny, nie jest kwaśny!
Oni podlewają ogród z własnego ujęcia wody. Zasugeruję im, żeby zbadali wodę pod względem chemicznym.
Dzięki za rady

Myślę że wystarczy zbadać ph gleby pod rodkami. Ja swoje posypuję igliwiem.
Muszelka 21:59, 11 maj 2023

Reniu, bardzo dziękuję za pomoc. Wszystkie uwagi przekazałam.
Muszelka 22:13, 11 maj 2023

Mój złoty buczek:

26 kwietnia

7 maja

9 maja

11 maja

Napia 22:46, 11 maj 2023

Buczek ślicznie się prezentuje na tle ciemnej zieleni. Podobnie jak konwaliowy zakątek, a ponadto zaczął się sezon na piękne zachody słońca - u Ciebie urokliwie z widokiem na jezioro. Można westchnąć z zachwytu
Muszelka 22:54, 11 maj 2023

Nówka. Dziś przywieziona i postawiona.

Muszelka 07:29, 12 maj 2023

Napia napisał(a)
Buczek ślicznie się prezentuje na tle ciemnej zieleni. Podobnie jak konwaliowy zakątek, a ponadto zaczął się sezon na piękne zachody słońca - u Ciebie urokliwie z widokiem na jezioro. Można westchnąć z zachwytu

Dzięki