Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród Mirelli 16:06, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Do pikowania stipy podchodziłam z ogromną niechęcią, nerwami, przekładając czynność z dnia na dzień.

Pikowanie dla mnie nerwowej osoby ciągle w ruchu i biegu okazało się fantastyczną terapią uspokajającą W garażu przy stole, cisza, spokój tylko ja i stipa

Fantastyczne. Zaraz będę wysiewała kolejne trzy opakowania

Podziwiam ale kawał roboty,wykonałaś....Pozdrawiam
Ogród Mirelli 15:51, 06 mar 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Mirelka - świetna robota
Dlaczego pisałaś, ze Twoja stipa się nie dzieli? Ona już super podzielona - przecież ma po kilka źdźbeł No, chyba że się nie zrozumiałyśmy w przekazie...
Ale będziesz miała wypasioną plantację

Beatko dzisiaj widziałam na czym to dzielenie polegało, ja miałam inne wyobrażenie, myślałam, że to jakoś odnogami się dzieli coś jak np.carexy

Podzieliła się i to bardzo ładnie

Czuję, że to będą ładne kępki. Pikowałam po 3,4,5,a nawet po 6 źdźbeł
Beskidzkie marzenie 14:51, 06 mar 2016

Do góry
Stipa po dzisiejszych manewrach

I przygotowana rabata na hortki i trawy pod smaragdami, dzisiaj rak nie czuje
Ogród Mirelli 14:49, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Pikowanie dla mnie nerwowej osoby ciągle w ruchu i biegu okazało się fantastyczną terapią uspokajającą W garażu przy stole, cisza, spokój tylko ja i stipa

Pięknie Ci poszło
Kolejne trzy opakowania? gdzie to będziesz sadziła?
zaczynam się martwić czy mój wysiew z jednej torebki mi wystarczy...
Ogród Mirelli 14:33, 06 mar 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Do pikowania stipy podchodziłam z ogromną niechęcią, nerwami, przekładając czynność z dnia na dzień.

No pięknie ci poszło
Tez dziś z nią walczyłam i nawet, nawet
Prawie - jak ogród 14:29, 06 mar 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
obłędna ta stipa , pięknie wygląda dokupiłam jeszcze 2 opakowania i siać jeszcze będę. Te kulki na pniu to co to jest ?

To też będziesz zastipowana
Olga, te kulki to jakieś tuje, nie znam odmiany. Jedną kupiłam, przytargałam do domu i skojarzyłam, że przecież rosną u mnie identyczne iglaki. Przymierzłam, wzrostem prawie pasowały, więc te moje też przerobiłam na kulki i wsadziłam na jedną rabatę. Moje jeszcze trochę jejowate, ale pracuję nad nimi
Ogród pewnej ogrodniczki 14:24, 06 mar 2016

Do góry
Dorotka napisał(a)
A tak wygląda moja stipa ukochana. Już na nią patrzyć nie mogę.
Jak się wk... to z niej zaraz sałatkę do obiadu zrobię.

Ja dzisiaj stipe pikowałam i wygląd mam podobny; coś zdjęcia nie chcą mi sie wgrać... Może to i dobrze?
Ogród Mirelli 14:18, 06 mar 2016

Do góry
Mirelka - świetna robota
Dlaczego pisałaś, ze Twoja stipa się nie dzieli? Ona już super podzielona - przecież ma po kilka źdźbeł No, chyba że się nie zrozumiałyśmy w przekazie...
Ale będziesz miała wypasioną plantację
Do raju daleko - u Ewy 13:42, 06 mar 2016

Do góry
Stipa ci równiutko wzeszła.
Ewa, jaki masz opis na lewkonii?

Godecje kiedyś miałam, dawno temu. Ładnie na rabacie wyglądała
Ogród Mirelli 13:26, 06 mar 2016

Do góry

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 12:42, 06 mar 2016

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie, a stipa fenomenalna! Miłej zabawy w psiakowym przedszkolu
Ogród pewnej ogrodniczki 12:30, 06 mar 2016

Do góry
A tak wygląda moja stipa ukochana. Już na nią patrzyć nie mogę.
Jak się wk... to z niej zaraz sałatkę do obiadu zrobię.

Mała Eleczka 12:03, 06 mar 2016

Do góry
nicol21 napisał(a)
Fajne kompozycje w kulach. Czy tak marnie wschodzi Ci stipa w tej wytłaczance czy to coś innego tam czeka?

Ice dance ciachnij ostro i będzie gites. Moja wyglądała lepiej, ale teraz na niej pies się zabawia więc wygląda źle.

A co do ogródka kuzynki to idź w prostotę - jak ma tuje, to dajcie przed nie hortki, a po bokach np zróbcie dwa prostopadłościany z cisów - mniej chorują niż bukszpany i niektóre będą wolniej rosnąć więc powinno być prosto, mało obsługowo a efektownie. Pomiędzy może kora albo żwirek. Szkoda że taraz taki wielki!
może do tego parę stip.
Rozumiem, że donica nie wchodzi w grę tak żeby było podobnie do Ciebie?

No chyba że kuzynka z takich co chciałaby 10 różnych odmian nasadzić na 2m2 To wtedy niech radzi sobie sama.

Stipa wzeszła w każdym miejscu, tylko nie widać tego,bo zrobiłam zdjęcie pod kątem.
Zawsze wkładam po ziareknu w otwór, bo mi się nie chce póżniej ich rozdzielać. Nie zdażyło mi się jeszcze, żeby jakieś nasionko nie wzeszło.

ID niedługo przytne, dzięki

Nie pomyślałam o cisie Dobry pomyśł, dzięki
Ogród z pergolą 11:48, 06 mar 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?

A wymierzyłaś to sobie ???
Ogród z pergolą 11:45, 06 mar 2016

Do góry
taka moja luźna propozycja brzozowej
biale kolka - brzozy
jasno zielone koła - derenie
zielone kolka - tuje danica
fioletowe romby - rozchodniki
białe pięciokąty - naparstnice
zielone kwadraty - stipa, rozplenica, śmiałki, trawki generalnie dla dodania lekkości
bordowe pięciokąty - berberys kolumnowy

generalnie chciałabym aby było biało, zielono, bordo, fiolet i różowe róże na altanie
co sądzicie?
Ogródek Iwony 11:14, 06 mar 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Próbuję chociaż co drugą stronę poczytać..

Ja też już wysiadłam

Potwierdzam, że stipa ładna tylko w pierwszym roku.,..bo aż tam się mi cofnęło.

Ewa bacowa skąpi nam fotek swojego pięknego ogrodu.. szkoda.

Summer Song ma fajny kolor i z niego mały kameleon.. kolor trzymam jednakowy.

Moja trytoma (ta co dałam Tobie ) też jest kiepska, ale liczę że odbije.

W tym roku ci bujnie ogród i będziesz zbierać efekty swojej pracy i metamorfozy

Aniu, świetne streszczenie ostatnich stron zrobiłaś
Na trytomę mocno liczę Niech się zbiera

Ciekawa jestem ogrodu w tym roku. Pierwszy świadomy rok, kiedy wiem już, czego się kiedy spodziewać. A pogoda płata figle i mam opóźnienia
W zeszłym roku krokusy kwitły już w lutym, a teraz marzec i na razie są tylko pączki. Ale dziś pierwszy raz powietrze jest wiosenne, miłe, ciepłe ... może jednak ta wiosna przyjdzie
Mała Eleczka 10:05, 06 mar 2016

Do góry
Fajne kompozycje w kulach. Czy tak marnie wschodzi Ci stipa w tej wytłaczance czy to coś innego tam czeka?

Ice dance ciachnij ostro i będzie gites. Moja wyglądała lepiej, ale teraz na niej pies się zabawia więc wygląda źle.

A co do ogródka kuzynki to idź w prostotę - jak ma tuje, to dajcie przed nie hortki, a po bokach np zróbcie dwa prostopadłościany z cisów - mniej chorują niż bukszpany i niektóre będą wolniej rosnąć więc powinno być prosto, mało obsługowo a efektownie. Pomiędzy może kora albo żwirek. Szkoda że taraz taki wielki!
może do tego parę stip.
Rozumiem, że donica nie wchodzi w grę tak żeby było podobnie do Ciebie?

No chyba że kuzynka z takich co chciałaby 10 różnych odmian nasadzić na 2m2 To wtedy niech radzi sobie sama.
Pogubiłam się po drodze... 07:38, 06 mar 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Amelko stipa jest wieloroczna? Coś mi się kiedyś obilo o uszy,że jednoroczna.
dziewczynom na zachodzie wytrzymuje i zimuje,u mnie na wschodzie niestety nie,ja ją traktuje jako jednoroczna,zresztą warto się trochę pomarzyć
Małymi kroczkami do celu... 07:30, 06 mar 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Paulina - no no, znów zmiany ale kobieta zmienną jest podobno Ja na dziś takie plany miałam i nic nie zrobiłam, bo wieje, że głowę chciało urwać. Sama bym może i poszła do ogrodu ale nie miałam z kim dzieci zostawić a dopiero co wyzdrowiały. No nic. Może po niedzieli.

Ale szalejecie i kusicie z tą stipą... Mnie kusi, żeby nasionka kupić...

Marzenko stipa jest na mojej liście zakupów w tym roku, więc najpierw spróbuję przez nasionka, a później zobacxymy. Ja też chciałam dokupić nasionka, ale Amelka zaproponowała mi sadzonki własnej roboty . W poniedziałek zamówię za to werbene, miałam nasionka, ale nic mi nie wykielkowalo tylko muszę miejsce przygotować, bo z tego co czytałam to większość osób o tej porze będzie już bezpośrednio na miejsce dawać.

Byłaś gdzieś w szkolkach? Ja może w poniedziałek się wybiorę do golkowic, bo i tak mam tam do załatwienia jedna sprawę po drodze
Pogubiłam się po drodze... 07:16, 06 mar 2016

Do góry
Amelko stipa jest wieloroczna? Coś mi się kiedyś obilo o uszy,że jednoroczna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies